Voorbeschouwing eerste klasse

Zaterdag 14 december

Eerste klasse B

Nootdorp – Voorschoten ’97

Voorschoten ’97 kan, ongeacht het resultaat van de laatste wedstrijd  voor de winterstop bij Nootdorp, nu al  tevreden terugkijken op de eerste seizoenshelft. De promovendus behaalde in de eerste elf wedstrijden 17 punten en staat daarmee op een keurige 5e plek. De Adegeest-bewoners zijn goed op weg om de vooraf beoogde doelstelling, directe handhaving, te realiseren en als de Voorschotenaren in de rest van het seizoen er ook in slagen om de productie van het aantal doelpunten wat weet op te voeren, 14 gescoorde goals in 11 wedstrijden is wat aan de magere kant, wie weet wat er dan nog meer mogelijk is voor de mannen van Theo Ducaneaux. Het duurde zaterdag even voordat Voorschoten ’97 hekkensluiter VELO definitief op de knieën had, maar de goals van de gebroeders Guijt in de slotfase waren uiteindelijk voldoende voor een Voorschotense zege (2-0). Komende tegenstander Nootdorp verloor zaterdag met 1-0 bij Forum Sport. De Nootdorpers staan op twee punten achterstand van de groen-gelen.

Zondag 15 december

Eerste klasse B

DHC – ROAC

ROAC won zondag opnieuw, nu met 2-0 van Hillegersberg, en dit mag inmiddels nauwelijks meer een verrassing worden genoemd. De promovendus werd vooraf door de buitenwacht gezien als een belangrijke kandidaat voor rechtstreekse degradatie, maar (bijna) halverwege de competitie mogen de paarshemden gerust een lange neus maken richting ‘de kenners’. De ploeg van vertrekkend trainer Hein Leliveld doet het tot nu toe meer dan goed en de cijfers spreken voor zich. Slechts twee keer verlies in elf wedstrijden en de minst gepasseerde defensie, samen met koploper TOGB, dat zijn statistieken waar de debutant in de eerste klasse trots op kan zijn. In de laatste wedstrijd voor de kerstdagen gaat ROAC op bezoek DHC. De Delftenaren begonnen met een geweldige reeks aan de competitie, 6 keer winst op rij, en pakten de eerste periodetitel. Na deze serie lijken de bewoners van het klassieke Brasserkade-complex de weg volledig kwijt te zijn.In de vijf daaropvolgende wedstrijden werd geen enkel punt meer behaald. Kortom, ook nu lijken er weer kansen te liggen voor de ROAC-equipe, die inmiddels is opgeklommen naar de zevende plaats.

FC Boshuizen – Spartaan ‘20

FC Boshuizen liet in de thuiswedstrijd  tegen middenmotor Olympia punten liggen. De geel-blauwen kwamen tegen de Gouwenaren niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Omdat koploper TOGB in extremis tegen DHC wel de volle buit pakte, is het gat met de lijstaanvoerder opgelopen tot vijf punten. In de laatste wedstrijd voor de winterstop krijgt FC Boshuizen bezoek van runner-up Spartaan ’20. De Leidenaren lieten eerder dit seizoen zien juist tegen topploegen op zijn best te zijn en daarom moet de Leidse ploeg in staat worden geacht om ook tegen de Rotterdammers tot een resultaat te kunnen komen. Bij winst sluit de Kade-ploeg het kalenderjaar af als vice-koploper en dat zou een prima prestatie zijn van de IJzendoorn-equipe. Trainer Marcel IJzendoorn liet trouwens deze week weten dat hij aan het eind van dit seizoen de club uit Zuidwest gaat verlaten. IJzendoorn is bezig aan zijn tweede seizoen aan de Boshuizerkade. Het is nog niet bekend waar de Leidenaar zijn trainersloopbaan gaat vervolgen.