dinsdag, maart 19, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels de kansen, Jong FC Den Bosch de punten

FC Rijnvogels de kansen, Jong FC Den Bosch de punten

-

Hoofdklasse A (zaterdag)- Om nog mee te blijven doen in de strijd om de derde periodetitel moeten de Vogels wel punten blijven verzamelen de komende wedstrijden. Punten die in stadion ‘De Vliert’ achter bleven. Lang zag het er naar uit dat het team van trainer Jimmy Simons minimaal een punt zou pakken maar in de 96stee minuut velde de ingevallen Dorasho Moreo Klas het vonnis (2-1). Niet geheel terecht maar de cijfers tellen nu eenmaal.

Aan Katwijkse zijde ontbrak de geblesseerde spits Max van Steen. De topscorer had misschien in bepaalde doelrijpe situaties belangrijk kunnen zijn. Desondanks waren er een aantal goede kansen om de wedstrijd winnend af te sluiten. De youngsters van FC Den Bosch waren effectief en van de drie goede kansen die zij kregen benutten zij er twee met hun sterkste wapen: na een snelle uitval doeltreffend afronden.

Het was zuur voor de bezoekers die de tweede helft domineerden maar na de gelijkmaker van Jaap van Duijn- fraaie vrije trap- ondanks een aantal doelrijpe mogelijkheden er niet in slaagden om Felino Helderton voor de tweede keer te passeren. De eerste 45 minuten waren niet oogstrelend maar de Vogels hadden wel grip op het duel. Een verrassende poging van Van Duijn die Helderton iets te ver voor zijn doel zag staan zeilde net over en een stevige knal van Romano van der Stoep werd knap door de Bossche goalie over de lat getild.

Enkele gevaarlijke scrimmages leidden ook niet tot de Katwijkse openingstreffer. Het gevaar van de thuisclub zat in de snelle tegenstoten maar captain Kevin Wijmer en de zijnen hielden de –ditmaal roodzwarte- poort dicht. Tot aan de 39stee minuut toen een hoge dieptepass Jairo Schet alleen voor Jeffrey Verkerk bracht en subtiel de wedstrijd open brak. Het doelpunt kwam min of meer uit de lucht vallen. Een tegenvaller zo vlak voor half-time.

Vooralsnog geen man overboord van het Katwijkse vlaggenschip. Het zette direct na het begin van het tweede bedrijf koers richting de gelijkmaker. Deze had snel kunnen vallen maar de afgemeten voorzet van Dirk Jan van den Oever werd bij de tweede paal door Van Duijn naast gekopt. De mee gereisde Katwijkse supporters die duidelijk aanwezig waren bleven erin geloven. De dominantie van de Vogels kreeg allengs meer gestalte maar het bleef oppassen geblazen voor de snelle tegenstoten van de jonge gastheren.

In de 70stee minuut was daar dan eindelijk de beloning middels de perfecte vrije trap van Van Duijn. De tijd was rijp om er op en er over te gaan. Luuk Slegt had van dichtbij zelf moeten schieten in plaats van af te leggen en Helderton keerde een pegel van de ingevallen Ricardo de Vlugt. De verdiende winnende treffer bleef uit en viel in de allerlaatste seconde van de blessuretijd nadat Wijmer deze kort voordien nog wist te voorkomen. De pil was bitter maar zal geslikt moeten worden.

Simons: ,,We hebben een uitstekende tweede helft gespeeld en verdienden meer. Maar ja, je moet jezelf belonen. Doe je dat niet dan moet je de nederlaag als een man dragen. We mogen nu niets meer verspelen, maar dat wordt een hele zware klus.”

Na de wedstrijd verkoos FC Rijnvogels om in Den Bosch te blijven. Simons: ,,Ondanks de nederlaag was het een topavond met die gasten. Heel belangrijk voor het teamgevoel. Natuurlijk hebben we nog na gebaald, maar je kunt er toch niets meer aan veranderen.”

FC Rijnvogels: Verkerk, Van den Oever, Wijmer, Van Heiningen, Ossevoort, Slegt, Driebergen, Van der Stoep (77. De Vlugt), Lauhouh, Van Duijn, Van Leeuwen (65. Hoogerwaard).

Scoreverloop: Schet 1-0, Van Duijn 1-1, Klas 2-1.