Het 36ste ‘Lopend Vuurtje’ van het seizoen 2018-2019 is daar. Het is tevens de laatste van het seizoen. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: [email protected] Maar let op; dat is dit seizoen niet meer mogelijk vanwege vakantie. Onze redactie komt nog met een bericht over de nieuwe start van het seizoen 2019-2020 en welke datum dat zal zijn voor wat betreft de aftrap van ons negende seizoen.

 • De gemeente Zoeterwoude heeft besloten om veld 1 en 2 bij Meerburg te vervangen voor kunstgras velden met kurk. De vervanging van de velden staat voor komend seizoen op de planning. Binnen de agenda is de geschatte periode opgenomen. De velden zijn aan het eind van hun levensduur. Dat hier geen woord teveel over is gezegd weet een ieder die de velden kent.
 • De algemene ledenvergadering van SJZ vindt plaats op 25 juni.
 • ,,Voetbalvereniging SJZ te Zoeterwoude is op zoek naar een Technisch jeugdcoördinator voor het seizoen 2019-2020 e.v.. Hij/zij zal in nauwe samenwerking met de TC het technisch jeugdbeleid van de vereniging coördineren. De TJC heeft binnen SJZ als belangrijkste taak het verder (door)ontwikkelen van de diverse jeugdtrainers.De functionaris zal gemiddeld circa 10 uur per week werkzaam zijn. De TJC zal zeker 2 avonden in de week en minimaal één zaterdag per maand op de club aanwezig zijn. De TJC is communicatief vaardig, in bezit van trainer-coach 3 jeugd, JVT of trainer-coach 2 (UEFA-II) en heeft ervaring met leiding geven aan het technisch jeugdkader. Geïnteresseerden kunnen hun motivatie per e-mail richten aan de leden van de Technische Commissie van SJZ via mailadres [email protected] Vergeet bij die mail svp niet om een CV en één of meerdere referenties te voegen. ”
 • ,,Aanstaande zaterdag speelt ons eerste elftal de promotiefinale bij SEV tegen BSC’68. Bij winst zal FC Oegstgeest volgend seizoen uitkomen in de derde klasse. Dit zal zeker een mooie, historische wedstrijd worden. Dat kan natuurlijk niet zonder supporters. Daarom heeft het bestuur van FC Oegstgeest een bus geregeld die supporters naar SEV Leidschendam kan brengen. Je hoeft daarvoor maar 2 dingen te doen.” Wat dat zijn is te lezen op de website van de club. De redactie van leidenamateurvoetbal wenst FC Oegstgeest veel succes!
 • Vrijdagavond 14 juni om 20.00 uur spelen de Toine Kremer’s All Stars tegen Zwammerdam 1. U raadt het al, het is de officiële afscheidswedstrijd van Kremer die talloze keren de eer van de vereniging verdedigd heeft. Hij is niet de enige die vrijdag afscheid neemt. De volgers van de club weten om wie het gaat en zullen hen graag de hand drukken. Na afloop is het natuurlijk nog even gezellig borrelen.
 • De 16-jarige Leiderdorper Twan van der Zeeuw heeft vorige week zijn eerste contract bij Feyenoord getekend. De driejarige verbintenis is het volgende hoogtepunt in korte tijd voor het grote talent, die onlangs met de Rotterdamse club met O17 de beker won.
 • Op zaterdag 8 juni namen Jan Buist en Ron Helder afscheid als scheidsrechter bij Voorschoten´97. Na tientallen jaren van trouwe en kwalitatief hoogstaande dienst hebben zij de´pensioengerechtigde leeftijd´ bereikt. Jan en Ron hebben de club door weer en wind gediend, altijd positief en beschikbaar en altijd met het hart op de goede plaats. Zij waren scheidsrechters die altijd bij zichzelf bleven, rustig bleven en daardoor een voor scheidsrechters zo belangrijk natuurlijk overwicht opbouwden.
 • Herman Zandstra is niet langer Hoofd Jeugdopleiding bij RCL. Het bestuur en Zandstra zijn overeengekomen dat het hoofdtrainerschap van de JO17 selectie zijn nieuwe functie gaat zijn. Rob Engelse (bestuurslid voetbaltechnische zaken) zal tot nader order de taken van Zandstra als HJO waarnemen.
 • Het heeft wat tijd gekost, maar het programma van de Nacht van TAVV (21 en 22 juni) is definitief. We beginnen vrijdag 21 juni om 18.30 uur met de JO8 en JO9 (1) van TAVV, zij spelen tegen Woubrugge. De JO17 2 van TAVV en Woubrugge treffen elkaar ook op dat tijdstip, want we spelen tot middernacht op twee velden. Om 23.15 begint de finale. Dat het dan nog niet ia afgelopen zal niemand verbazen. Het gehele programma is op de site van TAVV te vinden.
 • ,,In een spannende wedstrijd heeft de RCL jeugd onder 17 zich weten te plaatsen voor de 4e divisie. Tegenstander Wilhelmus had in de eerste helft weinig in te brengen en de 0-1 ruststand was volkomen verdiend. In de tweede helft kwam RCL eerst nog op 0-2, maar daarna veranderde het spelbeeld.” Hoe de mannen van RCL uiteindelijk Wilhelmus eronder kregen is te lezen op de RCL website. Het team stond onder leiding van Nino Poulina (nieuwe hoofdtrainer FC Boshuizen zaterdag), broer Rocky en Carl den Outer.
 • De overschrijvingstermijn zit er (bijna) op. Zondag publiceert leidenamateurvoetbal de complete lijst. Wie blijven er, wie komen er en wie gaan elders voetballen of stoppen helemaal met het spelletje? Deze lijst is ieder jaar weer het eindresultaat van een hectische tijd voor niet alleen  de clubs en de spelers, ook uw favoriete voetbalwebsite hield 24/7 de vinger aan de pols.
 • En hiermee komt er een eind aan weer een jaar Lopend Vuurtje. Volgend seizoen starten we weer fris en fruitig met allerlei voetbalnieuwtjes van en over onze regionale clubs. We wensen alle lezers een prachtige zomer toe en bedenk: de vakantie is voorbij als je begint te verlangen naar voetbal. Volgende week volgt nog een-NIET ONBELANGRIJK- slotwoord op deze website. Dat zal zijn op dinsdag 18 juni, de laatste dag van ons seizoen.

“We’ll meet again,
Don’t know where,don’t know when,
But I know we’ll meet again, some sunny day.”