Het voetbalseizoen is weer achter de rug. Voor diverse regionale clubs werd het een jaargang om niet te vergeten. Noordwijk, Ter Leede, Van Nispen (za) en ‘onze’ LAV-clubs Voorschoten’97 en Kagia werden kampioen. Via de nacompetitie kwam het ook nog eens goed voor Quick Boys en ARC. FC Oegstgeest schudde de frustraties van de voorbije seizoenen van zich af en verliet de kelder van het amateurvoetbal. Op zondag was er groot succes voor ASC. De roodzwarten toonden ambitie en promoveerden naar de tweede klasse. In de Veen was er daverend succes voor ROAC, dat als dorpsclub opklom naar de eerste klasse. Ook al een prestatie om trots op te mogen zijn. Het heeft de club overigens doen besluiten om zich aan te sluiten bij Leidenamateurvoetbal. Een warm welkom!

Minder plezier beleefden VVSB, SJC, TAVV, Zwammerdam en Stompwijk’92 aan het seizoen. Deze clubs moesten passen en degradeerden. Al met al waren veel regioclubs betrokken bij beslissingen middels een nacompetitie.

Onze redactie had het er druk mee en genoot vaak met volle teugen. Natuurlijk kan niet elke club elk seizoen even succesvol zijn en een seizoen kan pijnlijk aflopen. Ons team zag ontzettend veel wedstrijden en de verslagen en alles wat daar bij komt kijken, werden gretig gelezen en verwerkt. Ons team genoot van de belangstelling, het enthousiasme en positivisme van clubs en volgers. Het was een boeiend seizoen en voor onze medewerkers blijft het een genot om de regionale clubs te volgen.

Bij de BVO’s gaat men voorzichtig alweer beginnen. Het amateurvoetbal, onze focus, echter ligt stil en dus gaat ons team zich voorbereiden op een nieuw voetbalseizoen. Onze redactie zal nog de competitie indeling plaatsen zodra bekend, maar voor het overige wordt de pen even neergelegd. Rond de derde week van augustus pakken we de draad weer op, waarbij een exacte datum nog wordt gecommuniceerd. In elk geval wordt er ook gewerkt aan een noviteit, daarover na de zomer meer! De website blijft wel gewoon in de lucht dus bij interesse kan er altijd terug worden gebladerd. Wij danken alle volgers voor het voorbije seizoen en graag weer tot de volgende gelegenheid. Geniet van de vakantie en pluk de dag! En o ja; via de mail blijft ons team bereikbaar voor suggesties of anderzijds, maar verwacht anders dan anders niet heel snel antwoord. Vakantie is vakantie, ook voor ons team! Geniet van de zomer!

Zomerstop leidenamateiurvoetbal