dinsdag, april 16, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasse,,Als je niet scoort kan je ook niet winnen”, aldus verliezend trainer...

,,Als je niet scoort kan je ook niet winnen”, aldus verliezend trainer Marcel IJzendoorn van FC Boshuizen

-

Eerste klasse A (zondag)- De Leidenaren hadden het in de heenwedstrijd knap lastig tegen de ploeg uit Uithoorn, en bogen toen in de laatste paar minuten een 1-2 achterstand nog om in een 3-2 overwinning. Gistermiddag stond er na ruim 90 minuten een 2-0 stand in het voordeel van de thuisploeg, Legmeervogels dus, op het scorebord. Echter het vertoonde spel was heel anders dan in de thuiswedstrijd. Paal, lat, een gemiste penalty en een aantal gemiste 100% kansen zorgden er uiteindelijk voor dat de drie punten niet mee gingen in de tas naar het Leidse, maar terecht kwamen bij de ploeg die er het minste recht op had. Daar was iedereen die op het fraaie sportpark Randhoorn aanwezig was het wel over eens, van voorzitter tot de enthousiaste radioverslaggever en van speler tot supporter.

Bij de in het met witte shirts en broeken gestoken FC Boshuizen begon de van een blessure herstelde Sohrab Safi weer in de basiself, dit ten koste van Kauzi Nomen, en was er na amper twee minuten spelen al een kans, maar Gerson Pisas schoot voorlangs en onder andere Tommy Sinteur kon er zijn voet niet tegenaan krijgen. Nauwelijks een paar minuten later kwam de thuisploeg, getraind door de naar SJC vertrekkende Florian Wolf, op voorsprong. Een vrije trap van een meter of twintig werd door Dennis Bakker houdbaar achter keeper Jean Marc Antersijn geschoten.

Toch wel een klein tikkie want in het kwartier hierna waren de bezoekers het even kwijt. Tot grote kansen kwam Legmeervogels niet, sterker nog het waren de gasten die het initiatief overnamen en halverwege de eerste helft een uitgelezen mogelijkheid kregen om vanaf 11 meter de stand gelijk te trekken. Helaas faalde de gisteren niet heel erg gelukkig spelende Sinteur, zijn inzet werd door keeper Clé de Vos Mooij uit de hoek geranseld. De Leidse ploeg ging niet bij de pakken neerzitten en probeerde met goed positiespel en verzorgd voetbal een gaatje te vinden, maar het zat in die fase tot aan de rust ook niet mee en dat mocht vooral Pisas zich aanrekenen. Na een individuele actie vanaf eigen helft schoot hij net naast en de grootste kans was er een kleine tien minuten voor rust toen hij na een uitstekende steekbal van Sinteur alleen voor de keeper verscheen maar zijn schot verdween in het zijnet. De hoogst spelende Leidse club speelde misschien wel de beste 25 minuten van deze competitie tot nu toe, feit was wel dat men met een minimale achterstand de rust in ging en dat er nog een helft was om de opgelopen schade te repareren.

Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft en de FC ging verder waar men voor de rust mee was begonnen namelijk de tegenstander onder druk zetten en kansen creëren. Net uit de kleedkamer was het Sinteur die dacht de gelijkmaker binnen te schieten, maar de keeper kon er nog maar net een vinger tegenaan krijgen en uit de daaruit voortvloeiende corner kopte captain Jesper Neuteboom tegen de onderkant van de lat. In de omschakeling hierna was het Legmeervogels, met sinds kort oud trainer Jack Honsbeek weer op de bank als assistent-trainer, die er gevaarlijk uitkwam, maar de inzet van in deze regio bekende Martijn Tjon-A-Noek (ex Rijnvogels en Rijnsburgse Boys, AK) werd door Neuteboom van de lijn gehaald.

