Hoofdklasse A (zaterdag)- Na de 2-1 nederlaag bij FC ’s-Gravenzande gaat het seizoen voor FC Rijnvogels gelijk het bekende nachtkaarsje uit. De laatste theoretische mogelijkheid op een periodetitel werd door deze nederlaag en de winst van Ter Leede en andere concurrenten ook uit de boeken geschrapt. Twee dode spelmomenten, waarbij de Katwijkse defensie er bepaald niet geweldig uitzag, besliste het duel tussen de twee aan elkaar gewaagde middenmoters.

Het evenwichtige duel leek in een 1-1 remise te eindigen, maar kort voor het scheiden van de markt besliste Sander Koelewijn met een vrije trap de wedstrijd. Hij verraste doelman Jeffrey Verkerk in de korte hoek waar deze aan de grond genageld stond. Was de muur niet goed gemetseld of was het uitzicht hem belemmerd? Feit is dat de knikker er in vloog en de wedstrijd alsnog een winnaar kreeg. Uiteindelijk deed het er voor beide teams niets meer toe, zij het een iets betere klassering en prestige. De thuisclub opende de score nadat kort voordien Jaap van Duijn van dichtbij een kopbal in extremis in de handen van doelman Danny Koning zag belandden. Na een corner van Koeleman stond Gijs Abbas bij de tweede paal vogelvrij nadat elke Katwijker de bal aan zich voorbij had zien vliegen. Een treffer die in de categorie ‘knullig verdedigen’ kon worden bijgeschreven. De gastheren vergaten de marge te verruimen, schoten voorlangs en troffen de voet van doelman Verkerk. Van Rijnvogelzijde geen doelrijpe mogelijkheden meer en derhalve brak halftime met 1-0 aan.

In de tweede helft begonnen de Katwijkers goed. Binnen het kwartier lag het leer achter doelman Danny Koning. Roy van Leeuwen, die in diepte werd gestuurd, benutte zijn snelheid en schoof beheerst de gelijkmaker binnen. Het leek een opmaat voor de –dit keer lichtblauwe- Vogels en de bal ging beter rond. Na een corner van Van Duijn leek de 1-2 er via via in te vliegen maar de bal bleek de doellijn niet te zijn gepasseerd. De gastheren bleef derhalve een achterstand bespaard en kregen zelf enkele mogelijkheden voor de winnende treffer. De voet van doelman Verkerk bleek een obstakel.

Een kwartier voor tijd bracht trainer Jimmy Simons spits Max van Steen als extra aanvaller in het team en ook Joey Lauhouh mocht nog enkele speelminuten maken. Het mocht echter geen zoden aan de dijk zetten. De jacht op de winnende treffer bleef onbeloond. Aan de overzijde leek de Katwijkse defensie de zaakjes ook onder controle te hebben totdat er een overtreding buiten de zestien werd begaan. Zoals eerder beschreven leverde deze door Koeleman genomen vrije trap de zege op voor de ’s-Gravenzandse fusieclub. De beide tegengoals leverden, zoals eerder dit seizoen al gebeurde, stof tot nadenken op. Wellicht met het oog op de toekomst maar voor dit seizoen dat als een nachtkaars uit lijkt te gaan heeft dit geen zin meer. De komende drie wedstrijden nog even aanzetten voor een zo hoog mogelijke klassering. Dinsdagavond 14 mei de inhaalwedstrijd tegen DFS, aanvang 20.00 uur.

FC Rijnvogels: Verkerk, Wijmer. De Vlugt (77. van Steen), van Heiningen, Ossevoort, Slegt (66. Hoogerwaard), Driebergen, van der Stoep (84. Lauhouh), van Leeuwen, van Dijk, van Duijn.

Scoreverloop: 15: Abbas, 1-0. 56. Van Leeuwen 1-1. 84: Koeleman 2-1.

 

Remco Mentink sprak nog met centrale verdediger Kevin Wijmer, hier te beluisteren: