Hoofdklasse A (zaterdag)- Het kan niet altijd kermis zijn. De vijfde overwinning op rij was er een die met moeite over de streep werd getrokken. Na een ondermaatse tweede helft werd de finish met hangen en wurgen bereikt en prijkte er een 0-1 stand op het Nootdorpse scorebord. ‘De Rijnvogels spelen goed’ sprak de verslaggever van het Leidsch Dagblad. Hij baseerde zijn opinie op de eerste helft waarin de Katwijkse formatie inderdaad soeverein speelde en de beste kansen creëerde. Slechts een daarvan werd door Max van Steen benut na een vlot lopende aanval waar Niek Ossevoort doortikte en de spits beheerst de 0-1 binnen schoof. Na de thee zou de verslaggever van dienst zijn mening drastisch bij moeten stellen.

In de eerste helft geen vuiltje aan de weldadige lentelucht. Eerder al had Roy van Leeuwen na een snelle uitval zijn inzet op de voeten van doelman Ronald Simonis af zien ketsen en was het Van Steen die na een corner de bal naast kopte. De Vogels voetbalden makkelijker dan hun opponent die in de gevarenzone bivakkeert. Slechts een keer viel er een behoorlijk gat in de Katwijkse defensie en leek de gelijkmaker aanstaande. Randy Starreveld brak op rechts door, had eventueel zelf kunnen afdrukken maar schoof voor naar Ricoberto Liandro. Op het ultieme moment was Kevin Wijmer de reddende engel om de gelijkmaker te voorkomen. Met een ‘niets aan de hand gevoel’ zochten de bezoekers de thee op.

Hoe anders zou het tweede bedrijf er uitzien. Op zekere momenten zelfs even niet om aan te gluren. Door het uitblijven van de tweede treffer zakten de Vogels terug naar een voor hen ondermaats niveau. Overigens had het tweede doelpunt nog wel tot de mogelijkheden behoord. Luuk Slegt trof de wederom reddende voet van sluitpost Simonis. De vrije trap van Romano van der Stoep, van ruim dertig meter, spatte op de deklat uiteen. Het waren de beste mogelijkheden om de marge veilig te stellen.

Daarna kantelde het duel. De thuisclub geloofde in een goed resultaat en hun inzet en een schepje er bovenop bracht de rood-witte formatie van hun stuk. De passing werd onzorgvuldig, zeker op de momenten dat er mogelijkheen waren tot een uitbraak. Het werd nu een (voordien) onnodige kwestie van de 0-1 heilig verklaren en soms met weg-is-weg voetbal achterin schoon schip te maken. Uit scrimmage situaties viel geen treffer. Soms penibele situaties voor het hok van doelman Jeffrey Verkerk die zelf overigens alleen attent moest blijven bij verre hoge ballen, met name uit inworpen. Zijn kompanen voor hem fungeerden als stofzuigers. Net als vorig seizoen leek dan toch de late gelijkmaker voor de thuisclub te vallen maar het schot van Jerry Plat zoefde net naast en de gasten kwamen zo met de schrik vrij. Diep in blessuretijd had Van Steen nog een halve mogelijkheid om de zege definitief veilig te stellen maar vanuit een moeilijke draai knalde hij het leer over. Een lelijke overwinning al met al. Daar maalt verder niemand meer om in het Katwijkse. De belangrijke punten voor de stand in de derde periode werden moeizaam binnen gesleept en dat was het belangrijkste.

FC Rijnvogels: Verkerk, Van den Oever, Wijmer, Van Heiningen, Ossevoort, Slegt (79: Hoogerwaard), Van der Stoep, Driebergen, Van Leeuwen (79. Lauhouh). Van Steen, Van Duijn.