In een spannende wedstrijd heeft de RCL jeugd onder 17 zich weten te plaatsen voor de 4e divisie. Tegenstander Wilhelmus had in de eerste helft weinig in te brengen en de 0-1 ruststand was volkomen verdiend. In de tweede helft veranderde het spelbeeld. Met de wind tegen probeerde RCL de voorsprong vast te houden. Zelfs uitbreiden lukte, maar daarna kregen de Voorburgers de overhand. In de allerlaatste seconde van de reguliere speeltijd ging het alsnog mis voor de Racing Club en kwam Wilhelmus langszij (2-2).

In de verlenging kwamen beide ploegen niet meer tot scoren en moesten strafschoppen de beslissing brengen. Op de 3e strafschop van Wilhelmus keerde keeper Bjorn IJzendoorn de bal. De volgende twee strafschoppen door RCL werden beiden feilloos inschoten waarmee promotie een feit was.

Volgens de nieuwe hoofdtrainer van de JO17 selectie, Herman Zandstra, zal het een hele opgave worden het volgend seizoen goed door te komen. ,,Voor alle linies zouden we nog wel wat goede spelers kunnen gebruiken.” Hij hoopt dat deze promotie voor niet RCL-spelers aanleiding zou kunnen zijn zich alsnog bij de Leiderdorpse voetbalclub aan te melden.

1 REACTIE

Comments are closed.