Hoofdklasse A (zaterdag)- Ook na vier speeldagen is FC Rijnvogels nog ongeslagen. Op de eigen Kooltuin werd Rijsoord met 3-1 teruggewezen. De Katwijkers voeren samen met Sportlust’46 de ranglijst aan.

Met veelal de vertrouwde namen- Arno Dijkstra werd wel vervangen want raakte geblesseerd in de warming up- nam FC Rijnvogels al vroeg in de wedstrijd het voortouw. In Katwijk stond vrijwel alles in het teken van Katwijk tegen Quick Boys, maar de Vogels hadden de focus uiteraard volledig op zichzelf gericht. Dat ondervonden de gasten, want meteen kwamen er mogelijkheden voor de thuisploeg. Zo wipte Max van Steen een bal op het dak van het doel. Even later was het al wel 1-0. Jaap van Duijn vond Romano van der Stoep en de middenvelder tikte binnen.

Yassin Kaabouni, de vervanger van Dijkstra, kon niet voldoende vaart meegeven aan een kopbal op aangeven van Lesley Kluivers. Het had zomaar de 2-0 kunnen betekenen. Van der Steen miste kort daarna in kansrijke positie en daarmee werd Rijsoord in leven gehouden. De gasten konden eigenlijk weinig uitrichten. Toch was de 1-0 score nog mager te noemen en dus moest er nog een schepje bovenop bij de equipe van Jimmy Simons.

Het eerste kwartier na rust was weinig boeiend te noemen. Rijsoord kon niet en de roodwitten speelden ronduit slordig. Halverwege de tweede helft kon het thuispubliek echter opveren. Kaabouni hield het overzicht en Van Steen kon afwerken. De paal stond zijn succes in de weg. De rebound was echter voor de nieuweling.

Tien minuten voor tijd scoorden de bezoekers alsnog de 2-1. Een treffer uit het niets en dus was de zege van de FC nog steeds niet veilig gesteld. Gevaarlijk werd het evenwel niet echt meer en in de slotmiuut werd de marge alsnog op twee bepaald. Het voorwerk was van Ricardo de Vlugt en Van Duijn zorgde voor de afronding. Al met al een betrekkelijk eenvoudige zege voor de manschappen van Simons, die dus gerust mogen spreken van een goede seizoenstart.

Basisopstelling FC Rijnvogels: Verkerk, Van den Oever,De Vlugt, Van Heiningen, Kluivers, Driebergen, van der Stoep, Slegt, Kaabouni, Van der Steen, Van Duijn.