Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie zijn te lezen in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

 • Het kan u niet ontgaan zijn: de seizoengids van leidenamateurvoetbal is uit. Het is een document geworden die het hele seizoen de moeite waard is om in te bladeren. De enthousiaste reacties stromen binnen en eerlijk gezegd zijn wij apentrots op deze mijlpaal in ons bestaan! Wil je jouw bevinding op de seizoengids achterlaten op redactie@leidenamateurvoetbal.nl? Graag. Dan kunnen we de reacties bundelen en binnenkort plaatsen. Op naar editie 2 met nu al nieuwe innovatieve ideeën..
 • TAVV maakt er een feestje van! Op de eerste competitiedag speelt de ploeg uit Ter aar thuis tegen FC Oegstgeest. Na afloop is er een feest o.a. met deejay Tom.
 • Roodenburg eindigt een artikel in het Laatste Nieuws met ‘We Zijn Goed Bezig!’  Als je het stukje leest begrijp je ook de optimistische toon. Er waait een frisse wind door het bestuur, waar jonge, enthousiaste leden erg goed bezig zijn. Bovendien participeren ouders, leden en supporters in de club. Als klap op de vuurpijl: veel selectiespelers en jeugdspelers worden ingezet bij het begeleiden van de jonge spelers. Goed bezig dus.
 • Aankomende zaterdag begint dan eindelijk de competitie van het seizoen 2019-2020. In de zomerstop is TAVV geconfronteerd met een dusdanige lekkage in de boiler dat deze vervangen moest worden. Financieel een fikse tegenvaller maar gelukkig heeft de club met Ponsioen mooie afspraken kunnen maken waardoor het mogelijk was om deze snel te vervangen. TAVV is dan ook blij en trots om te mogen melden dat Ponsioen Installatie Techniek komende zaterdag de wedstrijddagsponsor is bij de start van de competitie.
 • Een thema avond Assistent-Scheidsrechters zal worden gegeven op 25 september a.s. bij FC Oegstgeest door een docent van de KNVB. Aan de hand van beelden en een presentatie licht de docent de rol en de vaardigheden van de assistent-scheidsrechter toe. Misschien zie je regelmatig assistent-scheidsrechters bezig tijdens een wedstrijd en denkt dan soms: dat kan ik (veel) beter. Of wellicht assisteer je al regelmatig langs de lijn en wil je de fijne kneepjes leren. Dan is deze avond uitermate geschikt voor jou.
 • FC Rijnvogels meldt niet zonder trots: ,,Donderdag 19 september van 18.30 tot 19.30 uur in het krachthonk naast de kleedkamer van Heren 1 zal Koen Verhoef, fysiotherapeut van het Paramedisch Centrum Katwijk-Rijnsburg op de club aanwezig zijn. Dit is een inloopspreekuur waarvoor geen afspraak gemaakt hoeft te worden, en waar GEEN kosten aan verbonden zijn. Tijdens dit inloopspreekuur wordt een korte screening gemaakt om te kijken of er gespeeld of getraind mag worden met de blessure en of er eventueel verder fysiotherapeutische behandeling noodzakelijk is.”
 • Banaan met slagroom, hutspot, suikerspinnen en bier; allemaal onderdeel uit de schijf van vijf voor de Leienaren op 2 en 3 oktober. Het begint allemaal op de avond van 2 oktober met de taptoe. Ook Leidse clubs doen mee gezien hun berichten op de sites: DoCoS is op zoek naar vrijwilligers die de taptoe voor de club willen organiseren. Opgeven bij René Jongbloed. Dit jaar loopt er een recordaantal Lugdunumers mee met de Taptoe op 2 oktober. Van de jongste jeugd tot aan senioren en veteranen hebben vele leden al aangegeven mee te lopen ter ere van het 100-jarig bestaan van de club. Loop jij ook mee? Net als vorig jaar loopt Sporting Leiden weer mee met de jaarlijkse Taptoe. Het is vereist dat alle jeugdleden meelopen met de taptoe, dit gebeurt uiteraard onder toezicht van de jeugdtrainers en begeleiders. Graag willen wij op deze avond de mensen laten zien waar wij als club trots op mogen zijn. Juist! De Jeugd van Sporting Leiden.
 • De traditionele ‘inzing avond’ van Rubberen Henkie vindt dit jaar plaats bij UVS! De inzing avond, inmiddels al jaren een begrip in Leiden, is een muzikale sessie vol krakers van Rubberen Robbie en bereidt alle Leidenaren voor op 3 oktober door het luidkeels meeblèren van alle nummers van deze beroemde Leidse band. Showtime zaterdag 21 september na de wedstrijd tegen RCL om 17:00 uur en toegang is gratis. Kèketris juh!
 • De DoCoS spelers hebben hun ‘oude’ tenues ingeleverd en zijn geheel in het nieuw gestoken. De gebruikte kleding krijgt een uitstekende bestemming. Een aantal schoolteams in Oeganda zal over een paar weken hun wedstrijden spelen in het roodwit van de Leidse club. Foto’s volgen natuurlijk.
 • Nogmaals aandacht voor de grote clubactie; door het kopen van loten steunt u uw club. Kopen dus!
 • Het is bijna weer zover!!! Noteer het in uw agenda. De tweejaarlijkse Valken’68 veiling heeft tot doel om met de opbrengst de accommodatie van Valken’68 structureel te verbeteren(verduurzamen) De kavels stromen langzamerhand al binnen. Heeft u nog interessante kavels voor de veiling, geef dat dan even door één van de leden van de veilingcommissie.
 • Koudekerk: ,,Op vrijdagavond 18 oktober 2019 zal weer de vrijwilligersavond plaatsvinden. Om 19.00 uur gaat de kantine open. Dit jaar met een heuse Tiroler Bingo! De uitnodiging valt binnenkort bij de leden op de mat.
 • Het kan u niet ontgaan zijn: de seizoengids van leidenamateurvoetbal is uit. Het is een document geworden die het hele seizoen de moeite waard is om in te bladeren. De enthousiaste reacties stromen binnen en eerlijk gezegd zijn wij apentrots op deze mijlpaal in ons bestaan!