dinsdag, april 23, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje 7, 20-27 september

Lopend Vuurtje 7, 20-27 september

-

Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie zijn te lezen in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

  • De pupil van de Week is terug bij Roodenburg. Een aantal jaren geleden was dit een normale verschijning bij thuiswedstrijden van het eerste elftal.  De pupil van de week. Carla was de vrouw, die zich ontfermde over de pupil van de week. Het jeugdbestuur is van mening, dat een pupil van de week behoort bij het clubgebeuren. Pupillen moeten met hun ouders komen kijken naar de verrichtingen van het eerste elftal en dan is dit een “zetje om te komen”. Zinedine El Baroudi beet de spits af. Hij werd in het pupil van de week trainingspak gehesen, luisterde aandacht tijdens de wedstrijdbespreking, deed mee aan de warming up, kwam met de scheidsrechter en beide teams met de wedstrijdbal het veld op, scoorde tegen de tevergeefs duikende keeper van Bernardus, en kreeg na afloop een bal en een oorkonde van het bestuur. Voor Zinedine was het een dag om nooit te vergeten.
  • In de week van de scheidsrechter zal op woensdag 9 oktober om 20.00 uur een scheidsrechter avond gehouden worden op De Kooltuin. Voor alle jeugd vanaf 15 jaar, ouders (van alle jeugd) en belangstellenden zal arbiter Sander de Brito Roque voorlichting geven en zal er een Quiz gehouden worden. Uiteraard is ook het scheidsrechterkorps van FC Rijnvogels van harte uitgenodigd voor deze avond. Een korps overigens dat best uitgebreid wilt worden. Dus noteer alvast in de agenda: woensdag 9 oktober, 20.00 uur.
  • Traditiegetrouw is de start van het seizoen van de Zaterdag 1 van Voorschoten ’97 opgeluisterd met een nieuwe presentatiegids. De vereniging in al haar geledingen, zaterdag- en zondagvoetbal én atletiek, wordt in deze gids uitvoerig voorgesteld. De uitgave is mogelijk gemaakt door vele trouwe sponsoren die een advertentie plaatsten.Het eerste exemplaar van de nieuwe gids werd door de voorzitter van de sponsorcommissie, Hans Toor, overhandigd aan Thomas Borsboom, directeur en mede-eigenaar van Mobiel.nl. Thomas is al sinds zijn vijfde lid van de vereniging. Hij speelde vanaf zijn achttiende in het eerste zaterdag en maakte onder andere de promotie naar de hoofdklasse mee. Mobiel.nl is een zeer trouwe sponsor van de club. “Voorschoten ’97 heeft me veel vrienden en plezier gebracht. Daarom doe ik in de vorm van sponsoring graag wat terug”, zei Thomas Borsboom. De drukbezochte bijeenkomst vond plaats in het sponsorhome van Voorschoten ’97, waar de hapjes, verzorgd door Restaurant La Casita, gretig aftrek vonden.
  • Kagia begon de competitie met een zege. Alles bij elkaar hebben de Lisserbroekers nu al 33 keer (!!!) geen nederlaag geleden in competitieverband. Een vermelding waard, bij deze.
  • Op zondag 29 september 2019 organiseert rksv DoCoS het Haring & Wittebrood toernooi voor jonge spelers onder de 13 jaar. Dit toernooi wordt al voor de 30ste keer georganiseerd en steeds met veel succes. Het toernooi staat in het teken van Leidens Ontzet. Bij de lunch, die gratis wordt aangeboden door gastheer DoCoS, worden uiteraard haring en wittebrood geserveerd aan de spelers en begeleiders van de jeugdteams. Dit jaar is er een sterk bezet deelnemersveld. Zo doen de jeugdteams van de betaald voetbalorganisaties FC Utrecht, Excelsior Rotterdam en Sparta mee en zijn de regioclubs ook vertegenwoordigd: ASC Oegstgeest, Foreholte Voorhout, Quick Den Haag, RCL Leiderdorp, UFA-team, UVS Leiden, Voorschoten ’97, Wilhelmus Voorburg en uiteraard DoCoS. Er wordt – zoals gebruikelijk – met veel enthousiasme en inzet gespeeld voor een grote wisselbeker. Het toernooi wordt gehouden op de thuisbasis van DoCoS aan de Haagse Schouwweg. DoCoS levert de scheidsrechters, de lunch en tijdens de pauze van 12.15 tot 13.15 uur verzorgt Stefan Molendijk Freestyle Football een voetbaldemonstratie waar de jeugdspelers ook hun kwaliteiten kunnen tonen. Een evenement om toch even te bezoeken en van de aanstormende voetbaltalenten te gaan genieten! Aanvang is om 09.45 uur en de prijsuitreiking is gepland om 16.30 uur. De prijsuitreiking wordt verzorgd door de Leidse wethouder Yvonne van Delft.
  • De sponsorcommissie van UVS is verheugd u te kunnen mededelen dat Instituut Keizer uit Amsterdam zich als nieuwe sponsor aan UVS heeft verbonden. Instituut Keizer biedt huiswerkbegeleiding en bijles aan basisschoolleerlingen en middelbare scholieren. De begeleiding is bedoeld voor leerlingen die een extra steuntje in de rug nodig hebben bij een bepaald vak op school, bij het plannen en maken van huiswerk, bij het leren van toetsen of voor leerlingen die op welke manier dan ook tegenvallende schoolprestaties hebben. Meer weten? Zie de website van de blauwwitten.
  • Ruud Zonderop, voorzitter van TAVV, heeft onlangs een artikel laten plaatsen op de website van de derdeklasser. Dit gaat over supporters. Rake woorden van de preses. Uitstekend om een en ander aan de kaak te stellen. Meer weten? Zie de fraaie site van de Ter Aarders.
