Eerste klasse B (zondag)- De Krakerrr van de Week bij Leidenamateurvoetbal.nl leverde een 4-2 zege op voor FC Boshuizen, dit over de rug van ROAC. Het werd een vermakelijke middag aan de Boshuizerkade waarin twee speelstijlen haaks tegenover elkaar stonden. De Leidse ploeg pakte de drie punten en herstelde zich zo van een paar mindere resultaten. ROAC werd op de ranglijst gepasseerd en de debutant is nu tiende op de ranglijst.

Uren was het droog geweest, maar bij het begin van de derby begon het te regenen en het hield ook niet meer op. Het toch al zware veld werd verder aangetast, maar toch slaagden de ploegen erin er een boeiend en sportief schouwspel van te maken. De verwachting was dat ROAC ging leunen en dat de formatie van Marcel IJzendoorn de bal veelvuldig zou krijgen.

Dat laatste was wel enigszins het geval, maar de Leidenaren lieten juist ook toe dat ROAC mee ging voetballen. Dat deed de uitploeg ook, maar dat speelde de gastheer wel enigszins in de kaart omdat er ruimtes ontstonden. ROAC kwam minder compact voor de dag dan verwacht en dat alles maakte dat er genoeg gebeurde.

Al na acht minuten werd de eerste echte kans verzilverd. Rahim Abdul reageerde prima op een dieptebal en de spits van Ghanese komaf rondde af. Daarmee haalde de puntspeler enige revanche omdat hij zijn plaats even kwijt leek te zijn. Dit keer had IJzendoorn gekozen voor hem, Mike Bekooij en Gerson Pisas aan de voorkant. Eigenlijk dus drie echte spitsen, die echter stuk voor stuk ook over de gave beschikken om aan de buitenkant te kunnen spelen.

Even later was het bijna 2-0 toen Bekooij voor Dammes van der Poel verscheen, maar de doelman bewees ook in deze tweestrijd zijn klasse. ROAC kon lange tijd niet echt tot kansen komen in de eerste helft. Kevin de Jong bracht wel een bal over de defensie van de thuisploeg, maar er was geen ploeggenoot die kon afronden. Abdul werd nog een keer gevaarlijk bij een uitbraak, maar ook nu kwam Van der Poel als winnaar uit de bus.

Op de valreep van de eerste helft werd het bijna gelijk. Bij een scrimmage kwam de bal plotseling voor de voeten van Sam van der Geest. De nummer acht probeerde het met een hakbal, maar zijn dappere poging kreeg net niet genoeg vaart mee. De Leidse ploeg kon zo gaan rusten met een 1-0 voorsprong, maar het duel was zeker nog niet beslist.

Een kwartier na rust kreeg Bekooij de kans om de voorsprong te vergroten, maar de inzet van de aanvaller werd in de kiem gesmoord. Het was evenwel uitstel van executie, want de overgebleven hoekschop werd door Jesper Neuteboom tot doelpunt gepromoveerd. Daarmee bewees de Leidse centrale verdediger nog steeds een extra wapen te zijn als het gaat om de luchtmacht.

ROAC leek geslagen, maar niets was minder waar. De ploeg van Hein Leliveld bleef het proberen en niet lang na de 2-0 werd het verschil teruggebracht tot 1 doelpunt. Yoek Bentvelzen was er al dichtbij, maar uiteindelijk voegde Sam van der Geest een treffer aan zijn totaal toe. De Rippers, ruim vertegenwoordigd, gingen er eens goed voor zitten want een gelijkspel werd toch wel gezien als een verkapte overwinning. Immers, de FC wil zich meten met de beste ploegen in deze klasse. De hoop vervloog echter rap. Een minuut na de aansluitingstreffer was het namelijk 3-1 door weer Abdul en daarmee, zo bleek, was het pleit beslecht. De 4-1 van Pisas, na een puike voorzet vanaf rechts, was een juweeltje. De rappe aanvaller kroop voor zijn bewaker en tilde de bal heerlijk in de bovenhoek. Toch was het laatste woord aan Van der Geest. Dennis Hendriks werd keurig uitgespeeld en zo kwam er met een score van 4-2 een eind aan deze enige regionale derby.

Opstelling FC Boshuizen: Hendriks, Zenzen, Neuteboom, Winkelman, Owel, Seghrouchni, Sinteur (75. Adsalmis), Safi, Pisas, Abdul, Bekooij.

Opstelling ROAC: Van der Poel, Den Hollander, Boere, Heemskerk (80.Bakker), Hupkes, Van As, De Jong, Van der Geest, Van Seggelen, Bentvelzen, Wagter (76.Hogenboom).

Een uitgebreide fotoreportage en een nabeschouwing volgen!!!