Ook dit seizoen zal LeidenAmateurVoetbal wekelijks weer 1 of soms twee Krakers van de Week plaatsen. Dat kan gaan om een derby, degradatieduel, de strijd om de (periode)titel of bijvoorbeeld een burentwist. Wekelijks dient er een keuze te worden gemaakt en dat valt soms niet mee. Er is zoveel boeiends te melden en jouw club is vast het meest interessant. Alle clubs worden sowieso wekelijks meegenomen in de voorbeschouwing. Wij vragen begrip voor gemaakte keuzes, waarbij ook de overeenkomst met desbetreffende club(s) bepalend kan zijn. Dit keer is de keuze gevallen op het treffen tussen SVC’08 en Valken’68 vanuit Valkenburgs perspectief. Uitleg lijkt ons overbodig in deze gezien de ranglijst.

In de tweede klasse C is Valken’68 aan een opmars bezig. De formatie van coach Alan Campfens bleef de laatste vijf duels ongeslagen en rukte zo op naar de met SVC’08 gedeelde tweede plek. Aanstaande zaterdag gaan de bewoners van ‘t Duyfrak op bezoek bij de concurrent. Jaco van der Bent kijkt ernaar uit.

Met 23 punten uit elf ontmoetingen behoren Valken’68 en de komende opponent tot de naaste belagers van koploper DSO. De marge bedraagt vier punten. De lijstaanvoerder was eind oktober de laatste ploeg die de Valkenburgers op de knieën wist te krijgen. In Zoetermeer gingen Van der Bent en de zijnen lelijk onderuit: 4-0. Daarna volgde echter rap het herstel en brak er een periode aan, waarin de Campfens-equipe zich niet meer liet kloppen. ,,Bij DSO verloren we al met al terecht, alhoewel de uitslag geflatteerd was. Het is een goede ploeg, maar het ging grotendeels toch gelijk op. Wij kwamen met 1-0 achter en na rust zetten wij druk en profiteerden zij van een paar foutjes. In de erop volgende wedstrijden hebben we het goed opgepakt. We speelden alleen nog gelijk tegen UVS en we hadden toen eigenlijk moeten winnen. De overige potjes hebben we gewonnen en voor mij was het leuk dat ik steeds wist te scoren. Tegen Te Werve zelfs met het hoofd. Mijn medespelers stonden daar raar van te kijken”, aldus Van den Bent.

De 27-jarige Katwijker, die overigens ook al in het met 5-4 gewonnen treffen met RCL koppend het doel wist te vinden, heeft dit seizoen nu zes doelpunten achter zijn naam staan. Marc Langeveld is met één goaltje meer clubtopscorer. ,,Hij speelt voor mij in de spits en wij zoeken elkaar vaak op. We hebben zowel binnen als buiten het veld een klik met elkaar. In het veld is dat ook nodig. Ik sta net als vorig seizoen op tien en ik moet ervoor zorgen dat de aansluiting naar voren er is en dat ik het spel in aanvallend opzicht bepaal. En natuurlijk probeer ik de drie voor mij van assists te voorzien. Het loopt zeker de laatste tijd best goed. We creëren steeds veel kansen. Gebleken is dat we die ook nodig hebben, want we laten er nogal veel onbenut. Maar ja, in de laatste potjes maakten we toch telkens drie of vier doelpunten, dus is er weinig reden tot klagen”, vertelt Van den Bent.

De middenvelder is bezig aan zijn vierde seizoen bij Valken’68: ,,Ik heb tot aan mijn 22ste bij Quick Boys gevoetbald. Het hoogtepunt uit mijn carrière was toch wel dat ik mijn debuut maakte in het eerste elftal. Dat was zo’n zeven jaar geleden, uit tegen Bennekom. We wonnen met 1-2. Daarna draafde ik nog een tijdje in het eerste elftal op, voordat ik in het tweede belandde. Alhoewel ik nu voor Valken uitkom, blijft Quick Boys toch mijn cluppie. Dat gaat nooit weg. Vrienden van mij spelen er nu in het derde elftal en ik weet zeker dat ik me ooit bij hen zal aansluiten. Voordat ik bij Valken terechtkwam heb ik ook nog een jaartje bij Rijnvogels geacteerd. We promoveerden toen naar de derde divisie. Daarna verkaste ik naar hier. De afgelopen drie jaren haalden we steeds de nacompetitie. Jammer genoeg ging het dan wel steeds mis. Voor dit seizoen waren de verwachtingen bij de club niet al te hoog gespannen. We begonnen met een aantal nieuwe spelers en met een nieuwe trainer en het was afwachten hoe het zou gaan lopen. Op dit moment hebben we natuurlijk weinig reden tot klagen en staan we er goed voor. Maar het lijkt me verstandig om nog maar een wedstrijdje of drie te wachten om te zien waar we voor moeten gaan.”

Wellicht schept het komende duel met SVC’08 al enige duidelijkheid. ,,Vorig seizoen hebben we weliswaar tweemaal van ze gewonnen, maar ik vond het toen ook al een aardige ploeg. En ze hebben er met Maikel de Niet, die vorig jaar bij Scheveningen zat, een sterke spits bij gekregen. Het zal dus best lastig worden. Ik heb er zin in, alhoewel ik er ’s morgens eerst nog wel om half vijf uit moet. Ik werk namelijk bij Wiesmeijer boeketterie op de veiling in Rijnsburg en het is in deze tijd zo druk dat ik ook op zaterdag aan de bak moet. Maar goed, we behalen de laatste weken prima resultaten en ik reken erop dat we die lijn weten door te trekken. Het zou mooi zijn om op die manier de rustperiode in te gaan”, besluit Van den Bent.

Foto’s: met dank aan Saam de Mooij