HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseGebroeders Guijt goud waard voor Voorschoten'97

Gebroeders Guijt goud waard voor Voorschoten’97

-

Eerste klasse B (zaterdag)- Na een ongeslagen reeks van zeven wedstrijden verloor Voorschoten’97 vorige week op eigen veld. In de wedstrijd tegen Die Haghe gaf de ploeg van Theo Ducaneaux niet thuis, waardoor de groengelen de tweede nederlaag van het seizoen leden. Deze zaterdag wilden de Voorschotenaren dit weer recht zetten tegen VELO, een ploeg die lijkt te gaan strijden tegen degradatie. Na een eerste helft waarin het vooral ontbrak aan de eindpass, vonden de gebroeders Guijt in de tweede helft wel het doel. De 2-0 overwinning zorgt ervoor dat Voorschoten’97 zich weer in het linkerrijtje bevindt.

De thuisploeg wilde zich herstellen van de zeperd van vorige week en begon fel aan de wedstrijd. De achterhoede van VELO werd vroeg onder druk gezet, waardoor de bezoekers veelal de lange bal hanteerden. Voetballend was er zeker een overwicht voor de groengelen, maar dit leidde niet tot grote kansen. Het ontbrak voornamelijk aan de beslissende passes voorin.

Volgens Jim van der Krogt schort het daar al het hele seizoen aan: ,,We kunnen hartstikke goed voetballen, dat laten we ook zien van achterin tot aan de zestienmeter. Vaak ontbreekt het dan aan die laatste bal of aan een goede afwerking. Dat gebeurde vandaag ook, onze aanval houdt rond de zestien dan gewoon op. Maar daarom moeten we de kansen die we krijgen wel gewoon benutten.” Dit lukte de groengelen in de eerste helft echter nog niet, waardoor de elftallen met 0-0 de rust in gingen.

In de tweede helft ging Voorschoten’97 duidelijk op zoek naar de openingstreffer. Al snel na rust schoot Chris Guijt net naast en nog geen twee minuten later werd een kopbal van Ronnie Verplancke van de doellijn gehaald. De aanvoerder ging overigens na een uur spelen geblesseerd van het veld af. Ducaneux bracht Bart Vonk als vervanger en wisselde Melle Rekvelt voor Oualid Maatoug, die nog enigszins herstellende was van een eerdere blessure.

Op een afstandsschot na kwam VELO nauwelijks in de buurt van het doel van Stephan van der Niet. De redding op deze poging was overigens wel zeer fraai. Ondertussen was Voorschoten’97 aan de andere kant nog steeds druk op zoek naar de voorsprong. Deze kwam er zo’n twintig minuten voor tijd. Nicky Guijt kapte vanaf links naar binnen en vond de verre hoek. Toeschouwers spraken al direct van een ‘klassieke Nicky Guijt-goal’. Nog geen vijf minuten later vond ook broertje Chris Guijt het doel. Hij kopte een voorzet van Rekvelt beheerst binnen en zette zijn ploeg daarmee op een comfortabele 2-0 voorsprong. Voorschoten’97 voetbalde hierna vrijuit naar het einde van de wedstrijd. Peer van Paasen lobde de bal vlak voor tijd nog over de keeper, maar zijn inzet kwam via de lat terug het veld in. De stand bleef daarmee op 2-0.

Van der Krogt, vandaag weer voetballend vanaf het middenveld in plaats van de rechtsbuitenpositie, was na afloop tevreden met de overwinning: ,,VELO stond onderaan, en alhoewel dat natuurlijk niets zegt, moeten we dan gewoon winnen. Zeker na de slechte wedstrijd van vorige week. Deze zaterdag hebben we gelukkig wel gewoon de drie punten gepakt die we moesten pakken. Zelf speelde ik vandaag weer op mijn echte positie, de nummer tien. De vorige wedstrijden moest ik eigenlijk noodgedwongen aanvallender spelen. Dat is eigenlijk niet helemaal gegaan zoals we hoopten, dus voor de trainer was dat ook een reden om mij weer op het middenveld op te stellen.”

Volgend weekend speelt Voorschoten’97 zijn laatste wedstrijd van 2019. Op het gras bij Nootdorp wordt dan bepaald hoe de groengelen de winterstop in gaan. ,,Het wordt een pittige wedstrijd, Nootdorp is een lastige ploeg. Het is de laatste wedstrijd voor de winterstop en dan ook nog eens op gras. Daarom is het des te fijner dat we vandaag winnen, zeker als we aan willen sluiten bij de top zes,” besluit Van der Krogt.

Voorschoten’97 – VELO 2-0 (0-0) 71. N. Guijt 1-0, 75. C. Guijt 2-0. Scheidsrechter: Hilgersom.

Voorschoten’97: Van der Niet, Beumer (87. Zijl), Verplancke (60. Vonk), Knijnenburg, Aronius, Van Paasen, Hopstaken, Van der Krogt, Maatoug (60. Rekvelt), C. Guijt, N. Guijt.

VELO: Van Wijk, Weissenberg, Van der Burg, Van Laar (74. Verbeek), Blom, Spoelstra, Ripson, Van den Berg, Van Rossum, Draaisma (60. Van Elswijk), Biesheuvel.