Eerste klasse B (zaterdag)- ROAC heeft er weer een punt bij en dat betekent dat de teller nu al staat op 14 punten en dat levert op dit moment de achtste plaats op. De ploeg van Hein Leliveld had het lastig, maar haalde de finish met een 0-0 score op bezoek bij DOSKO. De promovendus houdt zich dus nog altijd prima staande als nieuwkomer en heeft samen met lijstaanvoerder TOGB de minste tegentreffers geincasseerd.

De trainer haalde na afloop van de wedstrijd in Bergen op Zoom opgelucht adem. ,,Jazeker, want we beleefden een hele moeilijke middag tegen een prima tegenstander. Het is lange tijd wachten geweest op de 1-0, maar gelukkig heeft het team weer karakter getoond en hielden de mannen stand. Met een beetje geluk had er zelfs nog meer ingezeten gezien de laatste tien minuten, maar een zege zou daadwerkelijk teveel van het goede zijn geweest.”

ROAC opende volgens Leliveld nog fris van de lever en kwam het eerste kwartier goed door. Daarna was het DOSKO dat de touwtjes in handen nam. ,,DOSKO heeft veel technische spelers en ze hebben veel individuele kwaliteiten. We moesten dus vooral tegenhouden, maar zoals bekend kunnen we dat wel goed. Dammes (van der Poel, red.) had een aantal prima reddingen in huis en we koesterden de 0-0 score bij rust. Martijn van Trigt kreeg nog wel een kans, maar hij kon de bal niet vol raken.”

In de tweede helft hing ROAC lange tijd in de touwen, maar een knock-out bleef uit. DOSKO probeerde het vanuit de tweede lijn, maar telkens lag er wel een speler van de bezoekers in de weg. En Van der Poel hield zijn doel weer schoon. Dit is nu al viermaal gelukt.  ,,We hielden rekening met de 1-0, maar de goal bleef uit. In de slotfase kregen wij ook wat meer ruimte en Sam van der Geest kwam zelfs in de buurt van de 0-1. Ook kregen we nog twee vrije trappen die wat hadden kunnen opleveren, maar het bleef zoals het begonnen was en daar kan ik als trainer prima mee leven.”

Vervolgend: ,,We mogen zo zoetjes aan stellen dat we de eerste klasse prima aan kunnen. We worden nergens weggespeeld en we hebben er al met al pas twee verloren. We krijgen ook dit seizoen weinig goals tegen, hoewel we ook wel moeite hebben om te scoren. We spelen nu nog tweemaal voor de winterstop. Eerst komt Hillegersberg naar ons toe. Zij staan onder ons. Met nog een zege erbij hebben we het uitstekend gedaan in de eerste seizoenshelft. We sluiten af met DHC. Dat wordt een zware klus, hoewel zij al vier keer op rij hebben verloren en de weg lijken kwijt te zijn. We leven echter van week tot week, maar niemand zal ons het lelijke eendje noemen en dat is een prettige conclusie nu na tien gespeelde duels.”

Bij ROAC ontbrak de vorige week aan zijn knie geblesseerd geraakte Thijs van Seggelen. Voor hem kwam Van Trigt binnen de lijnen. Jeffrey de Haas kreeg dit keer de voorkeur boven Djimmy Wagter, die wel inviel en de plaats innam van Kevin de Jong.

Opstelling ROAC: Van der Poel, Den Hollander, Boere, Heemskerk, Hupkes, Van As, Van der Geest, De Jong (Wagter), Van Trigt (Straathof), Bentvelzen, De Haas.