vrijdag, maart 29, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseSohrab Safi: ,,Resultaten breken of maken mijn week”

Sohrab Safi: ,,Resultaten breken of maken mijn week”

-

Komende zondag zal Sohrab Safi moeten toezien of FC Boshuizen het er goed vanaf brengt op bezoek bij LSVV in Zuid-Scharwoude. De middenvelder pakte in de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Hoofddorp een gele kaart en dat leverde een schorsing op. Voor het overige heeft de Sassenheimer nog weinig minuten gemist en dat was vorig seizoen wel anders. ,,Vanaf het moment dat ik voor FC Boshuizen koos omdat ik voor mezelf klaar was bij RKAVV zat het niet mee met blessures en daardoor kon ik mijn niveau te weinig halen. Nu sta ik er heel anders voor. Vanaf het begin kreeg ik het vertrouwen van de staf en medespelers en ik ben vooral grotendeels fit geweest tot nu toe. Ik ben bezig aan een goed seizoen en eindelijk kan ik mijn waarde tonen voor de club. Aan het begin van het seizoen was er door volgers van de club nog enige verbazing dat ik een basisplaats pakte, maar ondertussen ben ik een vaste waarde geworden en ik geniet daarvan.”

Voor Safi begon het voetballen bij Semper/Altius en na diverse verhuizingen en wat jaren zonder voetbal kwam Ter Leede op zijn pad. In zijn optiek kreeg de jeugd te weinig kansen en daardoor verkaste hij naar RKAVV in Leidschendam. Als spits ging het aanvankelijk goed, maar het avontuur strandde. ,,Ik kwam steeds minder aan voetballen toe en bij FC Boshuizen heb ik de kans wel gekregen. Ik ben een absolute voetballiefhebber en ben iemand bij wie een aansluitende week gemaakt of gebroken kan worden door het achterliggende resultaat. Ik kan echt strontziek zijn van verlies of juist enorm opgetogen als ik deel uitmaak van een team dat won en voor elkaar heeft klaar gestaan. In die zin is het tot nu toe een lekker seizoen.”

Bij de Leidse eersteklasser heeft Safi samen met Younesh Seghrouchni een dienende rol en dat past de speler met Iraanse roots. Er wordt beduidend meer gewonnen dan verloren en de tweede plaats smaakt naar meer ,,Op het middenveld moet ik de verdediging bijstaan en een kwaliteit van mij is dat ik het spel kan verleggen. Tevens pak ik af en toe mijn goaltje mee. Er zit veel plezier in de groep en er zijn vriendschappen opgebouwd en dat zie je terug in het veld. Hoewel JOS/Watergraafsmeer een uitstekende ploeg heeft, wil ik toch uitspreken dat we voor de titel gaan. Zij zijn minder constant na de winterstop en ons team staat er goed voor. We zijn fit en er is veel kwaliteit aanwezig. Elke wedstrijd zal vanaf nu lastig worden, maar dat geldt ook voor onze concurrent. FC Uitgeest, die we overigens nog tweemaal treffen, en RKVV Velsen doen zeker ook nog mee om de prijzen.”

Over trainer Marcel IJzendoorn niets meer dan lof. ,,Hij heeft mij weer de kans gegeven en vervolgens was het aan mij om te laten zien dat ik de misère achter me heb gelaten. Het is een trainer die van duidelijkheid is en zo weten spelers waar ze aan toe zijn. Als het moet dan grijpt hij in bij de spelersgroep en dat valt te prijzen. Te laat komen, niet trainen of te laat afzeggen gaat er bij hem niet in. De spelers moeten de discipline kunnen opbrengen. We spelen bij een eersteklasser en er wordt veel voor ons gedaan. Dat moet je ook terug betalen. Ik ben blij dat de trainer langer blijft. We zijn met deze groep aan het doorgroeien en het is dus mooi dat dezelfde trainer dat straks weer verder oppakt.”

Na een kwakkelseizoen waarin degradatie zelfs even in de buurt kwam, heeft FC Boshuizen voorzichtig ingezet in deze nieuwe klasse. Ondertussen zijn de Leidenaars in elk geval vrijwel zeker van een klassering in de top 5. ,,Het goede gevoel bij de groep is steeds groter geworden. Het is niet voor niets dat veel spelers al hebben aangegeven om door te gaan na dit seizoen. Voor mij was die beslissing ook niet moeilijk. Ik wil beter worden en de uitdaging aangaan om met FC Boshuizen door te groeien. Na volgend seizoen zie ik wel verder. Dat is nu geen issue.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read