Eerste klasse B (zondag)- De emoties liepen hoog op na afloop van het treffen tussen Den Hoorn en FC Boshuizen. In de allerlaatste seconde van de extra tijd zorgde jongeling Jerone Goodett, kort voor tijd ingevallen, ervoor dat de Leidse ploeg met een punt huiswaarts kon keren (1-1). De teleurstelling bij de thuisploeg was groot en dat resulteerde in wat oververhitte reacties. Uiteindelijk werd het weer rustig en zou Den Hoorn achteraf best ook vrede mogen hebben met het resultaat. Lange tijd verdiende het duel geen winnaar. Zeker Den Hoorn niet, maar de 1-0 bleef dus ook niet op het scorebord.

Marcel IJzendoorn startte op het middenveld met Cristian Cabrera Ortega in plaats van Frank van Gils, die zich niet voor het eerst te laat meldde op de club. Younesh Seghrouchni ontbrak vanwege een blessure, maar mag over een week of twee weer worden verwacht in de hoofdmacht. Rahim Abdul werd in de punt van de aanval verkozen boven Mike Bekooij, maar laatstgenoemde bonkt nadrukkelijk op de deur.

De eerste vijfentwintig minuten verliepen nagenoeg geruisloos. Er ging bijzonder veel mis aan weerszijden en voor fatsoenlijke aanvallen was de Zuidhoornseweg niet the place to be op deze zondagmiddag. Althans niet in de fase waarover gesproken wordt. Het eerste gevaar ontstond toen Mo Zenzen mee op kwam na een combinatie tussen Ortega en Ismael Adsalmis. De rechtsback stuitte uiteindelijk op doelman Robert-Jan Kuipers. Even later had de bal op de stip gekund. Een inzet van Tommy Sinteur kwam op en hand terecht, maar de arbiter liet het spel doorgaan.

In de slotfase van de eerste helft moest de doelman van Den Hoorn nog een keer handelend optreden bij een vrije trap van Adsalmis en knikte Jesper Neuteboom een keer te zacht in op een strakke vrije trap van Sohrab Safi. Dat was het dan ook wel voor wat betreft de eerste helft. Den Hoorn kreeg geen enkele serieuze kans.

Na de rust werd het niet veel beter. FC Boshuizen werd geleidelijk aan wel de bovenliggende partij, maar vooral de aanval had het deze middag niet. Wel mocht FC Boshuizen zich beklagen over een opnieuw niet toegekende strafschop. De handsbal was nu nog duidelijker waarneembaar, maar Den Hoorn kwam er mee weg. De gele kaarten werden in het tweede bedrijf gretig getrokken, in een wedstrijd die zeker niet als spijkerhard de boeken in zal gaan.

Op de druk bezette tribune werd er volop gekeuveld en er was amper oog voor het gebodene. Een Den Hoorn supporter vroeg een kameraad hoe laat de wedstrijd zou beginnen. ,,Om 18 uur begint het Nederlandse elftal”, was zijn reactie. ,,Nee juh, ik bedoel hier.” Het gaf aan dat de wedstrijd geruime tijd niet boeide, maar dat werd alsnog anders in het laatste deel.

Vanuit het niets kwam Den Hoorn op voorsprong. De ingevallen Marcley Manuela dook opeens op voor de ogen van Dennis Hendriks en schoof de bal binnen. Wellicht ging er bij dit doelpunt wel een overtreding aan vooraf, maar een fluitsignaal werd niet gehoord.

Met de moed der wanhoop startte FC Boshuizen een slotoffensief en Den Hoorn werd stevig teruggedrongen. Neuteboom werd naar het front gedirigeerd en zoals aangegeven was Goodett ondertussen gebracht voor met name zijn snelheid. De centrale verdediger was in de extra tijd, niet te ruim bemeten overigens, drie keer dichtbij de gelijkmaker. De eerste keer kon de routinier er net niet bij en daarna raakte hij de paal en lat. De zure nederlaag leek onvermijdbaar, totdat de nummer ‘9’ verwoestend uithaalde na een slechte verwerking van de doelman op een vrije trap van Safi. Daarmee kreeg Den Hoorn niet teveel en de Leidenaren wellicht zelfs nog iets te weinig, maar dat voelde niet zo gezien het late doelpunt. Beide ploegen speelden niet hun beste wedstrijd, zoveel was wel duidelijk.

Den Hoorn-FC Boshuizen 1-1 (0-0). 75. Manuela 1-0, 90.+5 Goodett 1-1.

Opstelling FC Boshuizen: Hendriks, Zenzen, Neuteboom, Winkelman, Owel, Safi, Cabrera Ortega (79. Godett), Sinteur, Adsalmis (65.Bekooij), Abdul, Pisas.

Beluister hier interviews met Jerone Godett en Marcel IJzendoorn.