Eerste klasse B (zondag)- Een wedstrijdverslag kwam al voorbij. Nu nog de nababbel bij FC Boshuizen-ROAC. Ruud Fray sprak met spelers van beide clubs. Tevens is er een fotoreportage toegevoegd van Jan van der Lubbe.

De immer sleurende en werkende Mike Bekooij spreekt tegen dat het een makkelijk middagje was voor zijn ploeg FC Boshuizen: ,,Zeker niet. In de eerste helft waren we min of meer gelijkwaardig. Door die snelle 1-0 konden we wat inzakken en het balbezit aan hun laten. Daarom hadden zij meer balbezit, maar grote kansen heb ik niet voor ROAC gezien. Uiteindelijk wordt het een ruime zege en daar waren we echt aan toe. De rug gerecht en drie punten gehaald; zo kun je het voor ons wel samenvatten.” De aanvaller heeft sinds zijn rentree nog niet gescoord: ,,Jammer, maar ach, of ik nou scoor of een ander, dat is voor de ploeg niet belangrijk. Het zou wel de kers op de taart zijn en ik ben er wel aan toe eerlijk gezegd. Het mooiste zou zijn dat ik volgende week tegen het sterke TAC’90 de winnende maak.”

Mitchel Boere (ROAC), centrale verdediger, baalt dat FC Boshuizen vier keer scoorde: ,,Het gebeurt niet zo gek vaak dat we er zo veel tegen krijgen. Ik vond het gezien het wedstrijdbeeld ook een beetje teveel van het goede. Die derde was ook puur mazzel voor Boshuizen; die bal valt precies voor de voeten van hun spits. Toen beseften we dat er hier niets te halen viel. Vlak na de 2-1 wilden we echt vol voor de gelijkmaker gaan, maar dat bleek al snel een illusie. Voetballend deden we niet zo gek veel onder voor FC Boshuizen denk ik. Dat vind ik toch knap voor een dorpscluppie als ROAC. Wij zijn in deze klasse toch een beetje vreemde eend in de bijt. Er wordt bij ons echt niet betaald, ja, door de spelers de contributie, gele kaarten enz. En elke thuiswedstrijd is het gezellig na afloop in de kantine. We vormen echt een hecht geheel. Juist door dit feit hielden we bijvoorbeeld TOGB op 0-0 vorige week. Na Den Hoorn zaterdag aanstaande krijgen we ploegen als CVV Zwervers en DOSKO, die ik echt als gelijkwaardig zie. Daar moeten we de punten tegen halen.”