Districtsbeker- FC Boshuizen heeft zich uiteindelijk eenvoudig geplaatst voor de volgende ronde. In het slotduel tegen ASC stopte de teller bij 7-0 en daarmee gingen de Leidenaren mee met Voorschoten’97 naar de knock-out fase.

Trainer Marcel IJzendoorn: ,,Ik had niet verwacht dat het simpel zou worden. ASC had keurig gewonnen van DoCoS en tegen Voorschoten’97 hielden ze zich zeventig minuten staande. Het liep echter lekker bij ons en bij rust was het al 5-0. Ik denk dat het uiteindelijk niet verkeerd was dat we vorige week zo slecht voor de dag kwamen tegen DoCoS. Ik heb mijn ploeg deze week aangegeven dat wij niet zomaar even wedstrijden op tachtig procent van ons kunnen winnen. Ook niet tegen een tweedeklasser. Kennelijk is die boodschap aangekomen.”

De Leidse ploeg scoorde al rap twee doelpunten via Tommy Sinteur en Rahim Abdul. ASC kon daarna even op adem komen, maar daarna voegde Sinteur nog twee treffers toe aan zijn totaal en de eerder genoemde spits zorgde voor de ruststand. Na de pauze scoorde Mike Bekooij en Redouan Boutachekourt en daarmee werd de zevenklapper voltooid.

IJzendoorn: ,,Sinteur speelde op ’10’ en dat ging prima. Bekooij is ook weer terug voorin en dat maakt dat ik keuzes te over heb. Een luxeprobleem. Dat is altijd lekker voor een trainer, hoewel ik mij besef dat er spelers teleurgesteld zullen gaan worden. Ik kan er maar 11 opstellen. Het wordt echter op zeker een intens seizoen en daarin zijn veel meer dan 11 spelers nodig om tot successen te komen. Soms moet een speler even geduld hebben. Het tweede elftal zal hoe dan ook sterk gaan worden. FC Boshuizen heeft veel scorend vermogen en achterin heeft het in de voorbereiding vaak als een huis gestaan. We hebben al diverse keren laten zien dat we knap kunnen ballen, maar vanaf zondag start iedereen op nul.”

Foto’s: Jan van der Lubbe