Zaterdag

HVC’10-TAVV

TAVV verkast komende zaterdag naar Hoek van Holland. Daar is HVC’10 de gastheer en daarbij spreken we over een ontmoeting tussen de nummers vier en veertien. Op zich zou je dan denken aan een zege voor de thuisploeg. Dit afgaande op de ranglijst en het duel van vorig seizoen waarin de Ter Aarders met 7-3 klop kregen. De realiteit ligt echter genuanceerder. TAVV pakte vier punten uit de laatste twee wedstrijden en is nog niet gezien voor wat betreft de tweede klasse. De achterstand op de nummer voorlaatst bedraagt nog vijf punten en dat is zeker meer geweest. Daarnaast is HVC’10 danig van de leg de laatste weken. Zo werd er afgelopen zaterdag ruim verloren van SVC’08 (4-0). De ploeg van Frenk van der Kleij wil graag de eerste zege boeken op vreemde bodem. Tot nu werd slechts een puntje gesprokkeld in acht uitbeurten. Dat was bij VELO. De Hoek van Hollanders verloren tot nu toe thuis van Berkel en Voorschoten’97.

Valken’68-SC Monster

,,Dit waren gouden punten”, zo liet Arie van Duijn optekenen na de 0-1 zege op Berkel j.l. zaterdag. De Katwijkse oefenmeester had een punt, want de Valkenburgers hadden een driepunter hard nodig om wat verder weg te lopen van de gevarenzone. Heel veel lucht is er nog niet, maar een tweede zege op rij zou een boost kunnen geven voor een ferme eindsprint. Van Duijn: ,,Als wij als ploeg spelen, is het niet onmogelijk om een serie neer te zetten.” SC Monster is de uitdager en die ploeg zit nadrukkelijker in de knel na nederlagen tegen TAVV en Soccer Boys. In het Westland werd het eerder 0-3 voor de roodgelen. Al met al een belangrijke krachtmeting. Blijft het billenknijpen voor Van Duijn en de zijnen of wordt de weg naar boven definitief ingezet? Op ‘t Duyfrak werden tot nu toe drie ploegen verslagen: TAVV, Soccer Boys en DoCoS. Dat is aan de karige kant. Een vierde zege zou op zijn plaats zijn.

VELO-DoCoS

De Leidse ploeg zit in de verdrukking. TAVV is dichterbij gekomen en de laatste plaats zou degradatie betekenen. Uiteraard wil DoCoS die dans ontspringen, maar ook de dertiende en twaalfde plaats verplichten straks tot het spelen van nacompetitie voor lijfsbehoud. De nederlaag tegen Voorschoten’97 was op zich geen schande (3-4), maar het wordt ondertussen wel de hoogste tijd voor punten om het contact met de middenmoot niet te verliezen. In Wateringen zal de ploeg van Ron de Roode aantreden zonder de middenvelders Simon Joubij en Adam Atif, die ook afgelopen zaterdag ontbraken. Rick Siere zal er eveneens niet bij zijn, want hij raakte geblesseerd aan de voet tegen de Adegeest bewoners. Andere spelers als Jeroen Boogmans en Sean Armitage zijn al langer niet inzetbaar. Het is nadrukkelijk roeien met de riemen die voor handen zijn. Dat neemt niet weg dat er wellicht wat te halen valt op bezoek bij de ploeg van Edwin Vurens, want zijn formatie is al geruime tijd aan het sukkelen.

RCL-UVS

separaat op de website als Krakerrr van de Week, deel 1 (woensdag j.l.)

Voorschoten’97-DSO

separaat op de website als Krakerrr van de Week, deel 2 (vrijdag a.s.)

Zondag

Stompwijk’92-Laakkwartier

Stompwijk’92 bivakkeerde een tijdje op een veilige plaats voor op dat moment, maar na een mindere reeks met vier nederlagen in vijf wedstrijden is het weer alle handen aan het bed voor de ploeg van Erik van Manen. Hopeloos is de situatie echter allerminst. GDA staat ver genoeg weg en zal degraderen en Stompwijk’92 staat qua punten gelijk met ONA en heeft een achterstand van maar 1 punt op RVC’33 en twee op ESTO. De tegenstander van zondag, Laakkwartier, staat daar weer boven met zeven punten meer dan de withemden. Wel speelden de Lakers een duel meer. In de eerste confrontatie ging de zege naar de roodzwarten (1-0). Een overwinning zou Stompwijk’92 dus uitermate goed uitkomen om zo wellicht weer een stapje voorwaarts te kunnen maken op de ladder. Afgelopen zondag zat een driepunter er geen moment in op bezoek bij Foreholte. In Voorhout was de ruststand (4-1) tevens de eindstand.