Hoofdklasse A (zaterdag)-Pal voor het begin van de wedstrijd tegen Jodan Boys liet de speaker horen dat FC Rijnvogels doelpuntenmachine Jaap van Duijn niet in de basis startte tegen de ploeg uit Gouda. Migraine was spelbreker voor de aanvaller. Het was in strijd met het wedstrijdformulier waar hij wél op stond. Zijn vervanger was Yassin Kaabouni. Een geluk bij een ongeluk zou blijken, want deze speler bracht datgene wat zeker tijdens de eerste helft bij de Vogels ontbrak: creativiteit en venijn.

Jodan Boys zette direct agressief druk op de thuisploeg waarbij hun belangrijkste troef Bradley El Idrissi een belangrijke rol speelde. Vlak na het beginsignaal toonde hij levensgevaarlijk te zijn door een bal van dichtbij op het aluminium van de thuisclub te schieten. Het vermogen van de Gouwenaren om direct hoog druk te zetten, nam vrij snel af, maar de Katwijkers profiteerden minimaal. Trainer Jimmy Simons maande zijn ploeg om tempo in het spel te brengen en dat werd redelijk opgepakt.

FC Rijnvogels zorgde voor gevaar vanaf de flanken via Roy van Leeuwen en Max van Steen. Het was echter steeds een geval van net niet. Inmiddels was de pressie van de bezoekers veranderd in countervoetbal. De thuisploeg nam meer de touwtjes in handen, maar Jodan Boys benutte de vrijkomende ruimte uitstekend. Tien minuten voor rust demonstreerden zij hun vermogen om te  counteren, door via Idrissi, Enzo Huntink te laten voorzetten, waarop Jeroen Borsboom met een snoekduik naast kopte. Doelpunten bleven uit in de eerste 45 minuten.

In de tweede helft waren de Katwijkers een stuk gevaarlijker. Luuk Slegt had hier een belangrijke rol in. Maar een ongeschreven voetbalwet ging gelden: als je niet scoort doet de tegenstander dat wel. Na een half uur spelen kwam een bal vanuit het middenveld van de bezoekers richting de volledig vrijstaande Idrissi. Hij keek, richtte en kopte vervolgens subtiel over de keeper heen. Drie minuten later was de stand alweer gelijk. Een vlijmscherp schot in de linkerhoek van Kaabouni liet de Goudse keeper kansloos.

Het laatste half uur leverde aantrekkelijk voetbal op. Onder andere Brian Thong, invaller Dennis Bakker, Slegt en Kaabouni lieten zien skills te bezitten die bij FC Rijnvogels voor rust node gemist werden. Een half uur goed spelen bleek te weinig voor de punten. Jodan Boys bleek dodelijk effectief. Weer werd een bal vanuit het middenveld op Idrissi geplaatst en weer had hij de volledige vrijheid. Met een beheerste lob passeerde hij keeper Arie van der Niet. Wat een kwaliteit heeft deze aanvaller en hoe lang duurt het voordat hij op een hoger niveau te zien is? Vooral door hem is de opmars van de Katwijkers in eigen huis gestuit.

Kaabouni na afloop: ,,Tijdens de warming-up kreeg ik te horen dat ik voor Jaap moest spelen. Hij voelde zich niet lekker en had behoorlijk wat hoofdpijn. In het begin van het seizoen was ik basisspeler, maar moest na een paar weken wegens een liesblessure naar de kant. In deze wedstrijd zou ik dan ook op de bank zitten. Uiteraard hoop ik nu weer die basisplek te krijgen. Gelukkig heb ik een doelpunt gemaakt, alleen is het eindresultaat ronduit teleurstellend. Onze trainer zei na afloop dat we vooral in de details niet scherp genoeg waren en daar had hij gelijk in.”

FC Rijnvogels-Jodan Boys 1-2 (0-0). Idrissi 0-1, Kabouni 1-1, Idrissi 1-2.

Opstelling FC Rijnvogels: De Vlugt, Ossevoort, Slegt, Van Steen (Bakker), Van der Stoep, Kaabouni, Van Heijningen (Van den Oever), Wijmer, Thong, Van Leeuwen (Van Duijn), Van der Niet.

Opstelling Jodan Boys: Rondeltrap, Verkaik, Rietveld, Heerkens, Huntink, De Vries, De Berg, Bellahcen (Brank), Borsboom (Tuithof), Van Lunteren, El Idrissi.

Beluister hier een interview van Marcel van der Vijver namens mediapartner RTV Katwijk met Romano van der Stoep.