Het 30ste ‘Lopend Vuurtje’ van het seizoen 2018-2019 is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: [email protected]

 • Er zijn al de nodige aanmeldingen binnen voor de LeidenAmateurVoetbalQuiz op vrijdag 7 juni. Er kunnen 25 teams van 4 man/vrouw meedoen. Interesse? Dan graag z.s.m. aanmelden bij [email protected] Want COL=VOL!
 • Ook volgend seizoen organiseert LeidenAmateurVoetbal weer de Rabobank LAV Cup. Binnenkort gaat onze redactie het deelnemersveld inventariseren. De huidige deelnemende clubs lijken door te gaan. Er is nog plaats voor andere regionale clubs! Interesse? Dan graag z.s.m. aanmelden bij [email protected]
 • Een ijzige noordooster teistert de lage landen dit weekend. De bittere kou komt rechtstreeks van de Siberische steppen. Troepen hongerige wolven huilen tegen de waterige zon en jagen op kleumende medewerkers van leidenamateurvoetbal. Deze lieden, befaamd om hun ijzeren geste, lachen slechts. De inkt in hun balpen is stijf bevroren, maar dat deert de helden niet. Als immer staan zij paraat langs de lijnen om verslag te doen van de wedstrijd van uw favoriete club.
 • Gelukkig is er ook warmer nieuws: Op zaterdag 13 april staat er een heerlijke Beach Party op het programma bij de vv Koudekerk. DJ Speedy en karaoke maken het avondje af.
 • De website van ASC meldt: ,,Nu er zoveel cricket- en voetbalvrouwen op de club rondlopen is het hoog tijd om elkaar – en elkaars sport – beter te leren kennen! Op maandagmiddag 22 april (tweede paasdag) gaan we zowel voetballen als cricketen. Wie kan een cricketbal het verst weg slaan, neemt de beste strafschop, vangt de meeste ballen of kan het langst hooghouden? We beginnen de middag met clinics voor beide sporten om vervolgens af te sluiten met wat wedstrijdjes.”
 • Voorschoten’97 houdt uitverkoop: ,,Na een succesvolle eerste verkoopdag van o.a. de trainingsbroeken en een aantal shirts uit het vorige kledingplan gaan we deze verkoop herhalen er wel op zaterdag 13 april. Tussen 09:00 uur en 12:00 uur zijn we te vinden in de kantine met de tafels weer vol mooie kledingstukken.”
 • Sponsor Paul Catsburg van Sport2000 is een winactie gestart speciaal voor Meerburg. Je kan een Meerburg speler nomineren op zijn facebook kanaal (ook even liken) om Speler van de Maand te worden. Klik op de website van de club verder voor de video met uitleg door Meerburger Beau.
 • Nog een bericht van deze Zoeterwoudse vereniging: ,,Over een paar weken organiseert Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek in de meivakantie op 7 locaties een voetbal tweedaagse. Ook alle leden van Meerburg zijn van harte welkom om hieraan deel te nemen.”
 • Op de site van FC Oegstgeest heel veel nieuws over en foto’s van de spectaculaire en druk bezochte opening van het nieuwe complex. Ook heeft het bestuur van FC Oegstgeest onder toeziend oog van de notaris de prijzen van de loterij getrokken. In het bericht staan alle prijzen op volgorde van lotnummer gerangschikt.
 • ,,Hebbie ouwe krantuh?”, zong Rubberen Robbie ooit. FC Oegstgeest haalt ze nog steeds op: ,,Bij de ingang van het voetbalveld van FC Oegstgeest is een nieuw inzamelpunt voor oud papier en oude kleding ingericht. Er is op het terrein een perscontainer geplaatst waar papier en karton in alle soorten en grootte kan worden verwerkt.”
 • De vrouwenteams van Lugdunum hebben komend seizoen weer plaats voor nieuwe speelsters. Wil jij prestatiegericht voetballen? Of voor de gezelligheid? Of juist allebei? Kom dan meetrainen en kijk welk team bij jou past! Bij Lugdunum gaan prestatie en plezier hand in hand. Voor iedereen is er plek: van ervaren speelsters die alles uit het voetbal willen halen, tot talenten en onervaren spelers die het graag willen leren.
 • Een trouw lid en vrijwilliger ontvalt RCL: ,,Wij ontvingen het verdrietige bericht van het overlijden van Johan van Velzen op zaterdag 6 april jl. Met het heengaan van Johan verliezen wij een echte RCL-man die zich op vele manieren voor de club heeft ingezet. Dat deed hij in een veelheid aan functies gedurende vele jaren. Wij zijn Johan voor al zijn inspanningen veel dank verschuldigd. Voor al zijn inzet gedurende vele jaren is Johan dan ook al eerder benoemd tot Lid van Verdienste. In november 2018 is hij op het Sportgala in Leiderdorp nog verkozen tot Vrijwilliger van het Jaar.”
 • Hierbij worden alle leden van UVS van harte uitnodiging voor de halfjaarlijkse ALV op woensdag 24 april. Inloop: 19:30. Start: 20:00 uur.
 • Voor woensdagavond 17 april 2019 is er een algemene ledenvergadering bij FC Rijnvogels gepland. Op deze avond zullen o.a. de jaarstukken worden gepresenteerd. Tevens stelt Johan Muller zich verkiesbaar om zitting te nemen in het dagelijks bestuur.
 • UVS organiseert 1 juni voor de 28ste keer het G Mixtoernooi. De club ontving uit handen van Zwaluwen Jeugd Actie-coördinator Jos Klaassen een cheque van 1.350 euro. Het geld is bestemd als bijdrage in de kosten van het toernooi.
 • De ASC jeugd steekt de handen uit de mouwen! Komend weekend (13-14 april) gaan de spelers van JO13-1 auto’s wassen op het parkeerterrein van ASC om geld in het laadje te brengen voor hun internationale voetbaltoernooi in Oostende, dat met Pasen plaatsvindt. Dit gaat gebeuren op: zaterdag aanstaande van 10.30 tot 12.30 en zondag aanstaande van 10.00 tot 14.00 uur.