dinsdag, maart 19, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseROAC blijft ongeslagen en veiling ook al een succes

ROAC blijft ongeslagen en veiling ook al een succes

-

Eerste klasse B (zondag )- Als ROAC tegenwoordig een thuiswedstrijd speelt, dan is er toch een bepaald verwachtingspatroon. Zo werden er vorig jaar 31 van de 46 punten thuis behaald en ook uit de eerste twee thuiswedstrijden op eerste klasse niveau stond de teller alweer op vier punten uit de eerste twee ontmoetingen.

Het was goed toeven langs de lijn, al had dat weinig met het spel op het veld te maken, maar meer met het zachte najaarsweer. De paarswitten kwamen wel een paar keer dreigend door, maar dan ontbrak het weer aan de laatste pass. Buiten een fraaie volley van Jeffrey de Haas na een kwartier spelen en een scrimmage vlak voor de rust viel er voor het thuispubliek weinig te genieten van het kijkspel. Ook de gasten uit St. Willebrord konden niet hun stempel op de wedstrijd drukken en kregen alleen in de beginfase een uitgelezen mogelijkheid, waarbij het leer van dichtbij over werd geschoten. De Brabanders staan bekend om een paar balvirtuozen in de personen van Christ van der Smissen en Dick Jaspers, alleen beoefenden zij de biljartsport en daar staken de voetballers van Rood Wit schril bij af.

De zuidelingen waren na de rust de betere ploeg en nadat de thuisclub eerst nog ontsnapte aan de openingstreffer toen de goed spelende doelman Dammes van der Poel werd omspeeld, maar de bal vanaf de zijkant toch nog werd overgeschoten. Een kwartier na rust kwamen de gasten niet geheel onverwachts op voorsprong toen Ayoub Boudouch beheerst Van der Poel kansloos liet: 0-1.

Dit was het sein voor de omnivereniging om wat opportunistischer te gaan spelen wat direct resulteerde in een levensgrote kans toen Yoek Bentvelzen de bal met zijn hoofd panklaar neerlegde voor Sam van der Geest. Diens inzet werd gekeerd en de terugspringende bal werd door Djimmy Wagter van dichtbij overgeschoten. Van der Geest over zijn doelpoging: ,,Ik ben er 100% van overtuigd dat de bal volledig over de doellijn was en ondanks dat onze eerste helft niet best was en we moeite hadden om de bal vast te houden is het zuur dat deze treffer niet telde.”

Het is dan wel de week van de scheidsrechter, maar hij volgde in de zeventigste minuut het spel en miste daardoor volledig dat achter zijn rug om een speler van de gasten overduidelijk natrapte. De trainer van de gastheren volgde het luid hoorbare advies van het chauvinistische thuispubliek en ging gelijk tot een wissel over. Deze slimme actie was ook een soort schuldbekentenis.

Tien minuten voor tijd volgde weer een lange bal die met veel gevoel door Bentvelzen werd verlengd waarna Van der Geest de gelijkmaker gedecideerd inschoot: 1-1. ,,Ik kreeg de bal precies in de loop en schoot hem lekker binnen. Ik vond dit de minste ploeg tot nu toe, maar ben niet ontevreden met een puntje al kreeg ik in blessuretijd nog een goede kopkans. Onze doelstelling blijft toch handhaven en we leven van wedstrijd tot wedstrijd.”

De bezoekers kregen in de laatste vijf minuten ook nog twee goede mogelijkheden op de drie punten, maar beide partijen konden wel vrede hebben met de remise.

Zo blijft de promovendus het binnen het veld goed doen, maar buiten het veld doet de club ook van zich spreken. Zo werd er afgelopen vrijdag tijdens een veiling ruim € 20.000 netto opgehaald, er waren 150 aanbiedingen waaronder kaartjes voor de Mersey-side derby Liverpool-Everton. Dit allemaal mogelijk gemaakt door sponsoren en schenkers. Denk nu niet dat het geld gaat naar versterking van de selectie, zeker niet, het geld is hoofdzakelijk bestemd voor de duurzaamheid van sportpark Hertogspark. Ledlampen en zonnepanelen staan hoog op het verlanglijstje! De club uit Rijpwetering/Oud Ade beleeft goede tijden…

ROAC-Rood Wit W. 1-1 (0-0). 58. Boudouch 0-1, 79. Van der Geest 1-1. Scheidsrechter: Koene.

ROAC: Van der Poel, Den Hollander, De Jong (62. Den Dekker), Boere, De Haas, Heemskerk, Van der Geest, Bentvelzen, Van Seggelen (75. Hogenboom), Hupkes, Wagter.

Rood Wit W: Millenaar, Hellemons, Elsten, Lindhout, Jaspers, Aarts, Boudouch, Nkundumugisha, Ouaddaf, Molenaar, Jaspers.

Foto’s: Jan van der Lubbe (fotoreportage volgt later vandaag!)

2 REACTIES

  1. Vraag me af of dit gekleurde verslag een reele weergave van de werkelijkheid was. Ik was namelijk ook aanwezig , maar heb toch een iets andere wedstrijd gezien. De kansenverhouding was in het voordeel van de gasten tot de 70e min zeker ook het spelbeeld. in de laaste fase een heel opportuun ROAC wat leidde tot de gelijkmaker.

    • Avond, uiteraard heeft iedereen recht om iets van een wedstrijd te vinden. Uiteraard wordt een en ander meer belicht vanuit de club uit onze regio. Maar er staat toch echt dat de bezoekers de beteren waren na de rust dus het punt is ons niet geheel duidelijk. Maar mooi dat u ons volgt. Succes in deze competitie met uw club.

Reacties zijn gesloten.

Must Read