HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVechtlust FC Boshuizen beloond met zege op Hoofddorp

Vechtlust FC Boshuizen beloond met zege op Hoofddorp

-

Eerste klasse A (zondag)-Lukt het niet met sprankelend voetbal, dan maar met vechtlust en inzet. Zo ongeveer leek de gedachte van Boshuizen toen het stugge en lepe Hoofddorp lang stand hield. Het bracht de Leidenaren succes toen het in het laatste kwartier lukte om drie keer te scoren.

De bank van Hoofddorp veerde al in de derde minuut op toen men dacht dat Revelinio Vermeer doelpuntte. Hij tikte de bal echter net naast. Een paar minuten later was het wel raak voor de bezoekers. Vermeer slaagde er dit keer wel in vanuit een zeer rommelige situatie de bal over de doellijn te krijgen. Een mazzeltje, maar zo’n doelpunt telt uiteindelijk net zo veel als het juweeltje van Isi Adsalmis in de laatste minuten. Hoofddorp kon dus al vroeg in de wedstrijd het geliefde spelletje spelen: laat de tegenstander aan de bal en probeer zelf via een razendsnelle omschakeling te scoren. En dat had zo maar gekund. FC Boshuizen verkeek zich een paar maal op de kwaliteit van de bezoekers, maar mede door uitstekend keeperswerk van invaller doelman Jan Wakem bleef verder onheil de Leidenaren bespaard. De thuisploeg kon evenzeer wijzen naar een aantal mogelijkheden. Een schot van Frank van Gils werd ternauwernood gekeerd en ook Gerson Pisas kon een fraaie mogelijkheid niet in een doelpunt omzetten.

De glans ging er wat vanaf bij de bezoekers in het tweede deel van de match. De krachten sijpelden langzaam weg mede door het door de regen steeds zwaarder wordende veld. De druk van de mannen van Marcel IJzendoorn werd allengs groter en alhoewel de gelijkmaker een tikje gelukkig tot stand kwam was deze zeker verdiend. Jason Dasburg goochelde op de rand van het strafschopgebied wat met de bal en schoot uiteindelijk op het doel. De Hoofddorp-keeper kreeg zijn vingers tegen de bal, maar het leer belandde toch tegen de touwen. Tegen de streep die Sjoerd Winkelman luttele minuten later losliet was hij echter geheel kansloos. Het derde doelpunt van de thuisploeg was een absolute beauty. De van een blessure teruggekeerde Adsalmis krulde een vrije bal aan de zijkant van het strafschopgebied heerlijk in de verre kruising.

Het was niet het enige wapenfeit van de middenvelder. Technisch vrijwel vlekkeloos had hij zijn aandeel in menige aanval: ,,Ik had een botkneuzing en het kostte tijd om te herstellen. Dit is fantastisch terugkomen natuurlijk. Ik had dit echt nodig na mijn blessure. Ik ben niet zo groot en licht en had zo een voordeel op de grotere en zwaardere tegenstanders. En wat dat doelpunt betreft: niet nadenken, gewoon proberen en als zo’n bal dan in de bovenhoek belandt, wow! Ik vond de overwinning zeker terecht. Zeker in de tweede helft creëerden we zoveel kansen. Dat deden we vorige week ook, maar die we benutten we vandaag wel. Het was het resultaat van onze vechtlust en wil om te winnen.”

De normaal in het tweede keepende Wakem gaf zijn visitekaartje, zeker in de eerste drie kwartier af. ,,Natuurlijk ben ik tevreden. Die zege was niet alleen mijn verdienste hoor. Het hele team knokte ervoor. Ik kreeg de kans van de trainer en ben ook blij dat ik van nut ben geweest.”

Door het gelijke spel van JOS/Watergraafsmeer is de afstand tot de koploper geslonken tot drie punten. RKCC Velsen en Uitgeest zitten de Leidenaren op de hielen en zo blijft het erg spannend bovenin de eerste klasse A.

FC Boshuizen-Hoofddorp 3-1 (0-1). Vermeer 0-1, 68. Dasburg 1-1, 75. Winkelman 2-1, 88. Adsalmis 3-1.

FC Boshuizen: Wakem, Winkelman, Seghrouchni (10. Dasburg), Adsalmis (80. Schmidt), Owel, Safi, Sinteur, Neuteboom, Boutachekourt, Pisas, Van Gils.

Hoofddorp: Postma (83. Groenbast), Witsche, Steffens, Vetten, Wierda, Comvalus, Kok, Vermeer, De Bruijn, Chih (78. Boot), Yener.