Districtsbeker- Thuisclub FC Boshuizen speelde vorige week met 1-1 gelijk tegen Voorschoten’97, de bezoekers van trainer Dennis Olman gingen thuis met 3-4 onderuit tegen zondag tweedeklasser ASC. Wie de eerdere uitslagen in de oefenperiode had gezien zou steevast een eentje op het totoformulier hebben gezet, de belchinezen kwamen echter bedrogen uit. Na een gelijk opgaande eerste helft met een brilstand als ruststand zat het venijn hem duidelijk in de tweede helft. De ploeg van Marcel IJzendoorn kwam op voorsprong maar met negen man vanwege twee rode kaarten wisten de roodwitten vlak voor tijd toch nog de verdiende gelijkmaker op het scorebord te zetten.

De ploeg van de Kade nam deze wedstrijd uiterst serieus gezien de basisopstelling. Afgelopen dinsdag nog fantastisch voetballend tegen derde divisionist VVSB (3-3) wilde men de goede vorm vasthouden en de ploeg uit de Morsch leek hiervoor ook de ideale tegenstander. De ploeg van trainer Olman, overigens een aantal jaren actief geweest aan de Boshuizerkade, verweerde zich dapper en groef zich niet in maar zette daar waar mogelijk hoog druk en daar had de thuisploeg moeite mee. De eerste helft waren de ploegen gelijkwaardig, waarbij DoCoS in de persoon van Robin Brasker nog het dichtst bij een doelpunt was maar zijn inzet belandde op de paal. Trainer IJzendoorn was in de rust niet te spreken over het geleverde spel. ,,Geen beleving, een houding van dat doen we wel even, niemand die iets extra’s voor een ander over heeft, kortom het was beschamend.”

Na de pauze veranderde er in de beginfase niet veel,.FC Boshuizen vocht vooral tegen zichzelf en DoCoS streed voor iedere meter en gaf goed weerstand. Naarmate de tweede helft vorderde werden de ruimtes wel steeds groter en hadden de bezoekers handen en voeten nodig om overeind te blijven. Bij een tweetal omschakelmomenten moest er aan de noodrem getrokken worden en dat resulteerde uiteindelijk in een tweetal rode kaarten, achtereenvolgens Enno van Wieringen en invaller Pieter Maat konden voortijdig gaan douchen en na de 1-0 van Tommy Sinteur was de buit toch wel binnen, zo leek het. Doelman Jan Wakem dacht hier anders over, want na een blunder was het Milan Flippo die de 1-1 en tevens eindstand binnenschoot. Een uitslag welke voor de ene ploeg stof tot nadenken geeft, en voor de andere ploeg een morele opsteker kan zijn.

Nieuweling Brasker zat na afloop van de wedstrijd gebroederlijk naast oud ploeggenoot Sinteur en had een goed spelend DoCos gezien. ,,Het was een lekker wedstrijd waarin wij onze huid zo duur mogelijk hebben verkocht. Voor mij jammer dat ik er na een uur spelen met kramp vanaf moest, maar ook niet zo gek als je bijna een jaar niet hebt gespeeld en ook in de voorbereiding niet altijd hebt kunnen trainen. Na jaren RCL voelt deze nieuwe uitdaging goed, het is een leuke groep en de sfeer is fantastisch. Voor mezelf belangrijk dat ik het plezier weer ga terugvinden, nu na een paar weken kan ik al zeggen dat dit gelukt is.”

FC Boshuizen – DoCoS 1-1 (0-0). Sinteur 1-0, Flippo 1-1. Scheidsrechter: De Witte.

Basisopstelling FC Boshuizen: Wakem, Zenzen, Neuteboom, Winkelman, Owel, Winkelman, Sinteur, Seghrouchni, Pisas, Van Gils, Abdul.

Basisopstelling DoCoS: Van Harmelen, Van Voorthuijzen, Brasker, Armitage, Joubij, Flippo, Ravensbergen, De Ridder, Gashi, Van Wieringen, Van Empel.