Ook dit seizoen wordt er wekelijks een Krakerrr van de Week gepubliceerd. Soms zelfs twee. Dat kan gaan om een stadsderby, streekderby, burentwist, topper, een kelderwedstrijd of er wordt om een andere reden gekozen voor schijnwerpers op 1 of 2 (of dus meerdere) regionale clubs. Onze redactie begrijpt dat er elk weekend meer wedstrijden van formaat op de rol staan, maar er moet nu eenmaal een keuze worden gemaakt. In elk geval wordt er door onze redactie rekening gehouden met het door de club gekozen pakket en daaraan gekoppelde mogelijkheden. De nieuwe keuze is gevallen op de bij LAV aangesloten hoogst spelende club: FC Rijnvogels. De Katwijkers gaan op bezoek bij Jodan Boys.

In de hoofdklasse A is FC Rijnvogels aan een heuse opmars bezig. De formatie van coach Jimmy Simons won de laatste vijf duels en klom zo naar de vijfde plek op de ranglijst. Aanstaande zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij Jodan Boys, winnaar van de tweede periodetitel. Of de Katwijkers dan hun succesvolle reeks kunnen voortzetten, is de vraag. Doelman Jeffrey Verkerk is in elk geval positief gestemd.

Een overwinning voor zijn team zou ook gezien de stand in de derde periode zeer welkom zijn. In dat klassement gaan koploper Volendam, Ter Leede en FC Rijnvogels met negen punten uit drie duels aan de leiding. De Simons-brigade heeft ook nog iets recht te zetten. Eerder dit seizoen trok de Goudse equipe van trainer Dennis van den IJssel op de Kooltuin immers met 0-2 aan het langste eind. ,,Ik was er toen niet bij. Bij de wedstrijd ervoor, tegen Zwaluwen, had ik mijn pink gebroken. Na het duel met Jodan Boys, een week later, speelde ik weer mee. Ik ben nu eenmaal een gedreven iemand en als ik het gevoel heb dat het kan, ben ik van de partij”, vertelt de 26-jarige Verkerk.

De Rotterdammer, bezig aan zijn tweede seizoen bij de roodhemden, deed als jeugdspeler ervaring op bij Feyenoord en FC Dordrecht: ,,Ik ben begonnen bij Neptunus en kreeg op een gegeven moment de mogelijkheid om op stage te komen bij Feyenoord. Als kleine jongen droomde je daarvan. Die kans heb ik dan ook aangepakt en zo heb ik een jaar deel uitgemaakt van de selectie bij de B-junioren. Daarna werd me verteld dat het beter voor me zou zijn om als keeper verder te groeien bij Dordrecht. Er was immers maar één plek te vergeven onder de lat en daarvoor waren er bij Feyenoord zes gegadigden. Tot aan de Beloften heb ik toen bij Dordrecht gespeeld. Bij dat team was ik in mijn laatste jaar tweede doelman en vanwege mijn verdere vorming koos ik er destijds voor naar SC Feyenoord te gaan. Van twee ervaren keepers heb ik er veel geleerd. Men wilde er echter met het eerste elftal op zaterdag gaan voetballen en dus moest er begonnen worden in de vierde klasse. Voor mij reden om te vertrekken. Bij Sportlust’46 en TOGB heb ik me daarna verder ontwikkeld, totdat FC Rijnvogels zich meldde.”

De als installatiemonteur bij Witgoed Expert in Berkel en Rodenrijs werkzame Verkerk verlengde onlangs zijn contract bij de Kooltuin-bewoners. ,,Er was wel belangstelling van andere clubs en ik vind dat je het hoogste moet nastreven. Aan de andere kant: het moet wel haalbaar zijn. Ook in praktische zin. Ik ben nu al van ’s ochtends acht tot ’s avonds elf uur onderweg, op een dag dat we trainen. Dat is driemaal in de week. En ik heb ook nog een thuis, met een vrouw, mijn zoontje Densley van vier en met een tweede op komst. Maar goed, het is geen probleem zolang ik met plezier train en mijn wedstrijden speel. Ik zie wel bij welke club ik over een paar jaar zit. Voorlopig heb ik het hier prima naar mijn zin. Ik krijg volop speeltijd, alles is goed georganiseerd en daarnaast is het ook nog eens gezellig met elkaar. Het is een gemoedelijke club. En als je eens een offday hebt word je er niet meteen op afgerekend. Als je er de volgende keer maar weer staat.”

En in het algemeen staat de 1.93 meter lange Verkerk er: ,,Ik doe er altijd alles voor om te winnen, speel met veel emotie. En ik sta ook goed te keepen.” Dat laatste blijkt uit de cijfers. Met 30 tegentreffers is hij de op één na minst gepasseerde goalie van de hoofdklasse A. Alleen Ter Leede-sluitpost Michael Bekkers moest tweemaal minder vissen. ,,Het zou mooi zijn als hij er wat meer om de oren krijgt, want ik zou het toch wel leuk vinden als ik de minste tegengoals zou hebben. Ik ben met dat soort dingen wel bezig. Gelukkig gaat het de laatste tijd prima, ook met het team. In het begin was het nog zoeken, ook voor de trainer. Maar er staat nu een team met vertrouwen. Er heerst een positieve sfeer in de groep en we weten dat we het met z’n allen moeten doen. We hebben vooraf niet onze pijlen gericht op wat voor prijs dan ook. We gaan gewoon zien waar we terechtkomen. Als we aan het einde van de rit nog ergens om mee kunnen doen, zou dat natuurlijk wel heel mooi zijn. Belangrijk is nu dat we van wedstrijd naar wedstrijd kijken, niet te ver vooruit. Eerst dus Jodan Boys. Dat gaat een lastig potje voor ons worden. Ik ben hoe dan ook van plan de nul te houden en dan gok ik erop dat we met 0-2 winnen. Zo staan we weer quitte met ze”, besluit Verkerk lachend.