Eerste klasse B (zondag)- De ploeg van trainers Marcel IJzendoorn en Ronald van Wattum is met een indrukwekkende serie bezig, uit de laatste 6 wedstrijden werden maar liefst 14 punten behaald waarbij moet worden aangetekend dat er drie ploegen uit de top zeven aan de zegekar werden gebonden. Zondagmiddag kwam het op de tweede plaats staande Spartaan’20 op bezoek, bij winst zouden de Leidenaren de tweede plek overnemen en dat is na een stroeve start van het seizoen meer dan uitstekend. Na ruim 90 minuten stond er een 1-0 stand op het niet werkende scorebord. Een overwinning op karakter, zoals dat heet. Voor sommige spelers ging het op het tandvlees, maar feit was dat de drie punten in de knip zaten.

De thuisclub werd op het zware grasveld van de Kade direct vastgezet. In die fase liet de beste man aan Leidse zijde, captain Jesper Neuteboom, zich verbaal gelden door de poppetjes op de juiste plek neer te zetten en FC Boshuizen kwam er zonder kleerscheuren vanaf. De bezoekers, gezegend met een aantal zeer behendige en rappe spelers, verzuimden zichzelf te belonen en konden dat vooral zichzelf aanrekenen. De organisatie bij de geel-blauwen stond goed, er werd geknokt voor iedere meter en als er dan een keer een speler op randje buitenspel door mocht gaan was het keeper Dennis Hendriks die redding bracht. De thuisclub had zelfs nog op voorsprong kunnen komen maar Gerson Pisas strandde op keeper Delano Kortstam. Zo werd de rust bereikt met een 0-0 stand. Het was zeker geen saaie eerste helft waarbij de Rotterdammers het betere van het spel hadden en de Leidenaren af en toe bogen maar nooit barstten.

In de tweede helft was de wedstrijd iets meer in evenwicht. De Spartaanse storm was wat gaan liggen, al waren de beste kansen nog wel voor de bezoekers maar kroop de Leidse ploeg ook wat meer uit haar schulp. Tommy Sinteur schoot te zacht in na goed terugleggen vanaf de achterlijn en halverwege de tweede helft was daar toch ineens de voorsprong. Mike Bekooij, in de belangstelling van een aantal clubs uit de hoofdklasse en derde divisie, ging stevig een duel aan op het middenveld en bracht uiteindelijk Ismail Adsalmis (foto) in stelling die alleen voor Kortstam niet faalde en de bal geplaatst in de rechterhoek schoot.

De verwachting was dat de eerder geluwde storm zou veranderen in een orkaan middels een slotoffensief. Er werden ook in een keer drie wissels ingebracht bij de bezoekers, maar de gastheer hield stand. Sterker nog, als men in de omschakeling wat nauwkeuriger was geweest had er nog wel wat meer in gezeten maar dat had zeker iets te veel van het goede geweest. De zege kwam uiteindelijk niet meer in gevaar tegen een Spartaan’20, de beste tegenstander tot nu toe, die het alleen zichzelf kan aanrekenen dat er met een nederlaag van het veld werd gestapt.

Daar zal FC Boshuizen maling aan hebben. Meestal wordt die ploeg geroemd om het voetballend vermogen maar heeft men in deze wedstrijd laten zien dat het ook een plan B heeft, namelijk de mouwen opstropen en het snot voor de ogen werken. Een tweede plaats halverwege is een uitstekende tussenstand en smaakt naar meer, zeker nu men heeft laten zien dat men voor elkaar door het vuur gaat, niemand uitgezonderd.

Matchwinner Adsalmis was na afloop zeer tevreden maar ook kapot van de vele gemaakte meters. ,,Een lekkere overwinning tegen een uitstekende tegenstander, ik kan me niet herinneren dat ik ooit zoveel meters heb moeten lopen en ook niet dat ik zoveel kopduels heb moeten aangaan. We gaan heerlijk de feestdagen in.”

FC Boshuizen – Spartaan’20 1-0 (0-0). 70. Adsalmis 1-0. Scheidsrechter: Verduijn.

Opstelling FC Boshuizen : Hendriks, Boutachekourt, Winkelman, Neuteboom, Owel, Adsalmis, Safi, Sinteur (Van Gils), Bekooij (Abdul), Pisas (Goodett), Seghrouchni.

Opstelling Spartaan’20 : Kortstam, Kapata, Wijngaarde, Gomes (Azaroiali), Tozlu, Ozturk (Bernadina), Dompig, Saglam, Curiel, Albertus (Akinrinbola), Hooi.