vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseHet valt allemaal net niet goed voor FC Boshuizen

Het valt allemaal net niet goed voor FC Boshuizen

-

Eerste klasse B (zondag)- Voor de tweede keer een reis naar het Brabantse voor de Leidse eersteklasser. Dit keer werd Bergen op Zoom aangedaan waar DOSKO de tegenstander was. Na een driepunter op de openingsdag werd er daarna niet meer gewonnen, de rode draad in de tot nu toe niet gewonnen wedstrijden is dat de ploeg minimaal gelijkwaardig was aan de tegenstander maar het vijandelijke doel ondanks diverse kansen nauwelijks gevonden werd. FC Boshuizen was nu ook gelijkwaardig maar kreeg uiteindelijk toch weer het deksel op de neus.

Na een busreis van ongeveer vijf kwartier werd het bestuurlijk gezelschap uit Leiden hartelijk ontvangen met koffie en vlaai, een zeer attente geste en een toonbeeld van Brabantse gastvrijheid. ,,U de vlaai, wij de punten”, werd er voor de wedstrijd gekscherend gezegd. Aan de ploeg van trainer Marcel IJzendoorn om het tegendeel te bewijzen en na een flauw begin namen de bezoekers de regie in handen en werd er met goed combinatievoetbal getracht de voorwaartsen te bereiken. De sterk en slim spelende Cristian Cabrera Ortega stond dit keer in de basis en hij beschaamde het vertrouwen van de trainers niet. Het sterke veldspel in het laatste gedeelte van de eerste helft zorgde voor een aantal mogelijkheden, maar of de (één na) laatste pass viel niet goed of de keeper kon nog redding brengen. Aan de andere kant redde Dennis Hendriks zijn ploeg in de laatste seconde van een achterstand door een schot in de korte hoek te pareren en werd de rust bereikt met een blanco score.

,,Wij stonden goed in de eerste helft, gaven nauwelijks iets weg maar creëerden ook niet heel veel en ik heb in de rust al aangegeven dat als wij een tegendoelpunt zouden krijgen dit uit een spelhervatting zou zijn”, aldus de voorspellende gave van trainer IJzendoorn. Zijn ploeg ging in de tweede helft door met het onder druk zetten van DOSKO, tot nu toe de meest en best voetballende ploeg en dus ook veel te laag op de ranglijst staand, maar verder dan een paar speldenprikken kwamen de gastheren niet.

De wedstrijd glipte langzaamaan door de Leidse vingers en de thuisploeg kreeg een serie corners achter elkaar die allen redelijk gevaarlijk waren. Dit overigens in tegenstelling tot minimaal evenzoveel corners, vrije trappen en verre ingooien voor de Kadebewoners, waarvan het rendement zeer laag was. Wat in de rust al was aangegeven gebeurde ook, de geheel vrijstaande Rob Dietvorst kopte de bal in het doel en zo stonden de Brabanders ineens op voorsprong.

Er was nog voldoende tijd om deze achterstand ongedaan te maken. Er werd aanvallend gewisseld en uiteindelijk werd captain Jesper Neuteboom nog naar de frontlinie gestuurd maar het gevolg hiervan was ook dat er heel veel ruimte achterin werd weggegeven en uit een van de omschakelmomenten schoot Marouan Moukouh de 2-0 op fraaie wijze binnen. Over en sluiten, een punt tegen deze sterke tegenstander was zeker mogelijk en verdiend geweest maar feit was wel dat men zonder punten in de tas terug naar Leiden moest afreizen.

Beste man aan Leidse zijde, Sjoerd Winkelman, zat er na afloop dan ook helemaal doorheen. ,,Dit is gewoon k.t, zwaar balen. Ik ben hier echt doodziek van. De achterhoede staat al weken als een huis, we geven nauwelijks iets weg maar doen veel te weinig met de kansen en spelhervattingen die we krijgen. Daarnaast zijn een aantal spelers al weken hopeloos uit vorm dus wellicht is het tijd om andere jongens die dicht tegen de groep aanzitten een kans te geven. Om het goede gevoel weer terug te krijgen moeten we aanstaande zondag van ROAC winnen en dat moet met deze groep ook gewoon mogelijk zijn.”

DOSKO – FC Boshuizen 2-0 (0-0). 1-0 Dietvorst, 2-0 Moukouh. Scheidsrechter: Mourabit.

Opstelling DOSKO : Ozturk, Ismail, B. Dietvorst, Nuytemans, Den Elzen, Moukouh, Jaddi, R. Dietvorst, Salhi, Ouazzani. Koelewijn.

Opstelling FC Boshuizen : Hendriks, Zenzen, Winkelman, Neuteboom, Owel, Bekooij, Sinteur, Adsalmis, Pisas, Seghrouchni, Cabrera Ortega.