Het 24 ste  ‘Lopend Vuurtje’ van het seizoen 2018-2019 is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: [email protected]

 • UVS zoekt assistent-trainer voor de A-selectie. Vanzelfsprekend is er een profielschets gemaakt die te lezen is op de site van de blauwwitten.
 • Omdat er steeds meer spelers bij komen bij het G-team is FC Rijnvogels met spoed op zoek naar iemand die ons op dinsdagavond een handje kan helpen met het trainen van deze kanjers!
 • ,,Zaterdag 9 maart is het weer feest bij TAVV! Dan vieren we carnaval in onze kantine! Feest DJ Tomba verzorgt de muziek en onze topvrijwilligers achter de bar zorgen voor de versnaperingen! Diegene die het mooiste, gekste, leukste verkleed is maakt nog kans op een mooie prijs ook! We zien jullie graag op zaterdag 9 maart na de wedstrijd van ons 1e elftal tegen Velo! Vanaf 16:30 vangt het feest weer aan! Alaaaaaaf!”  Om de debuterende carnavalsganger op weg te helpen is hier de belangrijkste zin van een bekende kraker: ,,Er staat een paard in de gang, ja ja een paard in de gang.” Deze zin wordt hierna tot in het oneindige herhaald. Succes verzekerd.
 • Charles la Haye is al jaren actief bij RCL. Momenteel is hij trainer en leider bij de JO17-6. Anderhalf jaar geleden is er een hersentumor bij hem gevonden. Ondanks zijn behandeling blijft hij zoveel mogelijk actief bij zijn team. RCL heeft hier grote bewondering voor en wil daarom graag zijn sponsoractie voor meer onderzoek onder de aandacht brengen. Charles sponsort de hersenstichting. Hoe u uw steentje kunt bijdragen is op de website van RCL te lezen.
 • ,,Op woensdag 10 april is er een open dag voor de jeugd bij Valken’68. De club uit Valkenburg is een snel groeiende vereniging met momenteel 600 actieve leden. De groei vindt met name plaats in het aantal jeugdteams (inclusief meisjes). Een gezonde aanwas en een continue groei van het ledenbestand lijkt gegarandeerd met de groeiwijken ’t Duyfrak, en Nieuw Rhijngeest (middels fietsbrug) als buren.” Alle details zijn op de site van de club te vinden.
 • Van de site van Sporting Leiden en Meerburg:  ,,De speeldagenkalender voor het amateurvoetbal voor het seizoen 2019-2020 is bekend. Net als in de voorgaande twee seizoenen wordt er ook in het amateurvoetbaljaar 2019-2020 na de zomervakantie afgetrapt. Eind augustus staan de eerste bekerwedstrijden op het programma. Het grootste deel van de competities starten half september.” Heel interessant natuurlijk voor onze vrienden in het amateurvoetbal.
 • ,,Een vereniging kan natuurlijk niet zonder vrijwilligers. Immers een vereniging is van en voor de leden. FC Oegstgeest kan trots zijn op het grote aantal vrijwilligers dat al actief is. Maar toch zoeken we er nog een aantal …” Er is zelfs een heuse vacaturebank op de site te vinden.
 • Lugdunum organiseert komende vrijdag de allereerste Kikkerbingo. Een bingokaart van acht rondes kost slechts 10,00 euro en de opbrengst komt ten goede aan de jeugd. De kantine gaat om 19.00 uur open, de bingo zelf start om 20.00 uur.
 • Bij RCL doen ze het ook. Op vrijdag 22 maart rollen de bingo balletjes weer. Naast de gezelligheid zijn er op beide avonden ook mooie prijzen te winnen.
 • DoCoS speelt zaterdag zijn wedstrijd zoals gebruikelijk vanaf 14.30 uur. Kom niet te laat, want deze pot voetbal duurt slechts drie  minuten. Op de site van de club van roodwit in de Mors staat nog eens haarfijn uitgelegd hoe het allemaal zit.
 • Door een paginagroot artikel in het Algemeen Dagblad werd duidelijk waarom Thomas Loos niet bij de selectie van LSVV’70 zat zaterdag. De backpacker liep in Panama de trail die  Kris Kremers en Lisanne Froon vijf jaar geleden ook namen waarbij ze op tragische wijze om het leven kwamen. Hij wil hiermee, net als veel Nederlanders voor hem, de nagedachtenis eren van deze jonge vrouwen, die hun ondernemingsgeest moesten bekopen met de dood.
 • Ook Hamza Harmouch blijft Warmunda trouw. De club stapt na dit seizoen over van de zondag derde klasse naar de zaterdag vierde klasse. ARC en FC Rijnvogels plaatsen zich deze week voor de volgende ronde van de dsitrictsbeker. Daarin kunnen zich nog twee regioclubs gaan melden. DOSR speelt tege Ter Leede en FC Oegstgeest gaat op bezoek bij Neptunus/Schiebroek. Deze duels worden zaterdag 2 maart gespeeld.