Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie zijn te lezen in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: [email protected]

 • Stompwijk’92 kaartte weer voor de stichting Amigos. Die twee namen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De opbrengst was dit keer maar liefst €960,00!! Gracias!
 • Vijf Leidse voetbalverenigingen (Lugdunum, UVS, Roodenburg, DoCoS, Sporting Leiden) slaan de handen ineen en willen samen ‘Walking Football Leiden’ opstarten. Door bij vijf verenigingen tegelijk met wandelvoetbal voor 60-plussers te starten, kunnen de teams ook onderling wedstrijden spelen en worden er meer Leidse derby’s dan ooit gespeeld! Elders op de site van Leidenamateurvoetbal meer aandacht voor dit prachtige initiatief.
 • De Rabobank doet veel voor het regionale voetbal. Dit lazen we op de SJZ site: ,,Jullie hebben massaal gestemd op SJZ en het opknappen van de speeltuin. Dat heeft ons een prachtig bedrag opgeleverd! Met Rabo ClubSupport wordt er geld beschikbaar gesteld voor diverse projecten van verschillende verenigingen uit de regio. Maar dan moest er wel flink op jouw project worden gestemd, want hoe meer stemmen hoe meer centjes. De groenwitten ontvingen €1.258,36 euro dat mag er worden besteed aan de verbetering van onze speeltuin.”
 • Ook FC Oegstgeest neemt initiatief: ,,Vanaf vandaag kunnen klanten en leden van Rabobank Leiden-Katwijk hun stemmen uitbrengen op de genomineerde wensen. Dit kan tot en met 10 november. Klanten en leden ontvangen een stempas per e-mail of post met hun gebruikersnaam en unieke stemcode. Wij willen van het plein voor het nieuwe kleedkamergebouw een Ontmoetingsplein maken voor jong en oud. Op het Ontmoetingsplein komen een aantal speeltoestellen voor kleine kinderen en bankjes voor de ouders en grootouders.”
 • Kroketten, patatje oorlog, frikadellen gefrituurd in vet dat vier weken geleden vervangen had moeten worden; de voetballiefhebber kent de heerlijke snacks wel. ASC doet het anders getuige dit bericht op hun website: ,,Deze week is de daghap weer verkrijgbaar. Ditmaal staat er Italiaanse kip met pasta op het menu. De daghap is verkrijgbaar op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 18.00 en 21.00, voor maar 7,50. Op is op, dus wil je met je hele team komen eten, meld dit dan even van tevoren. Eet smakelijk!”
 • Dan twee berichten van VV Zwammerdam: De algemene ledenvergadering is op maandag 18 november. De vrijwilligersavond (stamppot – pubquiz – naborrel) vindt plaats op 29 november.
 • Sponsors zijn net zo onmisbaar voor een club als bijvoorbeeld vrijwilligers. Kees Zonneveld van Rekfolie B.V. ondertekent wederom een 3-jarig bordsponsorovereenkomst met Kagia. De club is er blij mee.
 • Het wordt steeds meer een trend: het optreden van een deejay, een zanger en loterij of wat dan ook na de wedstrijd. Gezellig en goed voor de kantineopbrengst van de club. Valken’68 doet het zo: ,,Na de wedstrijd tegen Van Nispen zal het jaarlijkse Bierfest weer losbarsten. Ditmaal met een optreden van Rudi’s Duitse Roadshow. Kom langs en geniet van het altijd gezellige Valken’68!!!”
 • Moet u van of naar Wassenaar of Den Haag voor een wedstrijd? Ook dit weekend zijn de A44 en N44 voor het gehele verkeer afgesloten. Dit zal gevolgen hebben voor iedereen die richting Den Haag wilt of juist vanuit Den Haag komt. Ook op de omliggende wegen zal het drukker zijn, dus houdt er rekening mee met uw geplande reis. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.
 • We vallen in herhaling. FC Rijnvogels ook. En terecht, want nog steeds blijkt het nodig aandacht te besteden aan de uitwassen die wel onuitroeibaar lijken: ,,We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Wie kent er nou niet van You Tube de cabaretier Martin van Waardenberg die, over de top, in de huid kroop van een voetbalvader langs de lijn bij wat nu JO-9 is? Toch niet eerder gezien? Kijk dan maar eens op https://youtu.be/3XodHzqoBoM. Heb jij zo’n voetbalvader of –moeder met eigen ogen wel eens op ons sportpark ‘in het wild’ kunnen bewonderen? In de nationale ‘Week van Respect’ op de zaterdagen 2 en 9 november wordt van 8.00 – 12.00 uur aan de bezoekers van ons sportpark bij de jeugdwedstrijden een flyer en een appel uitgedeeld.” Wat de club hier verder mee bedoelt kan men de site van de Katwijkse club lezen.
 • Gerald van der Klok is niet langer de hoofdtrainer van Bernardus. Er is onvoldoende klik tussen de trainer en een groot deel van de spelersgroep, laat het bestuur van de voetbalvereniging woensdag weten in een reactie. ‘Mede door een aantal fikse nederlagen in de beker- en competitiewedstrijden en de vele – noodgedwongen – wisselingen in de opstelling, ontbrak het aan teamspirit en vooral ook aan spelplezier’, aldus Bernardus, die Van der Klok formeel en per direct op non-actief heeft gesteld.Voorlopig neemt Sibe Schellingerhout, de trainer van het tweede elftal, de taken over als interim-trainer (bron Studio Alphen).