dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen wint in het pittoreske Zuid-Scharwoude

FC Boshuizen wint in het pittoreske Zuid-Scharwoude

-

Eerste klasse A, West I (zondag)- De ploeg van trainer Marcel IJzendoorn en zijn assistent Ronald van Wattum moest aantreden tegen LSVV, een ploeg waar in de heenwedstrijd nog met 5-1 van werd gewonnen. De Leidenaren moesten het doen zonder de geschorste spelers Mo Zenzen en Sohrab Safi en de geblesseerde Younes Seghrouchni. Het was een goed moment om te kijken of de bank van FC Boshuizen inderdaad sterk genoeg is. Het tweede elftal doet het uitstekend, het eerste draait goed dus vooraf was er hoop dat het gemis van een aantal sterkhouders kon worden opgevangen. Naarmate de wedstrijd vorderde bleek die hoop gerechtvaardigd.

Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan het recent overlijden van zeer gewaardeerd bestuurslid Koos Sierat werd de bal door Tommy Sinteur aan het rollen gebracht. Nauwelijks een paar minuten later lag dezelfde Sinteur kermend op de grond; hij had zich verstapt zonder een speler in de buurt. Gelukkig viel de schade mee en kon hij verder voetballen. Na de openingsfase kwamen de  bezoekers beter in hun spel en lagen er voorin mogelijkheden, zeker met de snelheid van Gerson Pisas. De aanvaller was deze middag een ware plaag voor de verdediging van de Noord-Hollanders. Na een aantal keren geen goede keuzes te hebben gemaakt, kwamen de bezoekers in de eerste helft toch op een 0-1 voorsprong. Ismael Adsalmis schoot de  bal in twee instanties langs de keeper. De thuisploeg kon hier, op een enkele mogelijkheid na, heel weinig tegenover stellen. De enige kans ontstond vlak voor rust toen de man in het zwart de assistent scheidsrechter van de Leidse ploeg ten onrechte liet voor wat hij was en moest keeper Jean Marc Antersijn handelend optreden. Omdat FC Boshuizen kansen en mogelijkheden onbenut liet werd de thee opgezocht met een minimale voorsprong en mochten de gastheren nog hopen op minimaal een punt.

In de tweede helft kwam de thuisploeg er al helemaal niet meer aan te pas, en mochten ze nog wel voor enig gevaar zorgen dan kwam dit door het slordige spel van de bezoekers. FC Boshuizen liet bij vlagen fantastisch voetbal zien, alleen weigerden zij zichzelf te belonen door het verhogen van de score en kon alleen Sinteur het net vinden. Onnodig lopen met de bal, nonchalance,  soms neigend naar arrogantie en het maken van verkeerde keuzes, en dat was niet voor het eerst dit seizoen, stonden een veel hogere score in de weg. Omdat de thuisploeg ook niet meer voor gevaar konden zorgen was de 0-2 ook tevens de eindstand. Het belangrijkste wat moest gebeuren was winnen en in dat opzicht was de missie geslaagd. Er blijft echter genoeg huiswerk om mee aan de slag te gaan.

,,Met deze overwinning zetten wij een grote stap om bij de eerste vier te eindigen, het gat naar nummer vijf is na deze overwinning al twaalf punten. Jammer genoeg maken het onszelf wel weer moeilijk door niet snel genoeg afstand te nemen. Volgende week wacht Uitgeest, een ploeg die we nog twee keer krijgen. De ploeg verloor, maar daarvoor zegevierden ze vier wedstrijden op rij dus we kunnen aan de bak”, aldus een tevreden maar realistische IJzendoorn.

Sjoerd Winkelman, linksback van beroep en de laatste weken uitstekend in vorm had zijn ploeg bij vlagen uitstekend zien voetballen: ,,Pisas is een lust voor het oog. Ik hoop dat hij deze vorm nog even meeneemt naar de komende wedstrijden.” Winkelman die maandag jarig is ontving van de man in het zwart alvast een cadeautje voor zijn verjaardag in de vorm van een gele kaart en omdat dit zijn vijfde is wacht hem een schorsing. ,,Dat sloeg echt helemaal nergens op. Ik raakte de speler totaal niet dus het was niet eens een overtreding.” De schorsing gaat de verdediger duidelijk aan zijn hart.

En zo werd met een driepunter in de tas afscheid genomen van Zuid Scharwoude. Bij het verlaten van het sportpark, met op de achtergrond een grote kerk en begraafplaats, werd er door menigeen in de bus een bierblikje opengetrokken. Op de overwinning, maar zeker ook op Koos Sierat…..

LSVV – FC Boshuizen 0-2 (0-1) 0-1 Adsalmis, 0-2 Sinteur. Toeschouwers: 250. Scheidsrechter: Koene.

Basisopstelling FC Boshuizen : Antersijn, Winkelman, Owel, Neuteboom, Nomen, Van Gils, Boutachekourt, Pisas, Dasburg,Sinteur, Adsalmis.