HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen gedijt uitstekend in het Brabantse land

FC Boshuizen gedijt uitstekend in het Brabantse land

-

Eerste klasse B (zondag)- Na een uitstapje naar West 1 begon voor FC Boshuizen de hernieuwde kennismaking met West 2 in het Brabantse (!!) St. Willibrord. Op sportpark “De Gagelrijzen” troffen de bezoekers Rood Wit W. Een ploeg die al jarenlang meedraait in de middenmoot van de eerste klasse, maar verder een blanco blad is voor de Leidenaren. Volledig op eigen kracht won de ploeg van trainer Marcel IJzendoorn, na een ruststand van 0-1, met 1-4 en dit was geenszins geflatteerd. Pas na een aantal wedstrijden valt er wat meer te zeggen over de sterkte van de overige ploegen en wat deze overwinning waard is geweest. Feit is wel dat de Leidenaren na de eerste speelronde op kop gaan.

Na een reis van net geen 100 kilometer begonnen de bezoekers wat onwennig aan de wedstrijd. Ondanks een groot aantal versterkingen waren er ‘slechts’ twee nieuwe namen te vinden in de basisopstelling, keeper Dennis Hendriks kwam over van RKDEO en spits Rehim Sebah Abdul van het Amsterdamse AGB. Opvallend was wel dat Michael Owel en Sjoerd Winkelman van positie hadden gewisseld, en na een kwartier was daar de eerste goed uitgespeelde aanval waarbij een kopbal van Tommy Sinteur na een uitstekende voorzet van Owel door keeper Yannick Millenaar uit het doel werd geranseld.

Dit kunststukje herhaalde Sinteur nog tweemaal in de eerste helft maar evenzoveel keer was het de doelman die als winnaar uit de bus kwam. Tussendoor zag Gerson Pisas nog een rush stranden in de handen van de keeper en leek het erop dat de rust met een 0-0 stand zou worden bereikt. Het venijn zat echter in de staart. Na een betwiste hoekschop was het de zeer sterk spelende Winkelman die de 0-1 tegen de touwen kopte en zo werd de thee met een minimale maar zeker niet onverdiende voorsprong opgezocht.

De eerste minuten na rust was het wederom even zoeken, maar na een uur spelen sloegen de Kadebewoners ongenadig hard toe en tweemaal was de handtekening van Pisas. Bij de eerste goal, na een fantastische opening van Sinteur, kreeg hij zoveel ruimte dat hij uiteindelijk de bal in de korte hoek kon schieten en nauwelijks een minuut later onderschepte hij een breedtebal en was het ‘foutje, bedankt’ en stond het ineens 0-3.

Rood Wit W was tot dat moment nauwelijks gevaarlijk geweest. De thuisploeg ging uiteindelijk ook wisselen maar het waren vooral jonge gasten die aan het grote werk mochten ruiken. Kansen werden er gedurende de gehele wedstrijd niet of nauwelijks afgedwongen, het waren spelhervattingen die voor het gevaar moesten zorgen en uit een van deze hervattingen kwam ook het tegendoelpunt tot stand. Hierbij was overigens wel de hulp nodig van doelman Hendriks. Hij tastte volledig mis bij een hoge bal en zo was het verschil met nog een kleine 25 minuten te spelen weer twee. Echt billenknijpen werd het niet, wel slordig en het veld werd ook steeds groter maar het was Abdul die de wedstrijd vlak voor tijd definitief in het slot gooide. Na een versnelling van invaller Jerone Goodett schoot hij de bal vanaf rand zestien meter in het doel.

Rahin Abdul nam de vierde Leidse treffer voor zijn rekening

De eerste driepunter was een feit. Bepaalde fases in de wedstrijd verdienen nog wel een aandachtspunt maar over de gehele wedstrijd gezien een dikke voldoende en dat vond ook trainer IJzendoorn. ,,Ik vind dat we bij vlagen uitstekend voetbal hebben laten zien, alleen wat de waarde is van deze overwinning kunnen we pas na een paar wedstrijden zeggen. Wij hebben een sterke selectie, die heel goed kan voetballen alleen moet iedereen wel 100% geven want als dat niet zo is dan zijn we kwetsbaar. We zijn goed begonnen tegen een voor ons onbekende tegenstander, we zijn dus ook volledig uitgegaan van eigen kracht en dat ligt ons ook het beste.”

Linksback Owel voelt zich prettig op zijn nieuwe stekkie. ,,Ja heerlijk om de linkerflank te bestrijken, met mijn snelheid kan ik dan ook een aantal keren de achterlijn halen en een voorzet geven en dat had in de eerste helft bijna succes met de kopbal van Sinteur. In de tweede helft schoot het in mijn lies, dus moest ik ook wat behoudender spelen.”

Het slotwoord is voor doelpuntenmaker en sterk spelende Winkelman. ,,Voor de wedstrijd had ik het er al met Han (Sjardijn, teammanager, AK) over dat ik met het hoofd zou scoren en dat kwam ook nog eens uit. Ik voel me lekker centraal achterin, ik hoop dan ook dat de trainer dit zo laat staan.”

Rood Wit W – FC Boshuizen 1-4 (0-1) 45. 0-1 Winkelman, 59. 0-2 Pisas, 60. 0-3 Pisas, 67. 1-3 Rood Wit W, 85. 1-4 Abdul.

Opstelling FC Boshuizen : Hendriks, Neuteboom, Winkelman, Owel, Boutachekourt, Safi, Sinteur (Goodett), Seghrouchni (Van Gils), Pisas, Abdul, Adsalmis (Bekooij).

Opstelling Rood Wit W : Hellemons, Elsten, Lindhout, De Visser, D. Jaspers, Van Steen, Nkundumugisha, Ouaddaf, Molenaar, E. Jaspers, MIllenaar.