Eerste klasse A (zondag)-Er zijn van de wedstrijden waarin het niveau laag is en er ook nog eens helemaal niets gebeurt wat de neutrale toeschouwer kan boeien. Zo’n wedstrijd was FC Boshuizen tegen Uitgeest. Geen flonkerende individuele acties, amper vloeiende combinaties, nul hectische taferelen voor de doelen en zinderende spanning was geheel afwezig, zo’n wedstrijd was het. Uitgeest werd dankzij de 0-0 en het puntenverlies van de concurrentie de tweede periodekampioen van de eerste klasse en dat was het dan wel.

De bezoekers hadden vier wedstrijden op rij gewonnen, maar gingen vorige week met een 4-1 nederlaag de bietenbrug op bij RKVV Velsen. Dat was een tegenvaller in hun race naar de tweede periodetitel, maar een zege en puntverlies van de concurrentie kon alsnog de periodetitel betekenen. FC Boshuizen kon bij winst zondagmiddag  in het spoor blijven van koploper JOS/ Watergraafsmeer. Mede door het heerlijke weer leek een boeiende pot voetbal voor de hand te liggen. Het tegendeel bleek waar.

De eerste tien minuten leek de thuisclub nog niet helemaal wakker en dat bleek risicovol. Uitgeest spits Daan Hamaker kreeg een unieke kans om de score open te breken, maar hij produceerde niet meer dan een slap rollertje dat eenvoudig werd gekeerd door Jean Marc Antersijn. De bezoekers schoten via Lester Half nog eens voorlangs en Frank van Gils schoot nog eens hard op het doel van Uitgeest, maar daarmee was het wel gedaan. Uitgeest zocht veel te vaak en te snel de diepte en Boshuizen grossierde in foute passes. Als er eens een goede combinatie opgezet leek te worden verstoorde het slechte veld die. Dan zorgde een polletje ervoor dat het leer net over een voet wipte. Uitgeest nam naarmate de wedstrijd vorderde steeds minder risico achterin zodat de arme Gerson Pisas constant moest opboksen tegen drie man. De spits kon ook weinig vreugde putten uit de wedstrijd van vanmiddag: ,,Het was slecht van twee kanten. Ook het veld werkte niet mee hoor. Dat maakte combineren moeilijk.  Daar komt bij dat ik echt op een eiland stond, het ontbrak aan aansluiting van het middenveld. Nee, dit was voor ons voetballers en het publiek een teleurstellende middag. We moeten nu maar gaan voor de laatste periode.”

Trainer Marcel IJzendoorn was ook niet onder de indruk van de tweestrijd, maar voerde wel een terecht excuus aan. ,,Het veld was belabberd en als aanvallende ploeg heb je daar meer last van dan als tegenhoudende ploeg. Wanneer je een goal maakt, komt het anders te liggen maar dat zat er dit keer niet in. Toch wil ik een compliment uitdelen aan de beide backs die ik moest inzetten vanwege schorsingen. Delison en Hussein hebben het goed opgepakt.

De Leidse ploeg- zonder Sjoerd Winkelman, Mo Zenzen en Redouan Boutachekourt- leverde dus twee punten in, maar ook koploper JOS/Watergraafsmeer moest elders een gelijkspel toestaan. Gelukkig voor FC Boshuizen speelde RKVV Velsen ook gelijk in de strijd om de tweede plaats. FC Boshuizen krijgt wel de kans om in rechtstreekse duels goede zaken te doen: op 14 april komt JOS/Watergraafsmeer naar Leiden en op 12 mei ontvangt de club RKVV Velzen. Hopelijk kan  FC Boshuizen dan wel het normale niveau halen en dan ook voor meer vermaak zorgen.

FC Boshuizen-Uitgeest 0-0. Scheidsrechter: Van Loenen. Toeschouwers: 110.

FC Boshuizen: Antersijn, Voorn, Adsalmis, Safi, Neuteboom, Sinteur, Dasburg (79. Mpuisa), Pisas, Van Gils, Uwimana.

Uitgeest: Bleeker, Idema, Vrouwe, Tomas Duijn, De Wit, Putter, Jorn Brouwer (85. Rens Brouwer), Hamaker, Dekker, Olgers, Half (79. Jordy Duijn).