Hoofdklasse A (zaterdag)- Voor de trouwe volgelingen van de Vogels werd de laatste thuiswedstrijd een teleurstelling. Weliswaar stond er niets meer op het spel maar een leuk potje voetbal had een leuke afsluiting van het seizoen kunnen worden. Smitshoek dat zich veilig vanuit de P/D-zone moest spelen nam de overwinning terecht mee terug naar Barendrecht.

Op de 1-3 overwinning van de gasten viel weinig af te dingen. Aan alles viel af te lezen dat zij met passie streden om niet in de nacompetitie te verdagen. Vooral in de eerste helft waren zij de bovenliggende partij en wonnen veel persoonlijke duels. Pas na een kwartier in de tweede helft toen de anschlusstreffer door Romano van der Stoep werd binnen geschoten, kwam de geest uit de Katwijkse fles en leek er meer in te zitten. Dat ‘meer’ kwam er niet en de gasten stelden een kwartier voor tijd de voor hen nodige en fel begeerde zege veilig.

De eerste kans was echter voor de thuisploeg, maar een kopbal van Van der Stoep verdween via een Barendrechts been naast het hok van Ruben Roodnat. De bezoekers antwoordden vrij rap met een schot dat maar net voorlangs rolde. Langzamerhand nam Smitshoek de teugels in handen en was regelmatig op de Katwijkse helft te vinden. Na een minuutje of acht lag de bal al in het vogelnest. Er ging nonchalance en balverlies op het middenveld aan vooraf. Sean Verburg was de man die van dichtbij het laatste beslissende tikje aan de voorzet gaf.

Een opsteker voor de opponent die de thuisclub niet echt in haar spel liet komen. De nodige creativiteit en nauwkeurigheid ontbrak. Een dieptepass op de geheel (vogel)vrij staande Bart Deprez betekende de 0-2. Zijn vrije doortocht eindigde in een treffer via de binnenkant van de paal en de voorsprong was niet geheel onterecht. Jaap van Duijn had de pech dat zijn vrije trap via de paal weer terug ketste maar Van der Stoep schoot de rebound van dichtbij te gehaast over. Met 0-2 smaakte de thee voor de Smitshoekers beter dan die voor de thuisclub.

Direct na de hervatting vergat Sean Verburg van dichtbij het duel op slot te gooien. De Vogels kwamen vervolgens beter voor de dag dan in de eerste rondgang. Het leidde na een stief kwartiertje tot de treffer van Van der Stoep. De strijdlust keerde terug in het rood-witte team. De gelijkmaker leek vervolgens dan ook een reële optie maar enkele scrimmages voor het hok van Roodnat werden door de Smithoekse defensie overleefd. Ook na een corner van Van Duijn was er een reddende schoen op de doellijn. De pot was in evenwicht maar de balans sloeg een kwartier voor tijd door in het voordeel van de bezoekers toen een vrije trap bij de tweede paal door Bart Deprez simpel en doeltreffend werd verzilverd, 1-3. In het restant van het duel kwamen de Katwijkers niet dichterbij en trokken de mannen uit Barendrecht aan het langste eind.

Opstelling FC Rijnvogels: Verkerk, Wijmer, De Vlugt (67. Lauhouh), Van Heiningen, Ossevoort, Slegt, Driebergen, Van der Stoep, Van Leeuwen, Van Steen (84. De  Bruin), Van Duijn.

Remco Mentink sprak nog telefonisch met Romano van der Stoep, hier te beluisteren: