Ook dit seizoen zal LeidenAmateurVoetbal wekelijks weer 1 of soms twee Krakers van de Week plaatsen. Dat kan gaan om een derby, degradatieduel, de strijd om de (periode)titel of bijvoorbeeld een burentwist. Wekelijks dient er een keuze te worden gemaakt en dat valt soms niet mee. Er is zoveel boeiends te melden en jouw club is vast het meest interessant. Alle clubs worden sowieso wekelijks meegenomen in de voorbeschouwing. Wij vragen begrip voor gemaakte keuzes, waarbij ook de overeenkomst met desbetreffende club(s) bepalend kan zijn. Dit keer is de keuze gevallen op het treffen tussen FC Boshuizen en DHC (1B, zondag).

Zondag jongstleden speelde FC Boshuizen een uitstekende pot tegen TOGB dat door de 3-0 zege van de Leidenaren van een periodekampioenschap afgehouden werd. De eerste prijs ging nu naar DHC, uitgerekend de club die zondag op bezoek komt aan de Kade. Een opvallende rol in de wedstrijd tegen de club uit Berkel was weggelegd voor Ismail ‘Issy’ Adsalmis, die een belangrijke schakel vormde tussen de aanval en verdediging. Terug van weggeweest weet de volger van de Leidse club.

,,Klopt”, zegt de aanvaller aan de telefoon. Het begon allemaal wat stroefjes bij mij aan het begin van het seizoen. Logisch dat de trainer dus een ander de kans gaf om op mijn plek te spelen. Het kostte me best wel wat moeite om uit de dip te komen, maar zondag tegen TOGB liep het weer als vanouds. Ik heb een klik met Mike Bekooij en Gerson Pisas en dat kwam er wel uit denk ik. TOGB viel me wat tegen, maar dat kwam misschien ook door de uitstekende analyse van onze trainer en de manier waarop hij ons heeft voorbereid. Ik denk dat de spelers en trainer met een goed gevoel kunnen terug kijken. De vorm van vorig jaar is echt aan het terugkomen. Dat geldt niet alleen voor mij, maar zeker ook voor het hele team.”

Die vorm heeft Boshuizen ook nodig om DHC eronder te krijgen, de ploeg is niet voor niets koploper. De formatie uit Delft begon het seizoen met een verbluffende serie van zes overwinningen, waarbij de club pas in de zesde wedstrijd het eerste tegendoelpunt incasseerde. Daarna volgden twee nederlagen voor de roemrijke club. Den Hoorn en (verrassend genoeg) Hillegersberg waren te sterk.

Adsalmis over de komende kraker: ,,Nee, we hebben het nog niet over DHC gehad. Ik weet weinig van de club en kan dus moeilijk een voorspelling doen. Dinsdag spelen we eerst tegen Verburch voor de districtsbeker en ik denk dat donderdag op de training de wedstrijd tegen DHC centraal staat. Zij hebben de laatste twee wedstrijden verloren, waaronder een tegen het bijna onderaan staande Hillegersberg nota bene. Het lijkt er dus op of zij in moeilijke periode zitten, maar dat is allemaal theorie. Als je naar het begin van hun seizoen kijkt kun je niet anders dan onder de indruk zijn. Zondag maken we kennis met de ware kracht van de Delfia Hollandia Combinatie. Ik hoop echt dat er weer veel volk langs de lijn staat. Dat verdienen wij ook denk ik. Boshuizen speelt goed voetbal, maar kan best wat steun van supporters gebruiken.”

De geboren Rotterdammer scoorde afgelopen zondag (zie foto 2) op de voor hem zo kenmerkende wijze: zeer fraai. ,,Eerlijk gezegd kreeg ik de bal met een mazzeltje mee, maar met mijn startsnelheid zit het wel goed en kon ik de verdedigers mijn hielen laten zien. Ik koos voor de verre hoek langs de keeper en maakte zo de tweede, oh zo belangrijke treffer voor FC Boshuizen. Daarna was TOGB het geloof een beetje kwijt.”

Vorig jaar scoorde Adsalmis nog eens op magistrale wijze door een vrije bal van ver buiten het strafschopgebied in de bovenhoek te krullen. Bescheiden zegt Adsalmis: ,,Tja, daar moet je ook een beetje geluk bij hebben. Als we met de groep zo blijven voetballen als zondag komen er wel meer bij. Met een frommeldoelpunt ben ik ook wel tevreden hoor.”

Voor wie de wenkbrauwen optrekt bij het horen van de achternaam Adsalmis en zich afvraagt waar die vandaag komt: ,,De roots van mijn familie liggen in Turkije. Die achternaam is daar echt totaal onbekend. Wel apart om zo’n unieke naam te hebben.”

Hoe men het ook wendt of keert, het wordt een zeer belangrijke ontmoeting voor beide clubs. De bezoekers klimmen uit een dalletje bij winst en handhaven zich aan de kop. Wint de ploeg van Marcel IJzendoorn, dan stelt het zich kandidaat voor een hoge positie in de eerste klasse B.