FC Boshuizen verliest maar speelt sowieso nacompetitie

Eerste klasse A West I (zondag)- Zonder de geschorsten Sohrab Safi en Sjoerd Winkelman en met de op halve kracht spelende Michael Owel moest de Leidse ploeg aantreden tegen het Alkmaarse AFC’34, een ploeg waar thuis maar nipt met 3-2 van werd gewonnen. Uitgespeeld om het kampioenschap maar nagenoeg zeker van een (vervangende) periodetitel moet er naar 30 mei toe worden gewerkt, de eerste wedstrijd in een lange reeks om uiteindelijk een plekje in de hoofklasse te bemachtigen. Na een bij vlagen uitstekende eerste helft en een vermoeid ogende tweede helft stond er na ruim 90 minuten voetbal een 2-1 eindstand op het scorebord.

Was de eerste helft licht in het voordeel van de bezoekers, de tweede helft was op punten voor de thuisploeg dus kon iedereen wel leven met deze uitslag. Zeker toen na afloop bekend werd dat Velsen met ruime cijfers had gewonnen en daardoor al zeker is van de derde periode, bij winst aankomende zondag zijn zij kampioen en neemt FC Boshuizen als hoogst genoteerde ploeg in de eindranglijst de vervangende periode over. Mocht JOS Watergraafsmeer kampioen worden dan gaat de eerste periode naar FC Boshuizen, waarin zij als nummer twee zijn geëindigd. Kortom, het seizoen wordt nog even verlengd en dat is best knap na vorig seizoen waar handhaving ternauwernood kon worden bewerkstelligd en meer dan een dozijn spelers moesten worden ingepast.

Captain Jesper Neuteboom, het gehele seizoen al een van de steunpilaren, baalde na afloop al had dat ook met de tweede tegentreffer te maken, ,,Ik wilde die diepe bal wegkoppen maar kwam niet helemaal goed uit en uiteindelijk kon ik wel koppen maar zonder kracht en kopte ik tegen mijn tegenstander aan waardoor hij een vrije doortocht naar onze keeper had. De eerste helft was het redelijk gelijkwaardig, al waren de beste kansen volgens mij wel voor ons. De tweede helft ging het allemaal wat stroever en na de 2-1 had er ook zomaar een grotere uitslag kunnen vallen.”

Aanstaande zondag komt Hillegom naar de Boshuizerkade. Na de 5-0 winst tegen AGB zijn zij rode lantaarndrager af en staat rechtstreekse degradatie nog op het spel. FC Boshuizen kan vrijuit voetballen, wetende ook dat er op Hemelvaartsdag wordt begonnen aan het toetje.

AFC’34 – FC Boshuizen 2-1 (1-1) 28. Sandro Staal 1-0, 45. Ismael Adsalmis 1-1, 76. Brian-Paul Tesselaar 2-1. Scheidsrechter Westenbroek, Toeschouwers 170.

Opstelling FC Boshuizen : Antersijn, Neuteboom, Owel, Zenzen (62. Voorn)  Seghrouchni (78. Koeiman), Boutachekourt, Sinteur, Adsalmis, Pisas (72. Voinov), Dasburg, Van Gils.