Krakerrr van de Week (2): FC Boshuizen-JOS/Watergraafsmeer

Eerste klasse A, West I (zondag)- Onlangs stond FC Boshuizen stil en dat gaf Sohrab Safi de gelegenheid om het duel tussen ROAC en Stompwijk’92 te bezoeken. Hij was bij die wedstrijd met vrienden van Teylingen, waar ook zijn broer speelt. Stompwijk’92 moest winnen om de tweede periodetitel te pakken, maar ROAC zegevierde en dat bracht de tweede prijs van het seizoen in Sassenheim bij Teylingen. Dat was een wedstrijd die ergens om ging en dat is komende zondag zeker ook het geval wanneer FC Boshuizen het Amsterdamse JOS/Watergraafsmeer ontvangt. Safi is middenvelder bij de Leidse club en kan niet wachten om te spelen.

,,Ik heb enorm veel zin in die pot. Als voetballer wil je ergens voor spelen en die kansen krijgen wij nu. Dat heeft alles te maken met het constante seizoen dat we draaien, waarbij de vorm vooral de laatste tijd weer meer dan aanwezig is. Dat was ook nodig om bij te blijven, maar we staan nu zelfs gedeeld eerste. We spelen zondag tegen de medekoploper en later nog tegen Velsen, dat vlak achter ons staat. Die wedstrijden zijn nu echt leuk, omdat we in staat zijn gebleken om deze concurrenten aan te vallen.”

In Amsterdam eindigde het treffen in 2-2 na een kwalitatief aantrekkelijke tweestrijd. Safi scoorde fraai vanuit een vrije trap in de hoofdstad. ,,Dat was op kunstgras. Ik denk dat zij het lastiger zullen hebben op ons natuurgrasveld. Ik heb het even opgezocht, maar na de winterstop hebben zij nog geen uitduel gewonnen. Dat is opmerkelijk, want in het eerste deel van de competitie liep het gestroomlijnd bij hen. Wij hebben in de laatste vijf ontmoetingen vier keer gewonnen en slechts eenmaal gelijk gespeeld. We zitten dus in een juiste flow en we zijn gretig om andermaal goede zaken te doen. Uiteindelijk is deze wedstrijd niet belangrijker dan de andere vier die we hierna nog moeten spelen, maar het gevoel wordt natuurlijk wel steeds beter binnen de groep dat we heel ver kunnen komen wanneer we zondag winnen. We scoren de laatste tijd weer makkelijk, achterin staat het goed en op het middenveld doen we zowel verdedigend als aanvallend ons werk.”

Op archieffoto: Sohrab Safi ontdoet zich van Adam Atif van DoCoS (districtsbeker)

Afgelopen zondag wonnen de Leidenaren met 1-3 van FC Uitgeest. ,,We speelden een prima eerste helft. Het zat aan de bovenkant van wat we hebben laten zien dit seizoen. Jean-Marc Antersijn heeft één redding hoeven te verrichten. Wij kregen daarentegen heel veel kansen. Na de rust was het wel minder van onze kant en we stonden vooral te verdedigen. Halverwege de tweede helft scoorden zij ook tegen, maar we zijn niet echt in de problemen gekomen.”

Na afloop werd bekend dat Velsen, op dat moment de koploper, verloren had. ,,Heel gek, maar normaal gesproken check ik altijd meteen de uitslagen van onze competitie. Dit keer juist niet, want ik was daar totaal niet mee bezig. Op een zeker moment kwam iemand met de uitslag door en toen werd ons gevoel uiteraard nog veel beter op deze mooie middag.”

Of FC Boshuizen straks als beste boven komt drijven, is nog niet te voorspellen uiteraard. Een klassering in de top drie is ondertussen vrijwel zeker. ,,We hebben nog niets en dat zou ook nog zo kunnen blijven. Het is nog steeds niet duidelijk wat er gebeurt met AGB (er zou een ongerechtige speler zijn opgesteld en de KNVB deelde een forse straf uit, HK). Misschien worden er maar twee periodetitels vastgesteld en dat kan vanzelfsprekend consequenties hebben. Daar zijn we bij FC Boshuizen echter niet mee bezig. Onze kracht is dat we rustig blijven tijdens wedstrijden en dat we niet teveel vooruit kijken. Alle spelers zijn fit in elk geval en we moeten positieve energie blijven pompen in de wedstrijden. Dat zal tegen JOS ook moeten. Zij hebben balvaardige spelers op het middenveld en voorin lopen. Maar wat ik zeg, ik heb er zo’n zin in. Niet normaal.”

Het zou het Leidse voetbalpubliek sieren een bezoek te brengen aan de Boshuizerkade. Doorgaans zijn er weinig volgers en daarmee wordt de club tekort gedaan. ,,Ik denk dat het wel drukker zal worden. Spelers nodigen ook vrienden uit en er staat veel op het spel. Het weer is ook niet onbelangrijk uiteraard, maar dit lijkt me wel een aanrader ja om te komen.”

Stand bovenin:

1 JOS/Watergraafsmeer 20-43-50-27

2 FC Boshuizen 20-43-39-21

3 Velsen 20-42-35-13

Periode 1: JOS/Watergraafsmeer

Periode 2: FC Uitgeest of Velsen

Periode 3: AFC’34 4-10, FC Boshuizen 3-9, Velsen 4-9