HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen laat Hillegom ontsnappen

FC Boshuizen laat Hillegom ontsnappen

-

Eerste klasse A, West I (zondag)- De Leidenaren verloren de voorbije weken drie keer op rij en kregen zondagmiddag bezoek van het nog tegen degradatie vechtende Hillegom. Met een punt voorsprong op rode lantaarndrager NVC moest er gewonnen worden om zeker te zijn van nacompetitie. Bij ieder ander resultaat was men afhankelijk van de ploeg uit Naarden. Na ruim 90 minuten voetballen stond er 1-2 op het scorebord en de bezoekers ontsnapten op die manier aan rechtstreekse degradatie. Hoe de zege tot stand kwam is minder van belang, feit is wel dat de thuisploeg haar sportieve plicht deed en op basis van een uitstekende tweede helft de overwinning verdiende maar niet kreeg.

Na een minuut stilte ter ere van het overlijden van zeer gewaardeerde vrijwilliger Wil Nonkes begonnen beide ploegen aan de laatste reguliere wedstrijd van het seizoen. Dat er voor de Hillegommers nog wel wat op het spel stond bleek wel uit het aantal meegereisde toeschouwers en die zagen in de eerste helft een redelijk gelijk opgaande wedstrijd waarbij de wil om te winnen bij de bezoekers groter was. Het venijn in de eerste helft zat duidelijk in de staart. FC Boshuizen kwam op voorsprong. Gerson Pisas was uiteindelijk het eindstation na een afgeslagen hoekschop.  In de blessuretijd profiteerde Niels de Jong van een misverstand en zo stond de gelijkmaker op het scorebord.

In de tweede helft was er maar één ploeg die aanspraak maakte op de overwinning en dat was FC Boshuizen. Onder meer de binnenkant van de paal en onderkant lat stonden een Leidse treffer in de weg. Een paar minuten voor tijd was het Jeroen Dedel die via een lob Hillegom de nacompetitie in schoot. Wat volgde was een explosie van vreugde, het ongeloof was van de vele Hillegomse gezichten af te lezen.

FC Boshuizen begint donderdag met een thuiswedstrijd tegen Uitgeest, aanvang 14.00 uur, aan de nacompetitie voor promotie. Ondanks het vierde verlies op rij geen onmogelijke opgave, want zeker de tweede helft (en dat is vaak de mindere helft) werd er bij vlagen weer uitstekend gevoetbald. En mochten die kansen er dan ook nog in gaan dan liggen er waarschijnlijk nog een aantal leuke wedstrijden in het verschiet. De eventuele tegenstander na Uitgeest is SC Bemmel overigens.

FC Boshuizen – Hillegom 1-2 (1-1). 40. Pisas 1-0, 45. De Jong 1-1, 88. Dedel 1-2. Scheidsrechter Krop. Toeschouwers: 150.

Opstelling FC Boshuizen : Antersijn, Winkelman, Owel (46. Voorn), Neuteboom, Zenzen (46.Boutachekourt), Safi (63. Dasburg), Seghrouchni, Sinteur, Van Gils, Pisas, Adsalmis.

Opstelling Hillegom : Ruigrok, Angevaare, Tebbens, De Groot, De Jong, Ryan (70. Van Dooren), Pijpers (70. Van Dongen), Dedel, N. van Veen, Van Gurp, M. van Veen.