Na een kwartier spelen in de tweede helft kwam de thuisploeg er niet meer aan te pas. Men liep op het tandvlees en had steeds meer overtredingen nodig om de ploeg uit Zuid-West af te stoppen. Na een verre ingooi van Michael Owel en het uitstekend doorkoppen van Neuteboom was het Sinteur die de bal voor het inkoppen had maar zijn krachteloze inzet verdween net naast. ,,In de fase daarna werd het onrustig bij ons en gingen we te geforceerd op jacht naar de gelijkmaker. We vergaten te voetballen en de zijkanten te gebruiken, daarbij werden er ook te veel hoge ballen gespeeld terwijl je juist over de grond zo sterk was”, duidelijke taal van IJzendoorn.

Tien minuten voor tijd kwam FC Boshuizen met tien man te staan. Mo Zenzen had eerder bij een stevig duel al een gele kaart ontvangen maar na een op het oog onschuldig duel aan de zijlijn ontving hij tot veler verbazing een directe rode kaart. Na afloop gaf de altijd nuchtere en realistische Zenzen aan dat hij vanuit het duel geen kant op kon en zijn tegenstander bij het neerkomen per ongeluk raakte. Vlak voor tijd volgde nog een hachelijke situatie voor het doel van de thuisclub, na een vrije trap van Owel kon de keeper de bal niet onder controle krijgen maar kon er niemand een teen tegen de bal krijgen. Een minuut voor tijd kwam de genadeklap, na een voorzet vanaf de zijkant was het Tjon-A-Noek die bij de tweede paal binnentikte. Vlak hierna kwam het eindsignaal. Zo werd er verloren in een wedstrijd waarin er maar een ploeg was die recht had op de overwinning. De radioverslaggever naast uw verslaggever informeerde zijn luisteraars over wel 14 kansen voor de bezoekers. Dat was dan wellicht wat overdreven maar geeft wel weer hoe de verhoudingen waren.

De na afloop nog steeds zichtbaar balende IJzendoorn: ,,Natuurlijk baal ik, maar ik heb mijn ploeg ook een compliment gegeven over het vertoonde spel en de inzet. Op deze manier spelend gaan wij niet heel veel punten meer verliezen en zal het kwartje echt wel weer een keer onze kant op gaan vallen.” De opnieuw sterk spelende Sjoerd Winkelman vond dat zijn ploeg vooral ook pech had gehad. ,,Als team hebben we weer het niveau gehaald dat we voor de winterstop ook een aantal keren hebben laten zien en dat is positief en daar kunnen we verder mee. Het geluk moet je zelf misschien ook wel afdwingen, maar een dubieuze rode kaart, een gemiste pingel en een aantal keren lat en paal tja dan zit het ook niet echt mee.”

De eerder dit seizoen weggestuurde trainer van VVSB en inmiddels weer bij Legmeervogels op de bank zittende Leidenaar Jack Honsbeek wond er een dag later geen doekjes om, ,,Geflatteerd, onze keeper hield ons in de wedstrijd met de gestopte pingel en een aantal reddingen. FC Boshuizen was ongelukkig in de afwerking. Wij hebben 10 minuten gevoetbald, 10 minuten spelhervattingen en 70 minuten verdedigd. Er stond bij ons vandaag wel een team en als je van de 3 kansen die je krijgt er 2 maakt dan ben je uitermate effectief”.

Legmeervogels-FC Boshuizen 2-0 (1-0) 4. 1-0 Dennis Bakker, 89 2-0 Tjon-A-Noek. Scheidsrechter Tiesinga. Toeschouwers 110.

Opstelling Legmeervogels : Spruit, Verschut, Lechkar, Ben Yerrou, Bakker, Postma, Smorenberg, Poyraz, Tjon-A-Noek, Schartman, Vos de Mooij.

Opstelling FC Boshuizen : Antersijn, Winkelman, Neuteboom, Owel, Zenzen, Safi, Seghrouchni, Koeiman, Sinteur, Van Gils, Pisas.