HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen wint en heeft koploper in zicht

FC Boshuizen wint en heeft koploper in zicht

-

Eerste klasse B (zondag)- Uit de laatste vier wedstrijden werden tien punten gehaald door FC Boshuizen. Het bijzonder knappe hieraan is dat dit tegen de nummers een, drie en vier van de stand na gistermiddag blijkt te zijn geweest. De Leidenaren vinden zich na de 1-2 winst bij Hilligersberg terug op de tweede plek, een overwinning die overigens meer dan verdiend was. Gezien het grote aantal kansen had een ruststand van 0-5 niet misstaan, nu was het slechts 0-2 en na de aansluitingstreffer werd het nog even billenknijpen maar werd op karakter de overwinning binnengesleept.

Op het met herfstbladeren bedekte en daardoor spekgladde kunstgrasveld begon de ploeg van trainer Marcel IJzendoorn sterk aan de wedstrijd en schoot Gerson Pisas met een individuele actie de 0-1 binnen. Zijn directe tegenstander werd zeker in de beginfase van het kastje naar de muur gestuurd, wist niet waar die het moest zoeken en werd uiteindelijk uit zijn lijden verlost (wellicht niet helemaal de juiste woordkeuze in deze) door geblesseerd het veld te verlaten.

Niet veel later tekende Mike Bekooij voor de 0-2. Het schot was een kopie van de eerste treffer maar de vooractie van de aanvaller was er één om in te lijsten. Hierna waren er in de eerste helft nog mogelijkheden voor Pisas, Bekooij en Tommy Sinteur maar werd er niet meer gescoord. En de thuisclub? Geen enkele kans, wel wat schoten uit de tweede lijn maar die konden keeper Dennis Hendriks niet verontrusten.

In de tweede helft drongen de Rotterdammers wel iets aan maar werden vooralsnog niet gevaarlijk. Sterker nog, de Kadebewoners kregen genoeg ruimte en kansen en mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar verzuimden dit. Tien minuten voor tijd was het ex-prof Michel van Guldener die na een fraaie actie de aansluitingstreffer maakte en was de spanning volledig terug.

De overwinning kwam echter niet meer in gevaar, mede dankzij uitstekend keeperswerk van Hendriks die zijn ploeg vlak voor tijd nog wist te behoeden voor puntenverlies. Zo bleef de Leidse ploeg voor de vijfde achtereenvolgende keer ongeslagen. Noemenswaardig is nog het uitstekende debuut van Diederik Bertels. Vorig jaar nog spelend in de reserve vierde klasse bij de zondagtak van Football Factory, maar nu wekelijks op trainingen en in wedstrijden laat de verdediger zien dat hij dit niveau heel goed aan kan.

IJzendoorn in de nastoot: ,,Ik kan best stellen dat we dominant gespeeld hebben. Het enkele verwijt dat ik kan maken, is dat het halverwege al 0-4 had moeten zijn. Dan speel je een andere tweede helft. Niet dat we in gevaar kwamen voor de 1-2, maar na die treffer was het alsnog wel even opletten geblazen. Gelukkig deed Dennis (Hendriks) dat met verve. Al met al heb ik zeker tien prima kansen van de ploeg gezien. Het is mooi dat we nu tweede staan, maar ik kijk op dit moment niet naar de stand. Dat leidt af. We moeten ervoor zorgen dat we dit vertoonde spel nog een paar weken volhouden tot aan de winterstop. Dan staan we er in elk geval goed voor en daarna zien we wel verder.”

Hilligersberg – Boshuizen 1-2 (0-2) 0-1 Pisas,  0-2 Bekooij, 1-2 Van Guldener. Scheidsrechter: Helgering.

Basisopstelling Hilligersberg : De Kok, Peeters, F. Verhaar, Broekmans, Wuister, Silva, Zoubairi, Van Guldener, W. Verhaar, Fortes, Van Heijningen.

Opstelling F.C. Boshuizen: Hendriks, Boutachekourt, Neuteboom, Owel, Bertels, Safi, Adsalmis (Goodett), Sinteur (Van Gils), Bekooij, Seghrouchni, Pisas (Abdul).

Foto’s: Eric van de Wijngaard (fotoreportage volgt nog!)