Nacompetitie eerste klasse/ hoofdklasse- De weg is nog lang, maar FC Boshuizen is nog in de race voor een plek in de hoofdklasse. Vanmiddag werd Uitgeest, competitiegenoot in 1A, met 2-1 geklopt. Bij rust was het nog 0-1 voor de gasten. Na de rust maakte Ismael Adsalmis er op fraaie wijze 1-1 van. Na de reguliere speeltijd was de score nog steeds in balans. FC Boshuizen kwam in de verlenging in de buurt van de 2-1, maar de bevrijdende treffer viel pas een minuut voor tijd. Invaller Jason Dasburg vond Frank van Gils en de middenvelder werd de gevierde man.

De thuisploeg startte in de vertrouwde opstelling tegen de ploeg waartegen in competitieverband gelijk tegen was gespeeld aan de Boshuizerkade (0-0). De opening van de FC was bemoedigend met drie corners in kort tijdsbestek. Het eerste serieuze gevaar kwam echter van de bezoekers. Een vrije trap van Lester Half belandde op de buitenkant van de paal. De tweede kans was voor Gerson Pisas die de vuisten testte van doelman Sem Bleeker.

Halverwege de eerste helft ging Tommy Sinteur in de fout. De aanvaller had eigenlijk geen reden om ver terug te spelen, maar deed dat wel en te hard. Zo kwam de bal niet bij een ploeggenoot, maar bij Half die de ‘assist’ op waarde kon schatten. De aanvaller was zich uiteraard bewust van zijn fout en moest de draad weer snel oppakken om zodoende van waarde te kunnen blijven voor zijn ploeg.

Pisas kopte daarna een keer voorlangs en Tinus Putter kwam goed weg met een inzet die zijn eigen doel miste. Het spel was ondertussen slordig en onrustig van twee kanten. Vooral lange ballen kwamen zelden aan bij medespelers. Op het moment dat Pisas werd behandeld vanwege een blessure kon Jesper Neuteboom zijn manschappen even toespreken om weer accurater met balbezit om te gaan in het restant van de eerste helft. Dat laatste lukte amper en de gastheer mocht van geluk spreken dat de bal niet op de stip ging bij een overtreding van Michael Owel op Max Dekker. Daarbij raakte de verdediger ook nog eens zelf geblesseerd en na de rust keerde hij ook niet meer terug op het veld. Denylson Voorn verving hem en schoof door naar de linksbackpositie, waardoor Sjoerd Winkelman in het centrum uitkwam met Younesh Seghrouchni pal voor zich.

Na de pauze nam de nummer drie uit 1A het heft in handen. Dat leverde aanvankelijk geen kansen op en Uitgeest loerde opzichtig op de counter. Nog voordat er een uur gespeeld was, viel de gelijkmaker. Met de vrije trap van Adsalmis was werkelijk niets mis. De doelman was volstrekt kansloos op zijn inzet.

De laatste actie van Sinteur leverde bijna de 2-1 op. Zijn steekbal kon niet worden afgerond door Seghrouchni omdat Bleeker attent keepte. Dasburg kwam en de rechtsbuiten had een aantal sterke acties in huis. Aan de andere kant moest Jean-Marc Antersijn handelend optreden, maar ook Adsalmis had zomaar de 2-1 kunnen binnen werken. Zijn voorzet of schot, dat was niet geheel duidelijk, belandde op de lat boven de geklopte doelman.

FC Boshuizen bleef de betere, maar Uitgeest bezweek niet en gaf ook weer niet al teveel weg in verdedigend opzicht. Daardoor kwam er geen winnaar en dus moesten de reserves worden aangesproken. In de verlenging kreeg Van Gils twee kansen, waarbij de tweede op slag van de rust van het eerste blok aan extra tijd er best in had gemogen. De bedrijvige middenvelder schoof in de tweede verlenging nog een bal voorlangs en Voorn probeerde het niet onverdienstelijk en keer van grote afstand. Terwijl vrijwel iedereen al rekening hield met strafschoppen werd het duel alsnog beslist, zoals eerder beschreven.

Uitgeest is dus klaar en FC Boshuizen mag gaan proberen de volgende horde te nemen. Dat zal zondag moeten gebeuren tegen SC Bemmel uit Ressen in Gelderland. De klus zal wel geklaard moeten worden zonder Sohrab Safi en Mo Zenzen die een gele kaart pakten en een schorsing aan hun broek krijgen. De kans dat de uitgevallen Owel meedoet lijkt eveneens niet voor de hand te liggen. Eerst maar even nagenieten en dan de focus op de volgende uitdaging. De Leidenaren verlengden in elk geval het seizoen al en dat mag een prestatie van formaat worden genoemd.

Note redactie, 31 mei: naar nu blijkt, en dat is wel zo prettig, zijn Zenzen en Safi NIET geschorst

Opstelling FC Boshuizen: Antersijn, Zenzen, Neuteboom, Owel (46. Voorn), Winkelman, Seghrouchni, Van Gils, Safi, Sinteur (61.Dasburg), Pisas, Adsalmis.

Beluister hier trainer Marcel IJzendoorn: