vrijdag, maart 29, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFloris Hupkes (ROAC): ,,We lopen ons het schompes, maar het loont”

Floris Hupkes (ROAC): ,,We lopen ons het schompes, maar het loont”

-

Net zoals in de voorbije jaren levert de redactie van Leidenamateurvoetbal.nl eenmaal per week een bijdrage aan het Leidsch Dagblad waarbij het Leidse regiovoetbal centraal staat. De bijdrage wordt doorgaans op woensdag geplaatst, dit keer op vrijdag. Deze week kwam ROAC aan de beurt, meer in het bijzonder linksback Floris Hupkes. Voor de volgelingen van het Leidse regiovoetbal die geen LD lezen hierbij alsnog het interview.

Geboren in de Verenigde Staten, in de buurt van Philadelphia. Zijn moeder werkte als fysiotherapeute en zijn vader studeerde destijds in het immense land overzee. Al op zijn vierde werd Floris voetballertje om op zevenjarige leeftijd te vertrekken naar Nederland. In Rijpwetering kwam hij bijna als vanzelfsprekend bij de paarswitten uit. Tot de dag van vandaag speelt Hupkes bij de club en dat zal niet veranderen. ,,Ik ben nog nooit benaderd door een andere club en als dat alsnog gebeurt zal ik gevleid zijn en het gesprek aanhoren. Bij ROAC vertrekken is echter geen optie. Ik hoor hier en heb geen enkele reden om te verkassen. Hier voetbal je bij deze club of je hockeyt bij Alkemade.”

De in het dagelijks leven belastingadviseur in Rotterdam was pas zestien toen hij debuteerde in de hoofdmacht. ,,Dat was uit bij SJZ, pakweg zevenenhalf jaar terug. Daarna kwam ik regelmatig op de bank terecht. Toen ik nog achttien moest worden, was ik al vaste basisspeler in 1. Linkspoten zijn dun gezaaid bij de club en dat is mijn voordeel geweest. Ik denk dat ik op zich genoeg kwaliteiten heb en genoeg inzet toon om een vaste basisspeler te zijn. In het verleden ging ik wel eens een weekendje weg en dat gaf dan een probleem. Nu in de eerste klasse laat ik dat maar achterwege. Uiteindelijk is een weekendje weg niet leuker dan een dagje ROAC. Ik voetbal puur voor mijn plezier en bij deze club heb ik dat volop.”

De nieuwkomer in de eerste klasse maakt vooralsnog een prima indruk met een zege, vier gelijke spelen en pas één nederlaag. ,,Ik merk aan tegenstanders dat ze best wel eens gefrustreerd kunnen worden door ons. Tegenstanders waartegen we al speelden zoals Vlissingen, TAC’90 en TOGB hebben veel meer techniek maar dat wil niet zeggen dat ze zomaar even van ons winnen. Dat is gebleken. Verdedigend zijn we ook in deze klasse sterk. Dat betekent wel dat we elke wedstrijd geconcentreerd moeten zijn en we ons het schompes moeten werken. Blijkbaar loont dat en dus moeten we vooral niet anders gaan spelen. Dat past ons niet. Wel is zeker dat we het aan de bal beter kunnen doen. Op de training zie ik soms prima voetballende oplossingen en dat komt er op zondag nog te weinig uit.”

Op speeldag zeven wacht FC Boshuizen in Leiden. Vooralsnog vergaarde de ploeg van Marcel IJzendoorn twee punten minder, hoewel het ook eenmaal minder speelde. ,,Ik volg de uitslagen en lees de verslagen van deze club. Het schijnt hen nog niet zo mee te zitten. Zij zullen vast de aanval kiezen. Onze speelwijze zal niet anders dan anders zijn. We hangen vooral achterover en proberen tegenstanders via de counter pijn te doen. Vooraf teken ik voor een gelijkspel, maar ROAC is ook een ploeg die zomaar kan verrassen. De laatste keer dat we het niet op orde hadden, was bij KDO uit. Dat is al een tijd terug. We blijken dus in staat, ook in deze klasse, om ons staande te houden.”

Hupkes (24) woont op de Hooigracht en pendelt tussen Leiden, Rotterdam en De Rip. Hij is vooralsnog tevreden over zijn eigen functioneren. ,,Een zeventje. Vorig seizoen beleefde ik een topseizoen en naar dat niveau wil ik weer toe. Uiteraard is spelen in de tweede klasse wel een ander verhaal. Maar ROAC kan dit aan, ook al omdat we een zeer geschikte trainer voor de groep hebben staan. Hein Leliveld weet precies waar onze kracht ligt en waar we zwakker in zijn. Daarnaast is hij sociaal en communiceert sterk. In de kantine is hij gewoon één van ons, het is zeker geen baasje. Hij heeft ons tot een zeer hechte groep gemaakt waar volgens mij ook nog rek in zit. Na de winterstop lijkt Martijn van Trigt, een goede vriend van mij, te kunnen aansluiten. Hij maakte dit weekend weer zijn eerste minuten in het tweede na een zware knieblessure en scoorde meteen drie keer. Op de training kan ik als verdediger gek van hem worden. Met hem erbij worden we zeker niet minder.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read