Het 22e  ‘Lopend Vuurtje’ van het seizoen 2018-2019 is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: [email protected]

 • Meerburg roept jeugd op: ,,Jouw voetbaldroom is al 15 jaar onze uitdaging! Haal het beste uit jezelf en word een veel betere voetballer! Benieuwd naar ons unieke trainingsprogramma en werkwijze? Trainen in een plezierige omgeving, met spelers van je eigen niveau, met veel persoonlijke aandacht en onder leiding van toegewijde en vakbekwame trainers. Op vrijdag 8 maart organiseert Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek een gratis proeftraining van twee uur bij Meerburg. Schrijf je vandaag nog in via ….”
 • Vorig jaar was het jubileumfeest van Koudekerk een groot succes en dat wil de club graag nog een keer over doen. Het is dan wel geen jubileumjaar, maar onder het mom van ‘er is altijd reden voor een feestje’ gaat het toch weer gebeuren. De kantine wordt leeg gehaald, het LED-doek wordt opgehangen en de dj’s Sidney el Sid & Mike Midegro halen de lekkerste plaatjes voor jullie uit de kast.
 • ‘Ze doen maar’ , ‘Ons vragen ze nooit wat’ , kreten die men vaak genoeg hoort bij sportclubs (en bedrijven trouwens ook!). FC Oegstgeest luistert wel: ..Het bestuur van FC Oegstgeest wil in gesprek met alle mensen die FC Oegstgeest een warm hart toe dragen, leden, vrijwilligers, ouders en belangstellenden. Wat verstaan we onder een vereniging? Wat willen we als FC Oegstgeest zijn? Hoe is FC Oegstgeest georganiseerd? Wat zou jouw rol hierin kunnen zijn? Nadere informatie volgt …”
 • Niet elke regionale amateurclub kent een heuse supportersvereniging. RCL wel: ,,Bij dezen nodigen we jullie van harte uit voor de Algemene Leden Vergadering van de Supportersvereniging RCL op donderdag 21 februari 2019 om 20.00 uur in de kantine van VV RCL.”
 • FC Oegstgeest organiseert een loterij en heeft er een gegronde reden voor: ,,Zoals jullie om je heen gezien hebben is er heel hard gewerkt aan onze mooie voetbalvereniging. Daarbij is er tevens verschrikkelijk veel geld uitgegeven om alles voor elkaar te krijgen. Om als een gezonde vereniging door te kunnen gaan en onze doelen te bereiken hebben wij vanaf het begin ingezet op een loterij voor de leden. Nu is dat moment aangebroken.”
 • Nog meer van de jonge fusieclub: ,,Ook gaan wij van start met de opzet van de groep donateurs van onze vereniging. Leden die de vereniging een extra warm hart toedragen. Dat zijn “de vrienden van FC Oegstgeest”. Jaarlijks doneren zij €50,- aan de vereniging, waarvoor zij een naamsvermelding gaan krijgen in het clubgebouw.”
 • Er zijn ook  treurige berichten. Bij VV Zwammerdam bijvoorbeeld: ,,Ons bereikte het droeve bericht dat Adrie van Lienden-Verburg is overleden. Adrie was aan de zijde van Fred, die ons ook al is ontvallen, vele jaren lang vrijwilliger in diverse functies. Zij had aandacht voor het “lief en leed”, daarvoor werkte ze onder andere voor de bar en ook bij het schoonmaken van het clubgebouw. Als ondersteuning bij de vele activiteiten was Adrie altijd te vinden. Iemand waar je een beroep op kon doen.”
 • Lugdunum organiseert vrijdag 1 maart de allereerste Kikkerbingo. Een bingokaart van acht rondes kost slechts 10,00 euro en de opbrengst komt ten goede aan de jeugd. De kantine gaat die avond om 19.00 uur open, de bingo zelf start om 20.00 uur. Deelnemers worden voorzien van lekkere hapjes. Dus schrijf de eerste Kikkerbingo alvast in je agenda en hou onze website in de gaten voor de bekendmaking van de mooie prijzen.”
 • Een ware stoelendans wat trainers betreft van ‘onze’ clubs in de regio. In navolging van Valken’68, Voorschoten’97 (zaterdag), Meerburg, Stompwijk’92 neemt ook DoCoS afscheid van de oefenmeester. Het contract van Ron de Roode wordt niet verlengd en de roodwitten uit de Mors zijn op zoek naar een nieuwe oefenmeester.
 • Na het grote succes van vorig jaar organiseert Valken’68 opnieuw een PubQuiz. Deze quiz bestaat opnieuw uit vragen over een breed scala onderwerpen dus ook kan wederom de niet-voetballiefhebber kan zijn of haar hart ophalen. Dus kom gezellig op 8 febuari naar de kantine en quiz mee onder het genot van een drankje en test je kennis en wie weet win je een leuke prijs! Een team dient uit twee personen te bestaan.
 • Bij UVS is een vacature ontstaan voor de functie van vertrouwenspersoon. ,,Heb je interesse om deze functie op vrijwillige basis te vervullen, maak dan je interesse kenbaar. Op de site vind je een beschrijving van de functie van vertrouwenspersoon. Denk je dat je deze belangrijke taak kunt vervullen, neem dan zeker contact op!”
 • Poortpraat, een voorwoord in het programmaboekje van vv Stompwijk’92 is immer een genot om te lezen. Heerlijke voetbalhumor en zelfspot. Gelukkig wordt het artikel ook altijd op de website van de club geplaatst. Kijk er gerust eens naar.
 • Het zal weinig volgers van onze inmiddels roemruchte site ontgaan zijn: op woensdag 6 februari is er in brasserie Park geloot voor de volgende ronden van de Rabobank LAV Cup. Niemand minder dan Jens Toornstra verrichtte de loting. In een volle zaal wist hij hele leuke ontmoetingen voor elkaar te krijgen.