Het is al een bekend begrip geworden: de Ruhrgolder van de week. Een elftal, een pechvogel of een groepje mensen van een van onze clubs wordt in het zonnetje gezet. Op de een of andere manier verdienen ze extra aandacht en krijgen die ook. Het blijft niet alleen bij de aandacht; ze worden ook voorzien van een doos heerlijk gerstenat van onze sponsor Ruhrgold. Deze keer is de keuze gevallen op het eerste elftal van Leidsche Boys 1 (zo).

Staand, achterste rij: Pete Ruddock, Fer Kloots, Jordy Boutier, Sean Polane, Ilja Rietveld, Ger Schoonderwoerd den Bezemer, Patrick Oomen, Johan Smits, Richardo Heruer en Michel v/d Broek (leider) Gehurkt, voorste rij: Tonny de Jong, Niels de Bree, Jordy van den Broek, Ricardo van der Reijden, Kees Kloots, Stephan Wolters en Marco Bol.

Keeper Jordy Boutier over zijn team:,,Leidsche Boys zondag 1 is een team dat voortgekomen is uit de selectie. Sommige jongens spelen al bijna twintig jaar samen. De tijd van het fanatisme heeft tegenwoordig plaats gemaakt voor de drang naar de derde helft. Wij spelen in de reserve vijfde klasse zondag. De afgelopen jaren hebben we eigenlijk altijd meegedaan om het kampioenschap. Drie jaar geleden werden wij op de laatste speeldag kampioen, uit bij Lugdunum. Wij houden van ludieke acties. Na afloop hebben we allemaal dezelfde bedrukte polo aangetrokken en zijn we op de boot gestapt om een rondvaart door Leiden te doen, uiteraard met de nodige alcoholische versnaperingen. Na ongeveer een uur varen bereikten wij het bordes bij het gemeentehuis in Leiden. Daar hebben we ons verbeeld dat er duizenden bezoekers waren die ons toejuichten. Althans, zo gedroegen we ons. Zelfs het nodige vuurwerk kwam eraan te pas (zie foto hieronder).”

Vervolgend: ,,Ons team bestaat uit zelfstandige ondernemers, managers, werklozen, stukadoors en administratief medewerkers. Het is een mooie combinatie mensen bij elkaar die allemaal hetzelfde gemeen hebben; de liefde voor het rollende balletje. Kenmerkend voor ons team is dat we thuis om 12.00 uur spelen. Het merendeel van onze groep ziet de kantine niet eens, omdat over het algemeen men tot een uur of 17.30 uur in de kleedkamer blijft hangen. Het is dan altijd een feest van jewelste. Onder het genot van een paar kisten bier vertellen we elkaar elke week hetzelfde en het gaat nooit vervelen. Vaak gaan de eerste telefoons om 15.00 uur al af met de vraag wanneer men thuiskomt. Deze telefoontjes worden over het algemeen vakkundig genegeerd, haha.”

,,Verder doen we regelmatig leuke uitjes en zien we elkaar in het dagelijkse leven. Zo doet een groot gedeelte van het team ook aan zaalvoetbal. Ook daar is de derde helft het belangrijkste. Al met al zijn we een hecht collectief wat het voetbal al een tijd niet meer zo nauw neemt. Sommigen van ons zijn al 25 jaar lid van Leidsche Boys. Dit wordt ons laatste jaar aan de Vliet en we gaan er nog een mooi seizoen van maken, maar nu eerst een lekker flesje Ruhrgold”, besluit Boutier.

Leidsche Boys, opgericht op 11 maart 1922, hoopt als zelfstandige vereniging het 100-jarig bestaan te mogen vieren. De toekomst van de club is ongewis. Een deel van de leden ziet het wel zitten om in 2022 een spetterend feest te geven en daarna de vereniging op te heffen. Het zou in dat geval een passend einde zijn van deze prachtige Leidse voetbalclub!

Wil je ook dat jouw elftal na afloop van jullie wedstrijd door de redactie van LeidenAmateurVoetbal wordt verrast met een doos Ruhrgold Pils? Stuur een mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl en wie weet komen we snel bij je langs!