woensdag, april 24, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVan der Niet: ,,Heerlijk gevoel belangrijk te kunnen zijn"(plus podcast)

Van der Niet: ,,Heerlijk gevoel belangrijk te kunnen zijn”(plus podcast)

-

Hoofdklasse A (zaterdag) – FC Rijnvogels-doelman Arie van der Niet stapte na de 1-3 zege bij DUNO uit het Gelderse Doorwerth met alle ploeggenoten met een zeer tevreden gevoel de bus in voor de lange reis terug naar het Katwijkse sportpark De Kooltuin. Van der Niet: ,,Dat het uiteindelijk 1-3 zou worden zag er het eerste half uur zeker niet naar uit, ook al scoorde Roy van Leeuwen al na een paar minuten de 0-1. Zij hadden de beste kansen op de gelijkmaker en meer en het is zo’n lekker gevoel om te weten dat je dan als doelman dat een paar keer kon voorkomen met lekkere reddingen.”

Voorafgaand aan de wedstrijd op sportpark De Waayenbergh, kijkende op de ranglijst van deze hoofdklasse A, waren beide ploegen zeker aan elkaar gewaagd. FC Rijnvogels noteerde en zesde plek met 17 uit 10 waar de thuisploeg met 18 uit 10 zelfs een vierde plek kon noteren. Maar het grote verschil zat hem toch in de overwinning van FC Rijnvogels op laagvlieger Achilles’29 met 1-4 op 9 november waar DUNO die dag uit met 5-0 verloor bij ARC, zo ook de twee voorafgaande wedstrijden. Zouden de blauwwitten nog als een aangeslagen bokser in de spreekwoordelijke touwen hangen of konden ze zich hervinden met een week geen competitievoetbal?

,,Daar leek het zeker op na onze rappe 0-1 want zij hadden echt de beste kansen, zelfs hele grote, en er werd zelfs een doelpunt bij hen afgekeurd. Maar we stonden toch goed en een kwartier voor rust kregen we toch eindelijk meer grip op hun spel. En… gingen wij zelfs ook beter voetballen. Dat moesten we dan na rust ook kunnen doortrekken liet trainer Jimmy Simons in de rust weten”, aldus de doelman van de roodwitten. Het luchtte zeker op toen Jaap van Duijn kort na de spelhervatting de 0-2 scoorde met een prachtig schot in de korte hoek. Maar de thuisploeg herpakte zich met de 1-2, zag ook de schreeuw om een strafschop weggewuifd worden door de man in het zwart en kort voor tijd een pegel op de lat boven Van der Niet uiteenspatten.

Van der Niet: ,,Wij kregen toch ook de kansen, maar wisten helaas niet te scoren. Maar Van Duijn profiteerde in blessuretijd van de geboden ruimte en zo werd het zelfs nog een zwaarbevochten 1-3 zege op een loeizwaar grasveld. Maar de drie punten zaten wel in de Katwijkse knip.” FC Rijnvogels kwam hiermee op 20 uit 11 en steeg zelfs naar plek vijf. In de wetenschap dat andere ploegen in het linkerrijtje ook punten verloren wordt de thuiswedstrijd zaterdag 30 november tegen De Jodan Boys een hele belangrijke. Deze Goudse ploeg versloeg deze middag wel nummer twee in deze hoofdklasse A. ,,Maar ik ga in ieder geval met een heerlijk gevoel dit weekend in”, aldus de Katwijkse doelman.

DUNO– FC Rijnvogels 1-3 (0-1). 2. Van Leeuwen 0-1, 60. Van Duijn 0-2, 66. Tals 1-2 en 90. + 3 Van Duijn 1-3.

Basisopstelling FC Rijnvogels: Van der Niet, Wijmer, De Vlugt, Van Heiningen, Ossevoort, Thong, Slegt, Van der Stoep, Van Leeuwen, Van Steen, Van Duijn.

Beluister hier nog een interview van mediapartner RTV Katwijk met trainer Simons:

Foto’s: Piet van Kampen.