FC Rijnvogels kampt met financiële problemen en mede daarom is het interim-bestuur genoodzaakt om grote veranderingen door te voeren. Dat laat de club weten in een uitnodiging voor de ledenvergadering van maandag 25 november aan de leden.

Volgens de Katwijkers heeft de voetbalvereniging ‘aanzienlijke financiële uitdagingen’ en daarom roept het bestuur zoveel mogelijk leden op om naar de algemene ledenvergadering te komen van 25 november. Volgens de club is de vergadering cruciaal, aangezien dit bepalend is voor de toekomst van de hoofdklasser.

Naast het bespreken van de financiële situatie wil de club ook de statuten aanpassen. Ook zal er een uitkomst komen van gesprekken die er zijn geweest met leden over de situatie van de club. Deze gesprekken zijn de afgelopen maanden veelvuldig gevoerd op De Kooltuin. Op de ledenvergadering zullen er tevens conclusies getrokken worden die gevolgen zullen hebben voor de vereniging. Daarnaast gaat de club de vraag stellen aan haar leden of er geïnteresseerden zijn voor een bestuursfunctie die zal beginnen in het seizoen 2020-2021.

Één van de punten die de club de laatste jaren in een tweestrijd bracht, was het beleid rondom het eerste elftal. De club speelt de laatste jaren in de Hoofdklasse en er zijn meningsverschillen onder de leden wat betreft de ambities van het vlaggenschip. Hierdoor stapte in de zomer het bestuur en de technische commissie op. De ledenvergadering zal dus ook gevolgen hebben voor de situatie rondom het eerste elftal.