donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen op herhaling tegen AGB?

FC Boshuizen op herhaling tegen AGB?

-

Zondag eersteklasser AGB heeft vijf punten in mindering gekregen en moet acht wedstrijden overspelen. De KNVB heeft de Amsterdammers bestraft voor het opstellen van de niet-speelgerechtigde Rahim Abdul. Daar gaat de club tegen in beroep.

Abdul zou een ander lidnummer hebben dan in zijn tijd bij Chabab en OFC, en ook onder een andere naam zijn ingeschreven. ,,Het heeft nooit goed in het systeem gestaan”, zegt voorzitter Orhan Aslan. Onder zijn volledige naam Rahim Sebah Abdul staat hij niet goed in Sportlink. ,,Dat is tien jaar geleden verkeerd gegaan. Onder het ene lidnummer klopt zijn naam niet en bij de andere is zijn geboortedatum niet juist. Daar hebben wij ook op gezocht toen we hem wilden inschrijven. Dit is allemaal onwetend gebeurd, omdat hij pas in mei aankwam en een jaar niet gespeeld heeft.”

Vanwege het opstellen van Abdul moeten liefst acht wedstrijden opnieuw worden gespeeld: tegen Hoofddorp (twee keer), Hillegom, Velsen, NVC, JOS/Watergraafsmeer, LSVV en FC Boshuizen. Deze wedstrijden worden pas in de stand verwerkt wanneer ze daadwerkelijk zijn ingepland door de KNVB. Abdul heeft ondertussen een schorsing van zes duels gekregen. De club heeft aangegeven in beroep te gaan tegen de straf. Door de puntenstraf is AGB naar de negende plek gezakt, twee punten boven de nacompetitiestreep.

Bron: Hetamsterdamschevoetbal.nl

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read