  • Lugdunum heeft twee hoofdsponsoren voor de jeugdafdeling gevonden. Otgaar-Leiden en PremiumLED vullen samen het hoofdsponsorschap Jeugd in. Daarmee zijn alle drie de hoofdsponsorschappen van Lugdunum (Heren, Vrouwen, Jeugd) nu ingevuld. De twee bedrijven worden ook shirtsponsor van de JO19-1.Wij doen dit jaar mee aan Rabo ClubSupport! En elke stem is geld waard. Kunnen wij rekenen op die van jou? Kijk dan snel op Rabobank.nl/clubsupport.
  • SJZ is dé voetbalclub van Zoeterwoude Dorp.Met bijna 600 leden is iedereen binnen Zoeterwoude-Dorp wel op één of andere manier betrokken bij de club. Dag in, dag uit zetten tientallen vrijwilligers zich in om alles op de club zo goed mogelijk te regelen. Denk hierbij aan het terrein, bezetting van de kantine, trainingen en begeleiding van alle onze voetballers en voetbalsters. We hebben een mooi complex wat nog echt het oude gevoel van een voetbalclub uitstraalt. Naast voetballers hebben we natuurlijk ook heel veel bezoekers, grote maar ook kleine. Voor de kleinsten is er een speeltuin waar zij zich heerlijk kunnen vermaken. Maar deze is echt aan vervanging toe. Veiligheid staat immers voorop, naast het plezier wat je van een speeltuin verwacht. Met de bijdrage van de Rabobank willen we onze speeltuin graag weer nieuw leven inblazen. Veel speeltoestellen moeten worden vervangen. Zo kunnen we plezier garanderen voor iedereen; de voetballers, de toeschouwers en alle kleine kids die mee komen en graag gretig gebruik maken van onze speeltuin. Wij doen dit jaar mee aan Rabo ClubSupport! En elke stem is geld waard. Kunnen wij rekenen op die van jou? Kijk dan snel op Rabobank.nl/clubsupport. Je kan stemmen vanaf 27 september. Maar delen mag natuurlijk nu al!
  • Het was weer traditioneel hard werken om ook dit jaar de presentatiegids bij de eerste thuiswedstrijd te kunnen presenteren maar het is weer gelukt. Ruim 40 pagina`s over de v.v.Koudekerk met Passie als rode draad. De vierde editie van deze presentatiegids is gevuld met onverwachte interviews. Aart Jan van Boksel, oud Koudekerk speler en trainer en de huidige trainer van Argon vertelt over zijn liefde voor het spelletje. Oud voorzitter Jacques bettelheim geeft het woord passie met negen letters aan en Donny van de Beek vertelt hoe zijn passie hem zo ver heeft gebracht. Uiteraard nog meer (oud) Koudekerkers met hun verhaal en de nodige info maken het weer tot een gids waar de vereniging trots op kan zijn. Het eerste exemplaar was zaterdag voorafgaand aan de wedstrijd tegen LSVV`70 voor Marg Zweeris. Oma van Yvar de Groot wie de voorpagina siert en al vele jaren een passie vol Koudekerk supporter. De gids zal binnenkort bij alle huishoudens in koudekrk door de bus vallen. Voor leden en sponsoren van buiten koudekerk kunt u een exemplaar afhalen in de kantine.
  • Warmunda. Vanaf vrijdag 27 september is het mogelijk om uw stem uit te brengen op onze club ten behoeve van Rabo Clubsupport. Rabobank deelt een deel van haar winst met verenigingen. Hoe meer stemmen, hoe hoger de opbrengst.De opbrengst is bestemd voor de viering van ons 75-jarig jubileum in 2020. Wilt u meer weten over deze actie? Kijk op de website van de club uit Warmond.
  • ROAC: De Rabobank Groene Hart Noord is gestopt met de Rabo Fietstocht, hiervoor in de plaats is de Rabo ClubSupport actie gekomen.Met Rabo ClubSupport steunt de Rabobank clubs en verenigingen uit de regio. Ook wij doen hier aan mee en zo maken we kans op een mooi bedrag voor onze vereniging. Jouw stem is geld waard. Zorg daarom dat je lid bent van de Rabobank zodat je kunt stemmen vanaf 27 september. Ben je nog geen lid van de Rabobank, maar wil je wel je stem uitbrengen op onze vereniging? Wordt dan (gratis) lid van de Rabobank via deze link: https://www.rabobank.nl/particulieren/leden/lid-worden/
    Lid worden kan alleen als je een bankrekening hebt bij de Rabobank.
    Stemmen kan van 27 september tot 11 oktober 2019. Je stem is geld waard, want voor elke stem die de vereniging krijgt ontvangen we een geldbedrag van de Rabobank. Hoe meer stemmen, hoe hoger het bedrag! Met deze bijdrage kunnen we werken aan verdere verduurzaming van onze mooie accommodatie. Kijk voor aanvullende informatie en de voorwaarden op Rabobank.nl/clubsupport.
  • De wedstrijd die voor zondag aanstaande op het programma stond voor HMSH, thuis tegen Altior, gaat niet door. Dat geldt overigens ook voor het Vlaardingse Deltasport.De KNVB heeft vandaag de duels van HMSH en Deltasport wederom uitgesteld hangende het nader onderzoek. Het bekerduel tussen Deltasport en HMSH werd onlangs in Vlaardingen gestaakt vanwege een massale vechtpartij.
  • De wedstrijd tussen Football Factory en Woubrugge wordt niet komende zaterdag gespeeld, maar op dinsdagavond 1 oktober. Aanvang in Leiden: 20 uur.
Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read