Eerste klasse B (zaterdag)- RVVH en Voorschoten’97 zijn niet tot scoren gekomen in hun onderlinge treffen. Door dit resultaat bleef de ploeg van Theo Ducaneaux in het linkerrijtje staan met nu negen punten uit zes wedstrijden. Met het resultaat in Ridderkerk had de opvolger van André Lourens wel vrede.

,,Ik was erg blij met de eerste helft. Naar mijn idee was dit onze best helft tot nu toe. Het spel was verzorgd, we gaven vrijwel niets weg en voerden de regie. Ik zag ook veel irritatie bij RVVH omdat het bij hen niet liep. Na de rust was het een ander verhaal. Zij gingen opportunistisch spelen en dat leverde onder meer een karrevracht aan hoekschoppen op. Die werden ingedraaid en dat was moeilijk te verdedigen, maar mijn ploeg hield stand. We hebben echter niet meer gevoetbald en dus mag je spreken van twee gezichten voor wat betreft ons spel. Het was ook niet zo dat zij kans op kans kregen. Stephan van der Niet moest wel een keer 1 op 1 zijn duel winnen, maar dat deed hij prima. Zo kreeg ook Chris Guijt voor ons een dergelijke kans, maar die ging er ook niet in. Ook Ronnie Verplancke was met een vlammend schot gevaarlijk. De uiteindelijke 0-0 was al met al in lijn met de onderlinge verhoudingen.”

Ten opzichte van het spectaculaire optreden tegen Xerxes (0-3 achterstand, 4-3 winst) kwam Voorschoten’97 nu uit zonder de niet beschikbare Bart Vonk. Daardoor schoof Ronnie Verplancke een linie naar achteren en was er een basisplek weggelegd voor Tom de Koning op het middenveld.

De trainer vervolgt: ,,Ik vind dat we op de goede weg zijn. Misschien hadden we iets meer punten kunnen hebben, maar we staan ver weg van de onderste plaatsen en dat is primair het belangrijkste voor ons. Uit die zone moeten we wegblijven en dan kunnen we in het voorjaar wel zien of er meer in zit. Het is een klasse waarin het allemaal close zit ten opzichte van elkaar. Dat blijkt elke week wel uit de uitslagen. Vooralsnog doen we nog niet onder voor tegenstanders en dat moeten we zo zien te houden.”

Voorschoten’97: Van der Niet, Simonis, Knijnenburg, Verplancke, Hopstaken (65.Vrede), Van der Krogt, Van Paasen, De Koning (65.Maatoug) Beumer, C.Guijt, N.Guijt (82.Beijersbergen).