vrijdag, maart 29, 2024
HomedistrictsbekerVoorschoten'97 en FC Boshuizen vermaken tijdens bekerwedstrijd

Voorschoten’97 en FC Boshuizen vermaken tijdens bekerwedstrijd

-

Voorschoten’97 en FC Boshuizen lijken met vertrouwen richting de competitie af te kunnen stevenen. In de eerste confrontatie in de groepsfase van de districtsbeker kwamen de ploegen een 1-1 gelijkspel overeen. Beide ploegen ontliepen elkaar weinig met dikwijls fris voetbal, hoewel de Leidse ploeg wel meer kansen kreeg op de zege. Daarnaast scoorde de kersverse eersteklasser pas vlak voor het laatste fluitsignaal. Los van het resultaat konden beide trainers in elk geval tevreden zijn. Er zit muziek in hun ploegen.

Aan Leidse zijde stonden er twee nieuwelingen in de basiself. Dennis Hendriks, overgekomen van RKDEO, stond tussen de palen, en Rahim Abdul (AGB) stond geposteerd in de punt. Voor het overige startte Marcel IJzendoorn met dezelfde spelers die een succesvol seizoen bekroonden met nacompetitievoetbal.

Bij de thuisploeg was er wel wat meer vers bloed waarneembaar. Wilco Mackaay (vorig seizoen VV Huizen) is de nieuwe keeper, terwijl Steven Knijnenburg en Koen Hopstaken twee posities achterin in vulden. Op het middenveld kwam Jim van der Krogt voor de dag, net als Knijnenburg terug op het nest. Hopstaken speelde de voorbije seizoenen bij Noordwijk. In de spits had Theo Ducaneaux gekozen voor Chris Guijt. De van Quick Boys gekomen speler was tot nu toe zeer succesvol in de oefenperiode en maakte ook nu een gedreven indruk.

In de eerste twintig minuten was het boeiend en dat bleef het ook tot het einde. Kansen konden evenwel nog niet worden genoteerd. Dat veranderde bij een vrije trap van Sohrab Safi, die maar net over de lat kon worden getild. Benjamin Beumer kon na een vlotte aanval net geen medespelers vinden voor de 1-0. Martijn Hogenboom voorkwam een bijna zekere goal na een prima actie van Abdul en de puntspeler schoof het leder ook een keer voorlangs. Voorschoten’97 kreeg op slag van rust een grote kans na een perfect uitgevoerde aanval. Nick Guijt zag zijn kopbal knap uit het doel geranseld worden door Hendriks.

Na de rust bleven de ploegen attractief spelen en golfde het spel veelal op en neer. Knijnenburg zag een inzet vlak voor de lijn weggewerkt worden en de ingevallen Jerone Goodett stuitte op de Voorschoten doelman. Pal daarna was het wel raak. Routinier Jesper Neuteboom kopte gedecideerd binnen.

Daarna verzuimde FC Boshuizen het duel op slot te gooien, maar bleef ook de thuisploeg zoeken naar de gelijkmaker. Die kwam er uiteindelijk ver in de blessuretijd. Van der Krogt was er dichtbij, maar Peer van Paasen kreeg de bal vervolgens wel over de doellijn. Direct daarna werd het duel beëindigd en kon er doorgaans tevreden terug worden gekeken op een zeer aanvaardbare partij tussen de twee eersteklassers.

Basisopstelling Voorschoten’97: Mackaay, Vrede, Hogenboom, Knijnenburg, Hopstaken, Van Paasen, Verplancke, Van der Krogt, Beumer, N. Guijt, C.Guijt.

Basisopstelling FC Boshuizen: Hendriks, Zenzen, Neuteboom, Owel, Winkelman, Safi, Adsalmis, Seghrouchni, Pisas, Abdul, Sinteur.

Foto’s: met dank aan Coos Hubscher

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

1 REACTIE

  1. Was leuk Hennie, om je na een lange tijd weer eens te mogen ontmoeten na afloop van de aardige pot tussen Voorschoten en Boshuizen. Ook fijn dat je nog vroeg na de afwikkeling van v.v. GHC versa de gemeente Leiden. Zo ook dat je het altijd prettig heb gevonden als je bij GHC te gast was. Je bent niet de enige die er zo over denkt Hennie, vele bekenden uit de sportwereld klampen mij nog steeds aan over het onrecht wat GHC is aangedaan door de gemeente. Ik ben met mijn juristenkantoor nog steeds druk doende om ons [die van ghc] gelijk te halen.
    Hoop je snel weer eens te zien Hennie, wens je een mooi seizoen toe met al je medewerkers binnen LAV.
    Vriendelijke groet,
    Dick Barnhoorn [ere voorzitter GHC, ere voorzitter l.v.v.de Sleutels]

Reacties zijn gesloten.

Must Read