donderdag, maart 28, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseSuperieur FC Boshuizen verzuimt trekker over te halen

Superieur FC Boshuizen verzuimt trekker over te halen

-

Eerste klasse B (zondag)- Na een afgelasting vorige week zondag en een midweeks oefenduel tegen hoofdklasser SJC (0-2 winst, AK) mochten de mannen van trainer Marcel IJzendoorn weer voor het ‘echie’ de wei in en was het Capelse CVV Zwervers de tegenstander. Hoewel de competitie nog maar net begonnen is moest dit volgens de stand op de ranglijst geen probleem zijn en dat was het grotendeels van de wedstrijd ook niet.

De thuisploeg domineerde, kwam vlak voor rust verdiend op voorsprong maar miste de tweede helft de ene kans na de andere. Een aloude voetbalwet zegt dan iets, en dit kwam uit want geheel vanuit het niets was daar een paar minuten voor tijd de gelijkmaker en hier bleef het dan ook bij. De bezoekers vierden de gelijkmaker alsof het kampioenschap was behaald en de Leidenaren dropen letterlijk en figuurlijk af.

Na een herkeuring om 11.00 uur en het sein groen van scheidsrechter Meeuwenoord begon de wedstrijd even na 14.00 uur op een soppig en door kraaien aangevreten hoofdveld. Al snel was duidelijk dat de gastheren het spel mochten maken en CVV Zwervers loerde op de omschakeling. Geduld was het sleutelwoord en na enkele onbenutte mogelijkheden was het Gerson Pisas die vlak voor het rustsignaal met een individuele actie en via de binnenkant van de paal de 1-0 binnenschoot. Verdiend op dat moment, al was de beste kans tot dat moment voor de bezoekers geweest maar was het keeper Dennis Hendriks die met zijn voet redding bracht. Met een minimale voorsprong werd de rust opgezocht. De tegenstander moet dan op een gegeven moment wel komen en dus ruimte weggeven.

Zelden vertoond, maar de kansen en mogelijkheden die FC Boshuizen de tweede helft had waren nauwelijks op twee handen te tellen. Vrije kopkansen, intikkers en schoten van rand zestien meter troffen allen geen doel en ook werden er in de eindfase verkeerde keuzes gemaakt. De achterhoede stond als een huis, maar door het wisselen en het daardoor ook opportunistischer gaan voetballen komt er altijd wel een bal die er tussen valt. Daarnaast beschikten de gasten over veel lengte. Vrije trappen, corners en lange ballen van achteruit kunnen dan voor gevaar zorgen en dat zorgde een paar minuten voor tijd ook voor de gelijkmaker.

Het was niet eens een kans, maar de poging vanaf rand zestien van Festus Attobra verdween buiten het bereik van goalie Hendrikse in de hoek. Iedereen bij de thuisclub keek elkaar vol ongeloof aan, maar het was toch echt waar. Een onverdiend gelijkspel, twee verloren punten in een wedstrijd waarin alle statistieken in het voordeel van FC Boshuizen waren. Zo’n wedstrijd zit er wel eens tussen. Het is voor de ploeg van De Kade belangrijk om hier niet al te lang in blijven hangen want er werd goed gevoetbald alleen gaat het uiteindelijk wel om het scoren. Als trainer maar ook als ploeg moet je je echt pas zorgen gaan maken als er geen kansen worden gecreëerd, daar was hier absoluut geen sprake van.

,,Zonde dat we zo vroeg in de competitie onnodig twee punten verspelen tegen een ploeg die aanvallend nauwelijks iets heeft laten zien. We laten ze in de wedstrijd door niet zakelijk genoeg te zijn en die tweede te maken want dan loop je er waarschijnlijk overheen en is er niets aan de hand. We hebben een uitstekende groep, kwalitatief maar ook in de breedte sterker dan vorig seizoen en kunnen het verlies door blessures en/of schorsingen en het uit vorm zijn van een aantal spelers dan ook beter opvangen dus ik beschouw dit dan ook als een incident”, aldus linksback Michael Owel.

FC Boshuizen – CVV Zwervers 1-1 (1-0)  1-0 Pisas, 1-1 Attobra. Scheidsrechter Meeuwenoord.

Opstelling FC Boshuizen: Hendriks, Winkelman, Adsalmis, Owel, Safi, Sinteur (Cabrera Ortega), Neuteboom, Boutachekourt, Pisas, Van Gils, Abdul (Bekooij).

Opstelling CVV Zwervers : Attobra, Postema, Van La Parra, Van Engel, Raphael, Veauthier, Oranje, Van Zon, El Yoghrafi, Van Honk, Babayigit.