donderdag, maart 28, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenScheidsrechter reageert op verslag Meerburg-Koudekerk

Scheidsrechter reageert op verslag Meerburg-Koudekerk

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Afgelopen zaterdag won Meerburg met 2-1 van Koudekerk. Zondag plaatste LAV het wedstrijdverslag met eigen waarnemingen en met meningen van betrokkenen. Maandag ontving onze redactie een schrijven van de arbiter van dienst. Bij wijze van uitzondering en op verzoek plaatst onze redactie nu een reactie. Het verslag is hier terug te lezen:

Driepunter voor Meerburg tegen Koudekerk, maar met kanttekeningen

Hierbij de reactie:

Laat ik het zo zeggen u schetst met de geplaatste foto een ander beeld als dat ik u wil laten zien met de foto die ik u stuur.
U ziet op mijn foto dat het moment van de overtreding de voeten van de speler voor de lijn van de 16 meter zijn, hierbij gaat de speler al naar de grond.
Dit is het moment waar de overtreding gemaakt wordt, omdat dit een momentopname is, is het ook aannemelijk dat de overtreding zelfs al een fractie eerder is ingezet dan ook dit moment op de foto.
Dit was ook mijn uitleg in de bestuurskamer achteraf, maar dat werd niet gewaardeerd door de bezoekende vereniging. Dat is uiteraard wel begrijpelijk want het gaat om centimeters immers, maar op dat moment wel op die manier waargenomen en toegelicht .
U ziet op de foto ook dat ik op een korte afstand sta en dit ook goed heb waar kunnen nemen. Het feit dat ik hier geen rode kaart toonde aan de verdediger is omdat er rechts van de foto en buiten beeld net nog een verdediger stond. De term ‘doorgebroken’ bestaat niet, wat heel veel spelers en toeschouwers wel riepen. Dat is iets wat in de volksmond zo ontstaan is. Mijn afweging hierin is of dit een 100% scoringskans is voor de speler van Kouderkerk. Dit is conform de spelregel ook de afweging die wij moeten maken.
Mijn mening is nee , want dit gebeurde aan de rechterkant van de 16 meter en er was nog een verdediger die nog kon ingrijpen in de situatie. Daarom gaf ik de vrije trap en de gele kaart! Ik vind het fijn dat ik u mijn toelichting heb mogen geven en mijn kant van het verhaal heb mogen vertellen. Ik zou het fijn vinden als u deze foto plaatst, want dit schetst toch een ander beeld en u kunt mijn toelichting uiteraard ook in uw verhaal meenemen als u dit wilt . Ik vind de LAV ook hartstikke leuk om te volgen. Door uw reactie laat u inderdaad zien dat LAV nergens te groot voor is.
Hartelijk dank daarvoor!
Met vr. groet,
Jean-Paul van den Oever

Must Read